Geen Tour voor Froome na val in aanloop naar tijdrit Dauphiné

woensdag 12 juni 2019 om 13:45
Geen Tour voor Froome na val in aanloop naar tijdrit Dauphiné

foto: Cor Vos

Chris Froome moet de Tour de France aan zich voorbij laten gaan. Tijdens het Critérium du Dauphiné kwam de Brit, viervoudig winnaar van de Tour, ten val tijdens de verkenning van de individuele tijdrit. Daarbij raakte hij zwaar geblesseerd.

Volgens Het Laatste Nieuws zou Froome tijdens zijn verkenningstocht een betonnen hindernis hebben geraakt, waarna hij zwaar ten val kwam. De Belgische krant meldt tevens dat ploegmanager Dave Brailsford vreest voor een breuk. In dat geval kan er vermoedelijk een streep door Tourdeelname.


Update 14.20 uur

Volgens de Franse sportkrant L’Équipe heeft Froome bij de val in de voorbereiding op de tijdrit van het Critérium du Dauphiné vermoedelijk zijn bekken gebroken. Dat meldt de krant op basis van de ploegleiding van zijn ploeg Ineos. Vaststaat dat de Brit de strijd in het Dauphiné vroegtijdig moet staken, maar bij een breuk zou tevens zijn deelname aan de Tour de France op de tocht staan. De ploeg heeft via haar officiële kanalen nog niets medegedeeld over mogelijk kwetsuren.


Update 15.00 uur

Chris Froome moet de Tour de France aan zich voorbij laten gaan. De Brit heeft zich zwaar geblesseerd bij zijn valpartij tijdens de verkenning van het tijdritparcours in het Critérium du Dauphiné. Dat vertelde ploegbaas Dave Brailsford zojuist aan de pers.

Brailsford: “Froome kwam ten val in een afdaling aan hoge snelheid. Hij raakte daarbij een muur. De ambulance was er snel bij. De dokters ontfermden zich vervolgens over hem, waarna hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is een zeer serieus ongeval. Voor alle duidelijkheid, hij zal niet aan de start staan van de Tour de France. Het zal lang duren voordat hij weer kan koersen.”

Dit artikel delen:

112 Reacties

VerstandOpNul 12 juni 2019 om 15:41

De nieuwe sponsor wordt wel even op de proef gesteld hier zeg.. Zowel voor de Giro als de Tour valt hun kopman van tevoren uit..

ditisdavid 12 juni 2019 om 15:43

Hoewel ik bepaald geen fan ben van Froome, is dit niet de manier waarop je hem zijn seizoen effectief wil zien beëindigen (zie hem, maximaal, nog iets vergelijkbaars doen als Nibali in de laatste maanden van vorig jaar). Gezien zijn leeftijd, en de concurrentie binnen de ploeg, wordt het ook moeilijk om die illustere vijfde Tour te pakken. Zo’n poging hoort in schoonheid te sterven…

Voor deze Tour weet ik niet of het veel verandert, want Thomas en Bernal lijken me ook in staat om de Tour te winnen en de ondersteuning zal onverminderd sterk zijn. Ja, het kansje op een volledig podium van Ineos is weg, maar iets wezenlijks verandert alleen als Thomas en Bernal te pakken zijn (ervan uitgaande dat Froome dat niet was geweest), en Thomas was vorig jaar domweg de sterkste in koers.

west 12 juni 2019 om 15:53

Ineos is natuurlijk op geen enkele manier afhankelijk van de exposure van Froome. Maar het linke is dat er andere sponsors zijn die hun centen wel grotendeels ophangen aan één enkele kopman in één enkele koers….

sboontjes 12 juni 2019 om 15:56

Echt heel jammer dit. Froome is een strijder die nooit opgeeft in een ploeg die altijd zijn verantwoordelijkheid neemt. Ik zal hem missen in de Tour.

Sammysosa 12 juni 2019 om 16:09

Zonde zeg, of je nu vóór of tegen Froome bent, het is altijd treurig als een topfavoriet niet kan rijden. Ben benieuwd of Geraint het kopmanschap kan dragen, danwel of Bernal de torenhoge verwachtingen kan waarmaken.

Binda 12 juni 2019 om 16:34

Bij Froome heb ik dit gevoel juist niet. Voor mijn gevoel inwisselbaar voor een willekeurige andere skybot.

Simon1 12 juni 2019 om 16:21

Wat erg.

hjjanssen1973 12 juni 2019 om 16:31

Hij is toch wel heel hard gevallen, wat ik nu lees…

Binda 12 juni 2019 om 16:33

Je mag het eigenlijk niet denken, maar dit voelt wel als een beetje karma. Als de autoriteiten Froome niet willen schorsen dan doet het heelal het wel. Ik weet dat het onsympathiek is, maar mijn onderbuik dacht er wel zo over.

Covadonga 12 juni 2019 om 16:33

Jammer, vooral voor de beste man zelf en zijn werkgever.
De Tour zal er niet anders door worden. Ineos zal vermoedelijk dezelfde techniek toepassen.

Laatste man 12 juni 2019 om 16:34

Spijtig voor hem en jammer voor de Tour.

tetedelacourse 12 juni 2019 om 17:10

Plusje voor de onvoorspelbaarheid van de Tour denk ik. Wel jammer dat Vroem geen poging kan doen voor zijn vijfde. Zulke pogingen kunnen inderdaad beter in schoonheid sterven, dan vooraf kapot vallen.

Jean Dumas 12 juni 2019 om 18:19

Froome heeft een dijbeenbreuk na met 65 km/u tegen een muur te zijn gereden, een ‘bad fracture’ volgens Brailsford.

Tompot 12 juni 2019 om 18:30

Omdat Froome tour 4 x gewonnen heeft en Thomas vorig jaar zegt dat helemaal niet dat Ineos ook dit jaar weer zou overheersen. Ook gezien leeftijden Froome en Thomas was dat verre van een zekerheid. Favorieten ja, maar overheersen nee was nog helemaal niet gezegd. Uitvallen van Froome is jammer. Overigens heeft niemand het daar over twee maanden nog over, maar dit terzijde. Dat Froome in vorm aan t komen was leek mij wel duidelijk in de eerste twee etappes. Het is doodzonde voor hem en zijn ploeg. Niets meer, niets minder.

Jungle Man 12 juni 2019 om 19:10

Dit gun ik niemand.
Vwb de tour, ineos heeft legio kopmannen achter de hand. Dus zal het mi niet wezenlijk anders worden.

Vlinder 12 juni 2019 om 19:25

Dit gun ik hem echt niet! Erg zuur voor hem en zijn ploeg al ben ik absoluut geen fan van de SKY/INEOS manier van koersen. Maar je wenst niemand een valpartij en blessure plus een langdurige revalidatie toe.

Jack2811 12 juni 2019 om 20:13

Voor de koers goed! voor de persoon minder

Djoop 12 juni 2019 om 20:34

Langdurige revalidatie? Nee, dat valt idd niet te hopen..
Maar we blijven positief, hopelijk valt het mee!
Bright (bright) sun shiny day.

Headlines

Materiaalzone

Populair