Chris Froome: “Vandaag staat in het teken van overleven”

zondag 27 juni 2021 om 11:08
Chris Froome: “Vandaag staat in het teken van overleven”

foto: Cor Vos

Chris Froome zal, ondanks flink wat zwellingen en kneuzingen, over enkele uren weer een rugnummer opspelden voor de tweede etappe naar Mûr-de-Bretagne. De ervaren Brit van Israel Start-Up Nation keek deze ochtend terug op een veelbewogen dag.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Froome was zaterdag in de openingsetappe van de Tour de France een van de slachtoffers van een massale valpartij, enkele kilometers voor de slotklim in finishplaats Landerneau. De Brit leek niet meer op de fiets te stappen, maar was uiteindelijk nog in staat om de eindstreep te bereiken. Froome werd al vrij snel na de finish afgevoerd naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis.

“Het was echt een knotsgekke etappe. Een renner raakte een achterwiel en daarna was het echt een slagveld. Vijftig tot zestig renners gingen tegen de grond. Ik kon geen kant op. Ik probeerde nog zo hard mogelijk te remmen, maar reed vol in op de gevallen jongens. Ik kwam vervolgens vrij hard op de linkerzijde van mijn lichaam terecht”, legt Froome uit.

Hele avond in het ziekenhuis
“Het was een flinke klap op mijn linkerbeen en borst. Ik ben na de finish naar het ziekenhuis gegaan voor scans. Ik heb daar de hele avond gezeten en was pas om een uur ’s nachts terug in het hotel. Gelukkig zijn er geen breuken geconstateerd. Ik heb wel veel zwellingen en kneuzingen en voel me nu behoorlijk beurs.”

De viervoudige Tourwinnaar hoopt vandaag vooral de finish te bereiken van de tweede etappe over Bretons grondgebied. “Ik probeer vandaag gewoon door te komen en te overleven, in de hoop dat ik me dan de komende dagen beter zal voelen.”

Dit artikel delen:

21 Reacties

KennyKlimmen 27 juni 2021 om 11:13

Forza Chris

Scibby 27 juni 2021 om 11:16

Daar gaat zijn kans op geel ;)

KennyKlimmen 27 juni 2021 om 11:18

Was als één van de gedoodverfde favorieten gestart.

Aart van Woud 27 juni 2021 om 11:20

Ik was nooit fan, maar respect voor zijn doorzettingsvermogen.

Ab Normaal 27 juni 2021 om 11:21

Kunnen jullie grappen over maken, maar ik heb heel veel respect voor de man.
Hij weet zelf ook wel dat hij niets meer gaat winnen maar gaat uit liefde voor de sport door.
Zou voor hem heel gemakkelijk zijn om nu af te stappen.

WildenBorch 27 juni 2021 om 11:29

Helemaal mee eens.

Abdoe 27 juni 2021 om 11:53

Dit. Die man is een wandelende cursus omgaan met tegenslagen. Hij heeft natuurlijk een enorme plaat voor zijn kop, maar voor iemand die in deze sport de top wil halen en het daar dan ook nog jaren wil volhouden, is dat juist een onmisbare eigenschap.

de adelaar 27 juni 2021 om 11:34

Respect naast alle andere gevallenen, laat de etappe van gisteren maar aan de voetballers zien: piepkuikens

IlPirata 27 juni 2021 om 11:37

Zit hem weer niet mee en al zijn inspanningen van de laatste 2 jaar zijn te waarderen.
Maar had hij niet gewoon beter zoals bv. Contador tijdig met pensioen kunnen gaan en genieten van zijn centjes. Wielerproject opzetten en zelf ook lekker recreatief fietsen, had allemaal zoveel makkelijker geweest. Israël had hij gewoon niet meer moeten doen, geld had hij toch al. Maar hij wil waarschijnlijk heel erg graag bij de legendes staan van de TdF met 5 eindzeges. Dat gaat hem toch niet meer worden, moet voor hem toch ook wel duidelijk zijn nu onderhand. (Maar zit nu aan zijn contract vast)

Poeksel 27 juni 2021 om 11:57

Misschien vindt hij het gewoon leuk om wielrenner te zijn.

IlPirata 27 juni 2021 om 12:00

@Poeksel Dat kan toch, hoeft alleen niet op het hoogste niveau meer.

Marco 27 juni 2021 om 12:07

@IlPirata
Maar hij wil waarschijnlijk heel erg graag bij de legendes staan van de TdF met 5 eindzeges..

Dat zou kunnen maar het kan ook zo zijn, dat hij nog een goede renner was toen hij tegen een muur waaide en er ergens iets in hem brand als.. Ik zal deze shit overwinnen.. Ik denk dat hij weet dat hij de tour nooit meer zal winnen.. (mss wist hij dat ook al voor zijn val) maar ik denk dat als hij nog eens ergens een rit kan winnen hij afscheid kan nemen als renner en niet als wrak

SprintMaster 27 juni 2021 om 12:20

Die 5e zege is inderdaad zijn grote obsessie. Froome zal NOOIT in het rijtje met grootste ronderenners staan vanwege zijn Salbutamol zaak. Face it Chris! Je hebt de boel gefuckt in 2018 met je dure advocaten.

TheBigShow 27 juni 2021 om 12:32

Die anderen met 5 tourzeges hebben natuurlijk niets met doping te maken SprintMaster…

Marco 27 juni 2021 om 12:39

@SprintMaster Wat zijn dit nu voor zwaar misselijke reacties onder een artikel CHRIS FROOME: “VANDAAG STAAT IN HET TEKEN VAN OVERLEVEN”

Die man is al niets meer en probeert nog wat te worden….

Zit jij zo vol met gif of zijn je aandelen door Froome minder waard geworden?

SprintMaster 27 juni 2021 om 13:10

@marco: ben niet vergeten hoe meedogenloos hij in 2018 was toen hij zijn recht opeiste om te mogen starten in de Giro en Tour terwijl die zaak toen niet opgelost was. Bij mij dus geen enkele ruimte voor sympatie stemmen. Het is knap dat hij door blijft gaan maar daar staat dan wel een dik salaris tegenover.

SprintMaster 27 juni 2021 om 12:00

Dat wordt een lijdensweg. Gaan we nu elke dag beelden zien van iemand die koste wat kost in koers wil blijven ivm publiciteit?

Al Phila 27 juni 2021 om 12:27

Het hele wielrennen draait toch om publiciteit ?? De shirtjes moeten in beeld, de naam van de fietsenbouwer genoemd etc. Wielrenners zijn, net als voetballers, wandelende reclamezuilen. Alleen zijn wielrenners veel harder en hebben meer doorzettingsvermogen.

Wat ik echter niet snap is dat bij de 2 grote valpartijen van gisteren alles uitgebreid in beeld moet komen en de valpartijen overal zijn terug te zien, en als er iets in het voetbal gebeurd (ook erg), dat dan meteen alles wordt stilgelegd, de speler wordt afgeschermd en heel Social Media alle beelden gaat verwijderen.

Ronellenfitsch 27 juni 2021 om 12:40

Hij fietst door omdat het z’n leven is. En z’n werk. Als je klaagt dat het veel beelden geeft moet je bij de tv redactie zijn, niet bij de renner zelf.

Freekie 27 juni 2021 om 13:03

Klasse en alles! Dit ethos zie je bij veel renners en hoort ook bij de best betaalde renner van het peloton.

Poeksel 27 juni 2021 om 13:10

Froome heeft zijn eigen youtubekanaal. Mogelijk komt er elke dag een filmpje. In het filmpje van vandaag is hij o.a. te zien in een ziekenhuisbed:
https://www.youtube.com/watch?v=a_VU0FoAjFQ

Headlines

Materiaalzone

Populair