Chris Hamilton stapt uit voorzorg uit Ronde van Romandië

vrijdag 30 april 2021 om 11:14
Chris Hamilton stapt uit voorzorg uit Ronde van Romandië

foto: Cor Vos

Chris Hamilton moest donderdag opgeven in de Ronde van Romandië. De 25-jarige Australiër van Team DSM had last van spierpijn en besloot geen risico te nemen met het oog op de Giro d’Italia.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Opvallend: Hamilton was aanvankelijk mee in de vroege vlucht. De vroege ontsnapping bestond verder nog uit Hermann Pernsteiner, Davide Villella, Rein Taaramaë, de jarige Antwan Tolhoek en Jonathan Caicedo. De vluchters werden echter op tijd ingerekend en Hamilton besloot niet veel later om in de remmen te knijpen.

De coureur van Team DSM had tijdens de etappe last van ‘ongebruikelijke spierpijn’ in een van zijn benen, zo laat hij vandaag weten via Twitter. Na overleg met de ploegleiding besloot Hamilton uit de ronde te stappen, aangezien zijn focus ligt op de Giro d’Italia. Die laatste ronde gaat op zaterdag 8 mei van start in Turijn.

“Het is beter om nu niet te pushen en naar huis te gaan voor wat extra rustdagen”, aldus Hamilton, die vorig jaar ook al mocht deelnemen aan de Giro. Hij werd toen 29ste in het eindklassement. Team DSM rekent in de komende Ronde van Italië met name op Jai Hindley en Romain Bardet.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wildebert 30 april 2021 om 11:31

Vervelend voor Hamilton. Hoop voor DSM dat ze spoedig weer eens wat betere uitslagen gaan rijden. Vind het daar flink haperen. Van één uitschieter so far van Cees ga je niet uit je Bol. Zou mooi zijn als Arensman zijn kruit wat langer droog hield om dan eens flink uit te pakken.

AnderJ 30 april 2021 om 11:40

Wel benieuwd naar hoe Bardet het gaat doen in rittenkoersen. Ik verwacht niet dat het zal komen van Hindley.

Arema Pro Cycling Team 30 april 2021 om 12:55

Verwacht niet al teveel van DSM dit jaar. Hopelijk een uitschieter van Bardet in de Giro. In de Tour wellicht etappewinst met Bol of Kragh andersen? Klassiekers waren erg mager. Ook dames ploeg erg mager, je vraagt je af wat ze deze Winter gedaan hebben?

Net binnen

Populair

Materiaalzone