Chris Harper houdt huis op Mount Fuji en slaat dubbelslag

vrijdag 24 mei 2019 om 08:31
Chris Harper houdt huis op Mount Fuji en slaat dubbelslag

foto: Team BridgeLane

Australische renners blijven de boventoon voeren in de Ronde van Japan. Benjamin Hill raakte zijn leiderstricot weliswaar kwijt op de steile flanken van Mount Fuji, maar Chris Harper (BridgeLane) sloeg in de 36 kilometer lange etappe een onvervalste dubbelslag. Hij lijkt hard op weg om de Japanse ronde op zijn naam te schrijven.

De kortste koninginnenrit op de internationale wielerkalender begon op de plek waar volgend jaar het hele wielerpeloton hoopt Olympisch kampioen te worden: de Fuji International Speedway. Veel maakten de twee rondjes over het circuit voor het koersverloop overigens niet uit. De aartsmoeilijke klim op de flanken van de stratovulkaan zou traditioneel de beslissing brengen en dat bleek ook nu weer het geval.

Chris Harper, gehuld in het lichtblauw van Team BridgeLane, bleek op de beklimming veruit de sterkste. Enkel de Eritreeër Metkel Eyob wist binnen een halve minuut van de winnaar over de streep te komen, de rest volgde al op 43 seconden of meer.

Harper lijkt met zijn eclatante zege goed op weg naar de eindzege, maar hij is er nog niet. Nog twee etappes moet de 24-jarige overleven om zich tot eindwinnaar te kunnen kronen. De slotetappe zal niet het grootste probleem vormen, maar de achtbaanetappe op het Japanse nationale wielercentrum kan nog weleens voor problemen zorgen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Veloburto 24 mei 2019 om 09:36

Een etappe van 36km haha, dat zorgt voor vuurwerk

west 24 mei 2019 om 11:18

Ook in 36 kilometer precies 28 seconden voorsprong bij elkaar gereden. Dus hij is net zo goed als Lopez en Landa bij elkaar…

TheBFG 28 mei 2019 om 11:25

… als je voor het gemak even het verschil in niveau van de tegenstanders vergeet.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair