Christian Prudhomme: “Parijs-Nice eindigt gegarandeerd in Nice”

woensdag 11 maart 2020 om 20:58
Christian Prudhomme: “Parijs-Nice eindigt gegarandeerd in Nice”

foto: Cor Vos

Na de vrees voor een vroegtijdige beëindiging van Parijs-Nice laat ASO-directeur Christian Prudhomme weten dat hij garanties heeft ontvangen dat de Franse ronde volgens planning zondag finisht in kustplaats Nice.

“We passen ons voortdurend aan. Denk aan vorig jaar toen het parcours van de Tour de France op weg naar Tignes versperd was”, vertelt Prudhomme aan Le Parisien. “Onze events gaan over wegen en door plaatsen. Veel gebeurt soms al voor de wedstrijd. We moeten constant reageren en oplossingen vinden. Dus we hebben het vermogen om onze plannen te wijzigen als dat nodig is. Als lokale autoriteiten iets van ons vragen, doen we dat. Het is zelfs onze specialiteit.”

Dat het pijn doet dat het publiek tijdens Parijs-Nice niet in de start- en aankomstzone mag komen, zegt hij. “Het is de essentie van onze sport om te mengen met het publiek. Maar bij buitengewone omstandigheden horen buitengewone maatregelen. En het publiek begrijpt dit maar al te goed, weet je. De boodschap is goed overgekomen. Voor eventuele zorgen voor Parijs-Roubaix en de Tour de France is momenteel geen plaats.

Christian Prudhomme – foto: Cor Vos

“We zijn voor de volle honderd procent bezig met Parijs-Nice”, gaat Prudhomme verder. “Ik kan niet anders zeggen, want dit is de realiteit. Voor al het andere respecteren we de richtlijnen, als die er zijn. Op dit moment kan ik zeggen dat we garanties gekregen hebben dat Parijs-Nice honderd procent zeker gaat finishen in Nice. Het is de waarheid van dit moment, maar de wedstrijd gaat goed aankomen in Nice.”

“We waren op een gegeven moment bang dat Parijs-Nice niet kon beginnen. Zondag om half vijf, na de finish van de eerste etappe, zei ik tegen mezelf: we hebben zojuist een gevecht gewonnen, maar er zijn er nog zeven over”, aldus de ASO-directeur.

Dit artikel delen:

23 Reacties

koos verrek 11 maart 2020 om 21:06

Mooi!

Wheely 11 maart 2020 om 21:20

Nice! Bedoel je.

Kelder is de Man 11 maart 2020 om 21:37

Nee Wheely.. Gewoon mooi: )

Wheely 11 maart 2020 om 21:19

Ik weet het niet hoor, het begon ook al niet in Parijs.

Jean Dumas 11 maart 2020 om 21:29

Volgens Sporza eindigt Parijs Nice vrijdag of zaterdag. Dus of skippen ze een rit ofwel wordt de laatste niet gereden.

klootje kriekeljon 11 maart 2020 om 21:57

Volgens Sporza gaat dat in het peloton rond. Nogal een verschil.

Romāns Vainšteins 11 maart 2020 om 22:33

Iets minder de Gendt aan het woord laten misschien …

Jean Dumas 12 maart 2020 om 06:15

Sporza is doorgaans goed ingevoerd. Wat ik hierboven lees is dat er wordt gestudeerd op een scenario waarin een weekendrit wordt geschrapt. Dat kan logistiek, want beide ritten starten in Nice.

Kelder is de Man 11 maart 2020 om 21:38

Nee Wieltje. Gewoon mooi: )

Verweggistan 11 maart 2020 om 21:47

Nice ligt dichter bij het ‘Coronagebied’ in Italie dan Siena. Maar goed.

kromstuur 11 maart 2020 om 22:07

Very nice

Limal 11 maart 2020 om 22:34

“Op dit moment kan ik zeggen dat we garanties gekregen hebben dat Parijs-Nice honderd procent zeker gaat finishen in Nice. Het is de waarheid van dit moment”

Wie tussen de regels leest…

In elk geval, voor zij die zeggen dat het allemaal overdreven is, zoek eens op hoe het er momenteel aan toe gaat in de Italiaanse ziekenhuizen die de sterke toestroom van zieke mensen niet aankunnen. Dat heeft dus niet alleen gevolgen voor kritieke corona-patiënten, maar voor iederéén die medische hulp nodig heeft.

FDJ 12 maart 2020 om 08:05

We kunnen intussen wel stellen dat Italië een dramatische zorg heeft en Italië een verschrikkelijk slecht plan van aanpak heeft gehad tegen dit virus. Ze lopen gigantisch achter de feiten aan daar. Het is ze allemaal overkomen. Italië heeft wereldwijd gezien het hoogste percentage sterfgevallen van dit virus. Ruim 6 procent. Hoe dan?

Duitsland zit intussen ook op 2000 besmettingen. Slechts 0.2% overlijdt. En ik ben bang dat Nederland met “dit was ingecalculeerd” eerder de Italiaanse kant op gaat dan die van Duitsland. Wij hebben nu twee voorbeelden van Europese landen die een razendsnelle verspreiding hebben. Waarom niet preventief de maatregelen nemen die zij nu ook nemen. Denemarken doet dit bijvoorbeeld wel. Lekker schijnmaatregeltje van de KNVB bijvoorbeeld. Geen eredivisie in Brabant. Vervolgens laten ze wel NAC supporters naar Leeuwarden reizen. Dat is amper uit te leggen.

wielrenner 12 maart 2020 om 09:05

Gisteren was er een microbioloog van het Radboudziekenhuis op t.v en liet zien dat Nederland exact op dezelfde wijze de curve volgt van Italië van enkele weken geleden.
Italië was te laat, Nederland zal alle zeilen moeten bijzetten!

Sammysosa 12 maart 2020 om 09:39

@Wielrenner: well programma was dat?

Edit, heb hem: Nieuwsuur

BenderBeach 11 maart 2020 om 23:19

Beetje letterlijk vertaald dit ook..

Domestique 12 maart 2020 om 06:55

Inderdaad, dit is toch geen Nederlandstalige tekst? Bijna Google Translate-niveau, net geen totále nonsens.

Ligthning 12 maart 2020 om 09:30

En volgens Angela Merkel worden 60 miljoen Duitsers besmet. Aan de huidige mortaliteit van 0,2 % in Duitsland, betekent dat 120.000 doden. Maar het is ondertussen bekend dat de mortaliteit van het coronavirus na enkele weken snel stijgt. Het gemiddelde ligt nu op 2 %. Dat betekent dan eventueel 1.200.000 doden. Steeds volgens Merkel. In Italië zitten we al aan een mortaliteit van net geen 7 % (dit zijn de vandaag vrijgegeven cijfers). Als, puur theoretisch, Duitsland Italië achterna gaat, hebben we het dan over 4.000.000 doden. Maar uiteraard is Duitsland (net als Nederland en België) geen chaotisch, corrupt land met een belabberde gezondheidszorg zoals Italië.

Cijfers zijn wat het zijn. Die houden enerzijds geen rekening met het feit dat heel wat besmette personen (zelfs de grote meerderheid) nooit ziektesymptomen vertonen, of slechts licht ziek worden (een paar dagen koorts en zich niet lekker voelen). Een minderheid wordt echt ziek (zoals bij een normale griep), oudere en zwakkere mensen moeten opgenomen worden, sommigen sterven eraan. Anderzijds is het zo dat die personen (de meerderheid dus) die wel besmet, maar niet ziek zijn, wel degelijk andere mensen besmetten, zonder het zelf te beseffen.
Dit maar om aan te geven dat cijfers heel erg moeten gerelativeerd worden. Zowel in de ene als in de andere richting.

Nog even meegeven dat bij een gemiddelde griepepidemie (jaarlijks dus) in Nederland en België tussen 250 en 2.000 personen overlijden. De gemiddelde mortaliteit is 0,2 %. Ook niet niets. Dat zijn dan nog enkel de geregistreerde, want vele oudere personen die aan een griepje, zware verkoudheid of longontsteking overlijden, zijn voorafgaand aan het overlijden niet getest. Wat nu wel het geval is met het Coronavirus.

Limal 12 maart 2020 om 10:10

Goede samenvatting. Wat ik hierboven al meegaf: de mortaliteit stijgt plots en drastisch wanneer de ziekenhuizen overvol komen te zitten. Dit heeft louter te maken met de capaciteit van de ziekenhuizen en Wikipedia leerde me hetvolgende, uitgedrukt in bedden per 1000 inwoners:

Japan: 13.05
Duitsland: 8.00
Frankrijk: 5.98
België: 5.82
China: 4.34
Nederland: 3.32
Italië: 3.18

Ik ben momenteel dus blij dat ik Belg ben en geen Nederlander, maar denk eraan om naar Japan te verhuizen…

Emergo 12 maart 2020 om 10:38

QLightning Het vreemde is dat de BBC iedere keer vermeldt dat de gezondheidszorg tot de top van Europa behoort maar kennelijk qua IC-capaciteit tekort schiet maar met die getallen…

Ajvenema 12 maart 2020 om 11:01

Het is natuurlijk lastig om griep van Corona te onderscheiden, dus ik denk dat het sterftecijfer hoger is omdat alleen ernstige klachten, of mensen uit risicogebieden worden getest. God weet hoeveel mensen er mee rondlopen die denken dat ze gewoon ‘griep’ hebben. Neemt niet weg dat het logistieke probleem wel echt heel groot kan worden zonder de juiste aanpak…

xistnc 12 maart 2020 om 10:07
Quote:
Maar het is ondertussen bekend dat de mortaliteit van het coronavirus na enkele weken snel stijgt. Het gemiddelde ligt nu op 2 %.

Er beginnen lampjes bij je te branden. Top! Ga ook ff met de stofkam door al je epistels van afgelopen anderhalve week.

Weliswaar vreemde formulering, want de mortaliteit wordt natuurlijk altijd gemeten via sterfgevallen en besmettingen. Eén besmetting resulteert nooit onmiddellijk in één sterfgeval, daar gaat wat tijd overheen.

Ligthning 12 maart 2020 om 14:07

@xistnc
Maar dan moet je wel leren begrijpend lezen. O zo moeilijk blijkbaar…

Mij stelling was steeds dat je corona niet tegenhoudt, net als griep. Je kan het enkel wat sturen, zoals ze nu proberen. Om te vermijden dat er een te plotse en hoge piek komt, de piek wat afvlakken. Maar dat heeft enkel, zoals Limal terecht stelt, te maken met ziekenhuisbedden en medisch personeel. Het afvlakken van de piek heeft weinig invloed op het aantal besmettingen in de tijd, op de uiteindelijke mortaliteit. Een tweede gegeven in mijn tussenkomsten was, dat “de gewone griep” (eigenlijk steeds een andere variante van influenza) ook ernstig is, maar dat daar nauwelijks iets tegen gedaan wordt (quarantaine, opschorten van manifestaties, sportwedstrijden, sluiten van rusthuizen, scholen, een reisverbod enz. enz. ). Zoals uit de reacties te merken was, bleek dat velen niet eens weten dat er jaarlijks in België én in Nederland tussen de 250 en 2.000 personen overlijden aan influenza. En dat zijn nog enkel de geregistreerde cijfers. Deze winter hebben we een iets meer dan gemiddelde influenza-epidemie. Dat betekent dat er op dit eigenste ogenblik al vele honderden overlijdens zijn, enkel door het influenzavirus. Lees je bitter weinig over. En tot nader orde nog steeds veel meer overlijdens dan door het coronavirus.
Wat we niet weten is hoelang het coronavirus zal huishouden. Het heeft allicht iets later toegeslagen dan het influenzavirus, en zal dus zeker langer woeden dan gebruikelijk is voor het influenzavirus (normaal tot half april). Al blijkt nu meer en meer dat het coronavirus al einde vorig jaar in China te keer ging. Door de dictatoriale autoriteiten aldaar weggemoffeld, door alle internetverwijzingen ernaar te filteren. Mits een goede aanpak, had de epidemie tot China kunnen beperkt geweest zijn, zoals wel vaker (deels en niet zonder moeite) lukt bij uitbraken van ernstige epidemies in bepaalde landen (Ebola, Mexicaanse griep, MERS, SARS, en vele anderen).
Misschien toch een goed nieuwtje. Het Coronavirus krijgt het blijkbaar lastig door veel zonlicht (eigenlijk UV-straling). Hogere temperaturen op zich zouden minder een rol spelen. Hopelijk dus vanaf april/mei veel zon. En een epidemie (pandemie) die in de loop van mei regresseert. Maar het worden de komende weken alleszins nog boeiende tijden. Verhaalvoer voor onze kleinkinderen later….

Headlines

Materiaalzone

Populair