Chris Froome rijdt Mont Ventoux Challenge na Dauphiné in jacht op Tourselectie

zaterdag 4 juni 2022 om 13:54
Chris Froome rijdt Mont Ventoux Challenge na Dauphiné in jacht op Tourselectie

foto: Cor Vos

Chris Froome voegt de Mont Ventoux Challenge toe aan zijn programma. De Brit gaat zondag eerst van start in het Critérium du Dauphiné, maar zal twee dagen na het einde van die etappekoers de eendaagse in de Provence rijden. Op basis van zijn prestaties in juni zal beslist worden of Froome een plekje in de Tourselectie van Israel-Premier Tech krijgt.

Er zijn nog twee plekken vrij in de Tourploeg van het Israelische team, vertelt ploegleider Rik Verbrugghe in gesprek met La Dernière Heure. Na zijn elfde plaats in de Mercan’Tour Classic, zijn beste uitslag in drie jaar, lijken de kansen gestegen dat een van de plekken naar Froome gaat. “Het hangt allemaal af van de Dauphiné en hoe hij het voor de rest doet in juni. Hij zal de Mont Ventoux wedstrijd doen na de Dauphiné”, doelt Verbrugghe op de Mont Ventoux Challenge, die dinsdag 14 juni verreden wordt.

Ondertussen zal Israel-Premier Tech ook actief zijn in de Ronde van Zwitserland (12-19 juni). “Zwitserland is onze prioriteit en met Fuglsang gaan we voor het podium of de eindzege. Hij krijgt de steun van het team”, aldus Verbrugghe, die Fuglsang onlangs de eerdergenoemde Mercan’Tour Classic zag winnen. “Maar we gaan ook naar de Dauphiné met een Chris Froome die snel beter wordt. Ik ben ongeduldig om te zien hoe hij het in die wedstrijd doet.”

Het is moeilijk te zeggen wat Froome in de Dauphiné kan, volgens Verbrugghe. “Hij komt sterk terug, maar de Dauphiné gaat laten zien wat hij momenteel echt kan op het hoogste niveau. In training gaat zijn data de goede kant op. Maar nu moeten we zien hoe hij het doet in een koers. Maar de tekenen zijn goed”, zegt Verbrugghe. De Belg bevestigt dat Froome meedoet aan de Tour, als gedacht wordt dat hij in staat is om een rit te winnen. “Dat zou fantastisch zijn.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Dayer Quintana 4 juni 2022 om 14:13

Tja, oké hij eindigde in die Mercan’ Tour Classic op 4 minuten van Fuglsang. Nu heb ik wel geen idee of hij in dienst van Fuglsang en Woods tempo gemaakt heeft op de slotklim of de kilometers voordien.

Ik verwacht dat Froome in die eerste heuvelachtige etappe in de Dauphiné al niet in het peloton zal finishen en hij eind dit jaar afzwaait.

0
Aanklampen 4 juni 2022 om 14:48

Groupema deed het kopwerk, ik heb Froome alleen in de groep gezien en moest op ongeveer 11km voor de finish eraf.. kan ook iets eerder zijn geweest

0
Baukema Tomoulin 4 juni 2022 om 14:15

Of Froome nou wel of niet iets toevoegd aan competitie/race denk ik dat ISN hem altijd zou moeten meenemen naar de Tour. Het is niet dat ISN veel betere alternatieven hebben in de ploeg of echt de hele ploeg nodig hebben voor een trui/doelstelling.
Froome 1x in de kansloze vluchtgroep is al meer publiciteit oid dan een keer een 7de plek in een willekeurige rituitslag.

0
vevie 4 juni 2022 om 14:17

Het lijkt mij ook dat hij stopt. Of hij gaat door voor, uiteraard, een veel lager salaris bij een andere ploeg. Als wegkapitein, ofzo. Meer lijkt er niet meer in te zitten.

0
VerstandOpNul 4 juni 2022 om 17:23

De droom van elke kopman: veilig in het wiel van Chris Froome door het peloton geloodst worden..

0
Aerosolo 4 juni 2022 om 17:15

Als ze eerst nog een stuk zwemmen, kan het een pittige triathlon worden.

0
Henk Boer 4 juni 2022 om 18:06

Groot respect voor de vechtlust van deze man. Daar kan een zekere T.D. nog wel een puntje aan zuigen.

0
Steven_E 4 juni 2022 om 18:11

Hoe lang heb jij gevochten om prof te worden? Ieder z’n leven he. Is het op (het lichaam of het hoofd), dan is dat gewoon zo.

0
Puncheur du Framboise 5 juni 2022 om 08:40

Ik heb in deze situatie juist meer respect voor Tom, die niet meer op jacht gaat naar een vet contract, omdat hij weet dat het ‘over’ is. Froome had dat zelfinzicht niet en koos voor de Israëlische dollars.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone