Chris Froome ziet af in Vuelta: “Zware eerste week”

zaterdag 27 augustus 2022 om 10:27
Chris Froome ziet af in Vuelta: “Zware eerste week”

Froome in beeld - foto: Cor Vos

Chris Froome beleeft tot nu toe geen aangename Vuelta a España. De renner van Israel-Premier Tech moest in quasi elke etappe de rol lossen als het tempo de lucht in ging. Froome moest in de Tour de France nog opgeven vanwege een coronabesmetting en is daar nog niet helemaal van hersteld. “Covid is geen grapje”.

“Het was een zware eerste week. Covid is geen grapje”, liet Froome weten op zijn sociale media. De 37-jarige renner staat bij de laatste twintigtal renners in het algemeen klassement, op meer dan een uur van rodetruidrager Remco Evenepoel.

Dit weekend staan er nog twee zware etappes op het menu in de Ronde van Spanje. “Heel veel beklimmingen om naar uit te kijken”, grapte Froome nog. Zaterdag staan er maar liefst zes gecategoriseerde beklimmingen op het programma. Aan het einde van de etappe wacht de lange en steile Colláu Fancuaya (10,3 km aan 7,9%).

Dit artikel delen:

5 Reacties

Brabander 27 augustus 2022 om 11:27

Die leek er in de Tour ineens vrij goed door te komen, maar die rijdt achteruit nu.
Israël zal niet veel punten gaan scoren. Woods al uitgevallen. Bevin is een prima renner maar niet in een Grote Ronde, Impey laat ook niks meer zien. Dus alle ballen op Einhorn dan maar

2
oostrijck 27 augustus 2022 om 13:13

Ik twijfel of Einhorn de bergen overkomt. Hij werd allerlaatste in de vorige bergetappe. Misschien kan De Marchi nog voor een etappe gaan.

0
Eljorro 27 augustus 2022 om 11:33

De vraag is of het wel verstandig is dat hij nu zo diep moet gaan.

2
oostrijck 27 augustus 2022 om 11:29

Froome is conditioneel terug bij af door covid. Dat is zuur. Hij zal weer opnieuw moeten gaan opbouwen. Gelukkig is hij verder wel ok nog qua blessures en pijnklachten. Persoonlijk heb ik ook conditioneel een klap gehad door covid. Het gaat in je hele systeem zitten en het heeft tijd nodig om te verwerken.

1
Albeijing Feeniks 27 augustus 2022 om 10:54

Bijna vergeten dat Sir Chris meerijdt.
Ik gun hem het beste.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone