Chris Hamilton tot eind 2023 bij Team DSM

maandag 7 juni 2021 om 13:34
Chris Hamilton tot eind 2023 bij Team DSM

Chris Hamilton - foto: Cor Vos

Team DSM gaat langer door met Chris Hamilton. De Australiër heeft zijn contract met de formatie van Iwan Spekenbrink namelijk verlengd tot eind 2023. Dit maakte de ploeg bekend in een communiqué.

De 26-jarige Hamilton was tijdens de afgelopen Giro d’Italia van waarde voor Romain Bardet. Daarnaast wist hij bijna de twaalfde etappe naar Bagno di Romagna te winnen. Hij moest enkel de duimen leggen voor Andrea Vendrame. Hamilton blijft op zoek naar zijn eerste profzege, maar DSM, de ploeg waar hij al sinds 2017 rijdt, heeft genoeg van hem gezien om langer met hem door te willen gaan.

“Chris voegt zowel op als naast de fiets waarde toe aan het team en we hebben er vertrouwen in dat dit de komende jaren alleen maar meer wordt”, zegt Team DSM-coach Rudi Kemna in het perspraatje. “Hij is een fantastische teamplayer die zich committeert aan onze doelen. Het is prettig om met hem samen te werken en daarnaast zorgt hij voor leuke sfeer in een groep.”

Hamilton zal de komende jaren vaak worden ingezet als knecht, maar hij zal soms ook zijn eigen kansen mogen gaan. Hij is zelf alvast zeer tevreden met zijn nieuwe verbintenis. “Het was een eenvoudig besluit om bij te tekenen. De afgelopen vierenhalf jaar waren geweldig en de support is hier altijd goed geweest. Het is een zeer ambitieuze, maar ook een prettige omgeving waar ik goed in kan werken. Ik kijk uit naar de volgende twee seizoenen met het team.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Chasse_patate 7 juni 2021 om 13:43

Fijn voor deze jongen. Maar toch krijg ik tegenwoordig een raar gevoel bij deze ploeg. Ik zou er niet graag voor rijden. Is nu ook 1 van de zwakste ploegen van het peleton.

0
Landeirovic 7 juni 2021 om 13:54

Ja, hier hetzelfde gevoel. Hindley die ook vertrekt komt misschien later Soren Kragh nog bij. Als Van Wilder blijft presteren zal die ook niet blijven als je de hiërarchie van het team volgt.

0
FritsvanHoefelen 7 juni 2021 om 13:57

Fijn dat het toch nog vier woorden over de renner ging. De renner die zich thuis voelt bij de ploeg.

0
Crollet 7 juni 2021 om 14:19

Een team waar van je altijd denkt, als DSM hun ploeg eens 5 jaar lang bij elkaar zou kunnen houden dan..
Maar daar wringt net het schoentje.
Mannen als Arensman, Dainese, Brenner, Van Wilder, Leknessund, Vermaerke en andere Eekhoff’s zouden toch op termijn de drijvende krachten moeten worden van deze ploeg.

0
Scibby 7 juni 2021 om 14:25

Die is ondertussen veelste oud voor dsm. Hij is al 26!

0
Verweggistan 7 juni 2021 om 14:32

Vanaf die leeftijd krijg je promotie naar hopman/akela/leider of hoe ze dat ook noemen. ;)

0
Gebruikersnaam 7 juni 2021 om 18:45

Kan dit type Australiërs echt niet uit elkaar houden. Chris Hamilton, Lucas Hamilton, Howson, Storer, Schultz, Scotson, Stannard,…allemaal van die relatief jonge (maar niet meer superjonge) renners die wel goed klimmen, maar net niet genoeg om een echte topper te zijn.

Ik kan me zelden herinneren welke nu weer juist bij welke ploeg zit en welk resultaat had neergezet. Allemaal renners waarvan je denkt “Ow, opgelet, dat is geen slechte” als je de naam hoort vernoemen bij een kopgroepje.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone