ASO laat Chris Froome starten in Tour de France

maandag 2 juli 2018 om 13:14
ASO laat Chris Froome starten in Tour de France

foto: Sirotti

De ASO, de organisator van de Tour de France, heeft aan het Franse persbureau AFP laten weten dat Chris Froome gewoon welkom is in La Grande Boucle

Eerder was er nog sprake van het weren van de viervoudig winnaar, maar door de uitspraak van de UCI over het sluiten van de Salbutamol-zaak zal Froome ‘gewoon’ mogen starten. De geplande rechtszaak van woensdag is ook van de baan.

Dit artikel delen:

58 Reacties

Edjahh 2 juli 2018 om 13:18

edit wf: dergelijke insinuaties mag je achterwege laten

UrbanSteel 2 juli 2018 om 13:19

Hij gaat lekker. ;)

klimmer99 2 juli 2018 om 13:21

Dat alle ploegen nu is rijden tegen Sky ipv te vechten voor een derde, vierde of negende plek. Laat desnoods een groepje wegrijden en geef ze 20 minuten voorsprong

goldfinger 2 juli 2018 om 13:21

Me dunkt dat ze eerder gewoon met hun rug tegen de muur staan na de uitspraak van UCI. Wellicht zou UCI deze uitspraak altijd gedaan hebben, maar de ASO heeft er wellicht lucht van gekregen en is daarmee gisteren met hun statement naar buiten gekomen.

Shame on ASO toch wel. Je kan van Froome vinden dat hij de sport bezoedelt (hoewel, hij is vrijgesproken, dus eigenlijk moet iedereen dat nu aannemen), maar de ASO doet het eigenlijk nog een stapje erger.

Jean Dumas 2 juli 2018 om 13:25

Als ze dit toch al wisten, waarom dan niet gewacht tot na de Tour met dat UCI-communiqué?

Ik weet het wel: ieder redt zijn eigen hachje, en bekommert zich minder om de sport als geheel.

horsm 2 juli 2018 om 13:27

Ze kunnen niet anders. Nu zou het mooi zijn als Bernard Hinault ook nog zijn excuses zou aanbieden.

ah-ja 2 juli 2018 om 13:28

Voila afgehandeld. Kan iedereen nu stoppen met zwammen svp

mus van de maasstad 2 juli 2018 om 13:29

@horsm

Die heeft het te druk met poseren samen met virenque

KimJungPoels 2 juli 2018 om 13:34

De UCI is natuurlijk gewoon de grootste boosdoener in deze kwestie. Niet de ASO, die altijd hebben aangegeven dat ze niet willen dat er een renner zou kunnen gaan winnen terwijl hij mogelijk geschorst zou worden voor doping.

Het is gewoon zeer kwalijk dat de UCI geen uitspraak heeft gedaan voor de Giro, en ik geloof ook niet dat ze het gedaan hadden voor de Tour als de ASO het niet op deze manier geforceerd had. Uiteindelijk is de sport de grote verliezen, omdat er gewoon weer een veelvoudig grote ronde winnaar als volledig onbetrouwbaar wordt gezien.

Dat komt door de ploeg Sky, waar natuurlijk zo’n enorme berg stront aan kleeft dat het wel gewoon stront moet zijn. Dat komt door de UCI, omdat ze wederom hebben laten zien totaal niet adequaat te kunnen reageren op dit soort voorvallen en dat komt een klein beetje door Froome, doordat hij natuurlijk wel degelijk op zijn minst de limieten op zoekt, en er in dit geval om wat voor een reden dan ook gewoon overheen zat.

Skedel 2 juli 2018 om 13:34

edit wf: tot ziens

Col du Bramont 2 juli 2018 om 13:39

@redactie WF, probeer wel in redelijkheid te modereren.

Dat er wellicht een financiële deal is gemaakt tussen ASO en Sky is iets dat ook op cyclingnews werd geopperd als mogelijkheid.
Wetende dat de UCI geen verweer kon bieden tegen het leger aan advocaten vd UCI viel meteen de grondslag weg voor het bannen van Froome, wat blijft is dat de ASO stelt dat ze schade hebben geleden door de hele affaire en dat bepaalde sponsor contracten niet werden afgesloten die zonder de affaire wel waren doorgegaan.

Er wordt nu verondersteld (dat is wat anders dan insinueren) dat er op het moment dat dit duidelijk werd, contact was tussen ASO en Sky waar ze tot een financieel vergelijk zouden zijn gekomen.
Er zou ook overleg hebben plaats gevonden tussen Sky en Aso aangaande de veiligheid tijdens de Tour van Froome, gelet op een aantal reacties moet je je daar denk ik terecht zorgen om maken.

pedaalemmer 2 juli 2018 om 13:41

Helaas, had dit jaar gehoopt op een onvoorspelbare tour. Nog een jaartje wachten maar.

EdEnd 2 juli 2018 om 13:43

En toch neem ik hem niet op in mijn wielerprono… :)

Maar ja dat komt meer omdat hij te duur is eigenlijk. Als hij is vrijgesproken moet het ook ophouden vind ik. Ik ken alle ins en outs van deze hele zaak ook niet dus ik weet niet of de UCI hier zich laat sturen door Sky, zoals ik het lees heeft de WADA er iets over gezegd en heeft de UCI op basis daarvan een besluit genomen, dan kan het haast geen vriendjespolitiek meer zijn eigenlijk.

Als je nu nog in een complot gelooft mag je hier wel aluminiumfolie voor een hoedje komen halen.

opdekant1 2 juli 2018 om 13:43

Foute beslissing van gister een beetje goed gemaakt.
Is het trouwens normaal hier om op te roepen tot geweld? Mijn plaatselijke imam is nog milder.

mschuts 2 juli 2018 om 13:44

@pedaalemmer. Ligt er natuurlijk aan hoe onvoorspelbaar de toeschouwers hier op gaan reageren

SprintMaster 2 juli 2018 om 13:46

Zou de Franse justitie reden genoeg hebben om de hotelkamers van Sky eens te gaan onderzoeken?

Bunny 2 juli 2018 om 13:47

Tja, wie zal het zeggen. Ik ben een keer positief getest op cannabis, terwijl dat niet had moeten kunnen.

matito83 2 juli 2018 om 14:07

Heel jammer voor het koersverloop. Ben bang dat het kijkplezier de laatste week weer ver te zoeken is, tenzij sky door pech genoodzaakt is aan te vallen.

LB117 2 juli 2018 om 14:12

Stop met het hopen op aanvallen op Froome door Franse supporters, kansloos kinderachtiger en wat mij betreft véél lager dan het gebruiken van doping of Astma puffers..

Kansloze lui hier op het forum zeg.. het lijkt wel erger te worden in aanloop naar de tour.

jooprioolpijp 2 juli 2018 om 14:12

@Col de Bramont
Heb je bronnen voor je verschillende (interessante) statements? Ik lees hier vaker over de advocaten van Sky, de vraag is of er inhoudelijk of financieel geen verweer was. Idem over financiële transacties tussen Sky en ASO (of eerder UCI).

Mountainking 2 juli 2018 om 14:12

edit ASO: dergelijke insinuaties mag je achterwege laten.

laminaat 2 juli 2018 om 14:14

brailsford zal op gepakt worden voor het leiden van een crim organisatie omkoping bedreiging enz franse gendarmarie maakt zich al klaar

Skele 2 juli 2018 om 14:19

edit wf: melding aangepast vanwege anti-supporteren. niet toegestaan.

Anti-supporteren is dus rekbaar tot al het negatieve?, of alleen dat wat betrekking heeft op sportieve prestaties? want zoals ik het zie moet je gewoon je mening kunnen geven, ook al is niet iedereen hier blij mee.

Maargoed laat ik het dan nog iets tactvoller formuleren:
Ik hoop dat Froome KEIHARD gerechtigheid geserveerd krijgt komende tour, en dan maakt het me weinig uit hoe.

Geit in mijn Kelderman 2 juli 2018 om 14:22

Ik zie al weer een afgrijselijk scenario zich aftekenen. De wattageridders van sky rijden iedereen de moeder in de ploegentijdrit, daarachter is Movistar vooral met zichzelf bezig en daarachter weer missen Bardet en Nibali de ploeg niet om het sky echt moeilijk te maken.

Merlinappa 2 juli 2018 om 14:31

“If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.”

Ik denk dat dit Engels gezegde de kern wel mooi samenvat. We zullen nooit bewijzen zien, maar we weten allemaal wel wat er is gebeurd.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair