Christoph Roodhooft: “Zou Van der Poel wel eens willen zien in de Waalse Pijl”

woensdag 1 januari 2020 om 15:04
Christoph Roodhooft: “Zou Van der Poel wel eens willen zien in de Waalse Pijl”

Mathieu van der Poel voegt dit jaar de Waalse Pijl mogelijk toe aan zijn wedstrijdprogramma. Dat vertelde teammanager Christoph Roodhooft van Alpecin-Fenix aan Sporza.

“Ik zou hem daar wel eens willen zien. Dat moet een koers zijn die bij hem past. Een sprint tegen Alaphilippe op de Muur van Hoei, dat willen de mensen graag zien,” vertelde hij voorafgaand aan de GP Sven Nys.

Ook Van der Poel ziet een deelname aan de Ardennenklassieker wel zitten. “Als het dan nog niet op is, zou ik die er graag bij nemen”, bekende de hoofdpersoon zelf. Hij acht zich niet bij voorbaat kansloos tegen puncheurs als Alaphilippe en Valverde. “Dat zullen we dan wel zien. Het zal wel op het randje zijn. Normaal gesproken is het iets te moeilijk, maar je kunt het maar proberen.”

Dit artikel delen:

25 Reacties

Samlambeej 1 januari 2020 om 15:15

Qua bouw leunt hij toch zeer dicht bij Tim Wellens aan en die staat daar 2de in het KOM-lijstje.

https://www.strava.com/segments/617076

Volgens wikipedia weegt Wellens maar 65 en VdP 75. Wikipedia dat klopt vaak niet. Ze doen er ook vaak geheimzinnig over.
Wellens wellicht iets meer en VdP wellicht iets minder.

dikkechaap 1 januari 2020 om 15:46

Huh? Mathieu lijkt qua bouw nog meer op Kristoff dan op Wellens.

KnightBiker 1 januari 2020 om 16:27

Hm, als we races als de koppenberg cross als uitgangspunt moeten nemen weet ik het zo net nog niet… er zit een grens aan wat Mathieu aan kan qua stijlheid.

Ik zou er niet aan beginnen dit jaar: Parijs Roubaix en dan de Focus op de Olympische spelen. De Waalse pijl kan in 2021 ook nog.

ChefSpijker 1 januari 2020 om 16:43

De Koppenbergcross is qua steilheid toch niet zo superlastig? Ja dat stuk over de kasseien naar de top is lastig, maar in Vlaanderen en de Gold Race had Mathieu ook weinig moeite met zulke steile stroken. De Koppenbergcross ligt hem denk ik vooral niet omdat het gewoon 45 van de 60 minuten (met een natte vinger geschat) omhoog gaat. Niet omdat er een kort steil stuk in zit.

Merlinappa 1 januari 2020 om 16:56

Hij heeft ook al meerdere malen gewonnen op de koppenberg he, niet vergeten. Dit moet ie ook kunnen.

Samlambeej 1 januari 2020 om 16:58

Je moet gewoon naar de wattages kijken.
Die van Wellens in deze link https://www.strava.com/segments/617076 zijn die van de top van de klassieke renners in de wereld. Daar zit VdP bij de allerbeste. Jammer dat Roodhooft die uit een interview met Hans Vandeweghe heeft geschrapt. Het enige wat hem kan tegenhouden is een paar kilotjes tegenover een Alaphilippe die een iets lager absoluut wattage zal trappen maar een hoger watt/kg.

Cochise 1 januari 2020 om 19:01

Had ook altijd het idee dat hij mits het verlies van een paar kilootjes zou kunnen meedoen in klimwedstrijden. Als ik vorige week hoorde van zijn 5,2% vetpercentage wordt dat wel moeilijker. Wil zeggen dat hij om “lichter” te worden spiermassa zal moeten verliezen want qua vet is er geen marge meer. Dat gaat toch altijd een weerslag hebben op zn vermogen op andere vlakken

Martino87 1 januari 2020 om 16:00

Ik schat MvdP hoger in dan Matthews op zo’n aankomst, en die eindigde hier vorig jaar in de top 10. Winnen van JA zal wel moeilijk worden, denk ik.

ChefSpijker 1 januari 2020 om 16:44

En het jaar daarvoor stond ie zelfs bijna op het podium.

WernerFranke 1 januari 2020 om 17:39

Hoe kan je Matje nu hoger inschatten op zo’n aankomst als hij nog nooit op zo’n aankomst iets heeft getoond?

nummer3 1 januari 2020 om 18:17

Het heet niet voor niets inSCHATTEN. Het is een schatting.

$kedel 1 januari 2020 om 16:48

Dit jaar is hij Alaphillipe overal te snel af geweest dus ik moet maar zien of hij het wiel van vd Poel enigszins kan houden.
Alaphilippe zijn versnellingen zijn sowieso niet altijd even krachtig bergop.

Geflitst 1 januari 2020 om 17:57

Hij was Alaphilippe te snel af in een vlakke sprint de Brabantse Pijl en Alaphilippe had hem eraf gereden in de AGR, waarna VDP door de aarzeling en miscommunicatie voorin toch nog kon winnen in een vlakke sprint. Voor de rest hebben ze vorig jaar niet tegen elkaar gereden. Hoe kan je dan conclusies trekken voor een aankomst aan 20%?

"Alaphilippe zijn versnellingen zijn sowieso niet altijd even krachtig bergop."
*Zucht*

-Stijn- 1 januari 2020 om 21:01

euhm alaphilippe heeft de beste versnelling bergop

roeleur 1 januari 2020 om 17:44

Even geleden was het nog: “Moeilijk te zeggen of de Amstel mogelijk is” maar nu kan de Waalse Pijl er ook nog wel bij. Tja, lijkt me ook mooi om Mathieu in de Giro te zien. https://www.wielerflits.nl/nieuws/mathieu-van-der-poel-in-strade-bianche-tirreno-en-milaan-san-remo/

Samlambeej 1 januari 2020 om 17:51

Onderhandelingstaal. Heeft Patje ook een handje van weg. Men spreekt in voorwaardelijke wijs om de tegenpartij (hier de organisatie) te prikkelen.
Nog eentje: "Normaal ging Mathieu De Ronde niet rijden, maar na een gesprek met Wouter Vandenhaute is dat toch in orde gekomen." (Hans Vandeweghe ergens op Sporza vorige week)

Apemantus 1 januari 2020 om 18:11

Ook het eerste waar ik aan dacht. De Amstel was niet mogelijk maar de Waalse Pijl nu opeens wel? Hmmm…

ChefSpijker 1 januari 2020 om 23:03

Dan heb je wel meer dagen rust (als hij de Gold Race overslaat) en de Waalse Pijl is een stuk korter.

Wheely 1 januari 2020 om 17:54

Het zou ook wel eens leuk zijn als de WP op een andere manier beslist wordt ipv elke keer wachten op dat laatste stukje Hoei. VdP lijkt me de aangewezen persoon om het over een andere boeg te gooien, tevens zijn beste kans tegen de “specialisten”.

HennieK 1 januari 2020 om 19:31

Ook wel mooi dat in het interview Roodhooft van Valverde vindt dat hij toch wel te oud is om nog echt me te doen.

Angelo Pauwels 1 januari 2020 om 20:30

Als het al een sprint wordt, niet vergeten dat Evenepoel ook aan de start verschijnt.

ChefSpijker 1 januari 2020 om 23:05

Misschien moet die wel tientallen kilometers op kop sleuren die dag. Als Alaphilippe een sprint wil, zal QS daar vast voor gaan lijkt me.

boenk 2 januari 2020 om 10:48

Die zal misschien op kop moeten sleuren indien er iets onvoorziens gebeurt. Als hij de laatste man bij Alaphilippe is en die heeft een lekke band ofzo. Maar ik zie ze Evenepoel ook niet op de kop van het peloton laten sleuren voor tientallen kilometers als er nog een groep van 120 man samen zit.

Ik zou Evenepoel van ver laten gaan, voorlaatste beklimming van de Mur misschien, en dan is het aan de andere ploegen om het gat dicht de rijden en Alaphilippe in een zetel naar de laatste beklimming te brengen.

Taliesin 1 januari 2020 om 23:25

Had niet verwacht dat Waalse Pijl ook nou zou gaan gebeuren.
Echter, als hij echt al 2 februari stops met cyclocross zoals nu bekend, dan kan hij behoorlijk uitgerust aan het klassieker seizoen beginnen. NIettemin, zelfs als je het met andere wegtoppers vergelijkt, wie doet nu Stade Bianchi t/m Waalse Pijl? Maar weinigen , zijn klassieker programma is al erg gevuld.

Heeft ie een goede kans indien fit? Best wel voor een top 5 klassering.

yo-eddy 1 januari 2020 om 23:28

MvdP kan overal waar hij start winnen, anders zou hij niet starten.

Headlines

Materiaalzone

Populair