Chris Froome: “We zullen blijven vechten”
Foto: Sirotti
zaterdag 10 september 2016 om 09:04

Chris Froome: “We zullen blijven vechten”

Chris Froome maakte vrijdag de Ronde van Spanje weer een beetje spannend. De kopman van Sky bracht na een goede tijdrit zijn achterstand op Nairo Quintana terug naar 81 seconden. “Quintana start zaterdag nog met meer dan een minuut voorsprong, maar we zullen blijven vechten”, verklaart Froome volgens Het Laatste Nieuws.

De Brit verwacht een zware dag. “Quintana heeft met Movistar een goed team rond zich en het wordt dan ook moeilijk om hem te verslaan. Maar aan de andere kant, de Vuelta zat vol verrassingen tot nu toe, misschien kan de laatste bergetappe ook voor de verrassing zorgen. Eén ding staat vast: dit was een zware Vuelta, iedereen is moe en denkt al aan Madrid. Al wil ik wel vechten tot het eind.”

Froome verwacht dat hetzelfde geldt voor de renners achter hem in het klassement. “Je moet ook kijken naar de andere ploegen zoals Orica en Tinkoff, wat gaan zij doen? Zij zitten in hetzelfde schuitje als ik en moeten tijd terugpakken. Alleen Nairo hoeft dat niet te doen. We zullen zien hoe het afloopt.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
10 september 2016 09:59
Kom op Froomie , ga ervoor je bent zoveel beter dan Quintana. Ik gun het je van harte ....maar vrees dat het niet gaat lukken !
10 september 2016 11:21
Faal Froomie , ga er wel voor want je bent zoveel completer dan Quintana. Ik gun het je geenszins maar vrees dat het je nog kan lukken ook ...
10 september 2016 12:10
Lekker blijven knokken. Spanning is altijd goed hoewel Quintana tot nu nog geen enkele zwakte bergop heeft getoond maar wie weet is het vandaag anders.

Reacties zijn gesloten.