Cian Uijtdebroeks piekt naar EK in Trentino: “Weet niet of ik de te kloppen man ben”

woensdag 8 september 2021 om 09:43
Cian Uijtdebroeks piekt naar EK in Trentino: “Weet niet of ik de te kloppen man ben”

foto: Cor Vos

Toptalent Cian Uijtdebroeks werd dit jaar in al zijn wedstrijden – of het nu een eendaagskoers of een meerdaagse ronde was – eerste, tweede of derde. De 18-jarige junior geldt dan ook als een van de favorieten voor de Europese titels bij de U19, die woensdag hun tijdrit afwerken en vrijdag de wegwedstrijd. Tegenover Het Nieuwsblad weegt hij zijn kansen.

Toch is de Belg – die volgend jaar meteen zijn profdebuut maakt bij BORA-hansgrohe – niet zeker van zijn zaak, vertelt hij. “Ik voel geen druk. Het parcours is niet op mijn maat gemaakt, maar ik ga er wel voor. Ik weet ook niet of ik de te kloppen man ben. Op een klimparcours was er geen discussie mogelijk, maar op deze omlopen weet ik het niet. De tijdritten zijn zowel hier in Trento als straks op het WK in Vlaanderen vlak. In de wegrit lijkt het parcours in Trento mij beter te liggen omdat er een bergje van 3 à 4 km in zit. Maar dat is geen col. En daar hou ik het meest van. Ik mis die explosiviteit op de korte klimmetjes.”

‘Ik zou blij zijn met een medaille’
Uijtdebroeks acht zichzelf meer kans te maken op de wegtitel dan de tijdrit. Hij gaat er echter wel voor. “Ik won in de Vredeskoers toch ook de vlakke tijdrit. Op deze tijdritomloop hebben de zwaardere mannen een voordeel. Maar het gaat natuurlijk om vermogen trappen. Ik zou blij zijn met een podiumplaats. De Noor Per Strand Hagenes is volgens mij de topfavoriet en ook de Fransman Romain Grégoire en de Duitser Emil Herzog (die net als Uijtdebroeks ook voor Auto Eder rijdt, het U19-team van BORA, red.), moeten in de gaten worden gehouden. Maar er zal ook wel plots een sterke Italiaan zijn. Voorspellen is moeilijk.”

foto: Peter Maurer

Dit artikel delen:

7 Reacties

wimvl 8 september 2021 om 10:55

Weer een groot Belgisch talent. De toekomst ziet er goed uit voor de Belgen. Met Wout Van Aert, Remco Evenepoel hebben we renners die overal mee kunnen doen voor de prijzen.

VespavanBern 8 september 2021 om 11:35

Toch wel de geestigste achternaam die heb gehoord, hopelijk rijd hij ooit de Giro, al is het alleen maar om Jeroen en Karsten even te laten geiten om zijn naam:)

detee 8 september 2021 om 11:50

Ik heb gehoord dat zijn ouders hem eerst Piet wilden noemen, maar ze zijn dan toch voor Cian gegaan

Steven_E 8 september 2021 om 12:24

@detee: jij bent zeker de grappigste thuis? Of allicht pas als je mama uit huis is

Ward 8 september 2021 om 12:57

Ik vond het wel grappig :)

Mystery Rider 8 september 2021 om 13:30

hahah, die is lekker, stuur em even naar zijn twitter handle en kijk hoe ie erop reageert

@CUijtdebroeks

notriple 10 september 2021 om 08:25

Je zou verkering krijgen met iemand met zo’n naam. Zijn voornaam is nog net geen Fluk

Net binnen

Populair

Materiaalzone