Christophe Laporte: “Ik probeerde de mannen van Quick-Step te verrassen”

maandag 7 maart 2022 om 16:48
Christophe Laporte: “Ik probeerde de mannen van Quick-Step te verrassen”

foto: Cor Vos

Christophe Laporte gaat ook na de tweede dag van Parijs-Nice aan de leiding. De Fransman kwam als derde over de streep in Orléans. Laporte probeerde in de finale zijn ploegmaat Wout van Aert naar de zege te piloteren, maar er bleek weinig te doen aan Fabio Jakobsen.

Laporte keek na de finish nog even terug op een felbetwiste en daardoor chaotische waaierrit. “Het was een prachtige dag, maar ik heb niet echt de tijd gehad om ook van de gele leiderstrui te genieten. Er was veel stress en dan is het moeilijk om er bij stil te staan. Het was gelukkig wel weer opnieuw een geweldige dag voor de ploeg. Dat is waarvoor ik ben gekomen, om de ploeg in dit soort etappes bij te staan.”

“Het belangrijkste was om Primož Roglič (de klassementskopman van Jumbo-Visma, red.) in een goede positie te houden. In de finale probeerden we ook nog de etappe te winnen met Wout. We hadden wel door dat Quick-Step Alpha Vinyl in het voordeel was. Ik probeerde dan ook op de verrassing te spelen met nog 400 meter te gaan. Het was de juiste move, maar Jakobsen was gewoon de snelste. Dat ik de gele trui nog in mijn bezit heb, is een bonus.”

Laporte zal dinsdag dus nog een dag rondfietsen in de gele leiderstrui. De derde etappe, van Vierzon naar Dun-le-Palestel, voert over geaccidenteerde wegen. In de finale staan er nog enkele korte klimmetjes op het menu en bovendien loopt de laatste kilometer ook geniepig omhoog.

Dit artikel delen:

12 Reacties

ThorHushovd 7 maart 2022 om 18:15

Haha heerlijk: als hij nu bij een andere ploeg reed, kon hij voor eigen kansen rijden vandaag en morgen; met kans op overwinning. Nu is het weer in dienst van WvA vandaag en morgen en de rest van de week voor Roglic.

Uiteraard is dit bullshit, want hij presteert nu juist goed omdat hij bij TJV zit, maar ik wil alleen maar aangeven dat er zo altijd wat is. Niets is zaligmakend, voor een renner van zijn kaliber. Maar hier wint hij en is het heel belangrijk, waarbij hij bij Cofidis vooral heel goed was maar weinig won en niet heel belangrijk kon zijn. Dus conclusie is een simpele… top transfer.

0
KimJungPoels 7 maart 2022 om 18:33

Had geen betere transfer kunnen maken denk ik persoonlijk. Heeft bij Jumbo echt de ruimte om nog een dikke stap te maken. Daarnaast kan het ook zomaar een keer goed vallen voor hem in de echte grote wedstrijden, waar dat bij Cofidis eigenlijk wel kansloos was.

Als hij deze vorm blijft houden dan kan hij zomaar eens een keer profiteren van de aanwezigheid van van Aert.

0
Barrygoal 7 maart 2022 om 18:51

Als ie niet bij jumbo had gereden had ie gisteren ook niet gewonnen en de leiderstrui niet in bezit gehad

0
Rufusvb 7 maart 2022 om 18:59

Zegt ook wel iets over de werkwijze van Jumbo tov van Cofidis: want vind dat hij al sterk was, maar nu ook echt een stap gemaakt heeft. Moet toch komen aan betere begeleiding op zowel gebied van voeding, training en voorbereiding op de koers.

0
Michelangelo 7 maart 2022 om 19:08

Volgens mij zijn ze bij TJV “kampioen slablaadjes afwegen”. De ploeg die het verste is (of gaat) in het hele stuk rondom voeding. En volgens mij is succes de randvoorwaarde om dat ook als sporter vol te houden. Weeg je je slablaadjes af maar zet je geen stappen, dan ga je denk ik eerder achteruit fietsen.

0
Dikke Vrouw 7 maart 2022 om 21:25

Wat barrygoal zegt

0
kiekske 7 maart 2022 om 20:02

De Franse ploegen mogen zich ook afvragen hoe dat komt dat hun landgenoten beter presteren in een buitenlands team dan in een Franse team.

0
Dikke Man 7 maart 2022 om 20:20

Franse teams rijden en opereren extreem conservatief en blinken uit in het kweken van pelotonvulling. Als je iets wilt presteren moet je daar wegwezen.

0
Dikke Vrouw 7 maart 2022 om 20:39

Hartstikke goed geprobeerd van Christopher maar fabio is zooo snel..!

0
bunchsprinter 7 maart 2022 om 22:43

Geen schande. Er staat op dit moment geen maat op Fabio op vlakke aankomsten. Laporte ging wel heel hard aan, misschien had Wout een gat moeten laten vallen…

0
Fast Freddy 7 maart 2022 om 23:01

De eerste pannenkoek is voor de kinderen, maar deze wilde Woutje zelf opsmikkelen.

0
Jean Dumas 8 maart 2022 om 06:38

Jakobsen was gewoon te sterk, maar de move van Laporte lag er ook wel dik op. Van verrassing kon geen sprake zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone