Chris Froome: “Maak mij geen zorgen over de Angliru”

donderdag 7 september 2017 om 08:51
Chris Froome: “Maak mij geen zorgen over de Angliru”

Froome op Los Machucos - Foto: Sirotti

Chris Froome kende gisteren tijdens de loodzware beklimming van Los Machucos een minder moment. De drager van de rode leiderstrui moest op de steile stroken van de slotklim zijn concurrenten laten gaan. Aan de finish bleek zijn naaste belager Vincenzo Nibali 42 seconden te zijn ingelopen. “Ik denk dat ik de rekening heb moeten betalen voor mijn inspanningen in de tijdrit. Maar ik ben er zeker van dat ik zal herstellen”, vertelt hij op de site van Team Sky.

“Het is nooit leuk om tijd te verliezen, maar desondanks ben ik erg blij met de plek waar we staan. We wisten dat het een lastige slotfase ging worden, zeker met deze weersomstandigheden”, aldus Froome.“Met nog drie dagen te gaan staan we er nog steeds geweldig voor. Ik voel mij goed en kijk uit naar de komende dagen.”

Froome klaagt niet over het parcours. “Dit was een typische Vuelta-aankomst. Het hoort bij deze wedstrijd en is natuurlijk voor iedereen hetzelfde. Ik denk niet dat er iemand is die geniet van stijgingspercentages van boven de 25 procent, maar zo is het nu eenmaal. Ik voel mij nog goed en heb er vertrouwen in dat we samen met de renners rond mij deze klus zullen klaren.”

Zaterdag wacht met de bergetappe naar de Angliru de beslissing. “Ik maak mij geen zorgen. Het is natuurlijk een enorm zware rit. Waarschijnlijk de zwaarste beklimming van deze Vuelta. De strijd om het algemeen klassement ligt nog open, maar we bekijken het van dag tot dag.”

Dit artikel delen:

36 Reacties

deux-vitesse 7 september 2017 om 08:53

zou ik ook zeggen als ik Froome was…..die heeft heus wel wat slechter geslapen vannacht

Tuubke 7 september 2017 om 08:57

Klinkt als een bezweringsformule. Loopt u maar gewoon door mensen, niets aan de hand. En gaat u vooral rustig slapen. Intussen is de concurrentie (hopelijk) bezig de messen te slijpen om er een paar fantastische slotdagen van te maken.

Scotty 7 september 2017 om 08:57

Gas er op dus komende twee ritten!!

Timocycling 7 september 2017 om 09:18

@deux-vitesse: wat moet hij dan zeggen? Ik zie het niet meer zitten ik stap af??

edit WF: graag iets meer respect voor elkaar

Romāns Vainšteins 7 september 2017 om 09:24

Het wordt vrij koel met kans op buien aanstaande zaterdag, dat zal zeker weer zo’n sympathieke mistsluier-beklimming worden waar je als renner vrij rap het overzicht verliest worden.

Bazzz 7 september 2017 om 09:25

Vind de opmerking van deux-vitesse juist geen onzin.

Natuurlijk zegt hij dit, maar het zal echt wel zorgen voor wat stress bij SKY, zijn marge wordt zo wel snel een stuk kleiner.
Vind het wel erg mooi voor de strijd en zal een Nibali extra motiveren dat Froome wat tijd heeft verloren

Nibs 7 september 2017 om 09:38

Hier gaan we weer met de gebruikelijke sky zever. Voor de tijdrit klonk het dat hij in nibali zijn plaats voor stage wins zou gaan, waarmee hij nog maar eens zijn arrogantie toont.
Na de tijdrit zei hij niet volluit was gegaan met oog op de woensdagrit, dus ja neem maar alles wat die kerel zegt met een grote korrel zout.

Pantani77 7 september 2017 om 09:58

hopelijk wordt hier alsnog met minuten gesmeten en het klassement op zn kop gezet

LyndaLid 7 september 2017 om 10:03

Gebruikelijke Sky zever? Hebben jullie Contador weleens een interview zien geven? Alsof daar zinnigere shit uit komt.

Nibs 7 september 2017 om 10:09

Wel ik had het dan ook niet over contador maar froome. Wat contador zever betreft heeft u gelijk, bertje kan er ook wat van…l

theking 7 september 2017 om 10:21

Ik hen het gevoel dat hij gister bewust niet te ver in het rood is gegaan. Hij verliest gister minder dan dat hij de dag er voor gewonnen heeft. Het gaat allemaal heel erg gecalculeerd. Maar we zullen zien zaterdag en de overige dagen.

Brummel 7 september 2017 om 10:28

@RVS en anderen: Manage je eigen verwachtingen. Klassementsrenners zullen nooit het achterste van hun tong laten zien (want dat zou superdom zijn). Leer ermee leven.

@WF: interview etappewinnaars zoals Denifl, die hebben minder reden om nietzeggende antwoorden te geven. En vraag niet naar de bekende weg waarvan je weet dat ze niks mogen zeggen.

yoeri 7 september 2017 om 10:31

Inderdaad RV, dat is het domste kulargument dat ik ooit gehoord heb.

yoeri 7 september 2017 om 10:33

@Brummel; Je denkt toch niet serieus dat Wielerflits Froome heeft geïnterviewd? Zoals in het artikel staat komt dit van de website van Team Sky.

Nibs 7 september 2017 om 10:35

Dat hij het achterste tong niet laat zien tot daar aan toe, maar het is die arrogantie dat nibali dan maar voor ritwinst moet gaan.
Er is een schrikbewind in het peloton om sky ook maar geem duimbreed in de weg te leggen, aru heeft het in de tour mogen ondervinden. Toen hij inhield en froome terugkwam reed froome hem vlug even van de baan. Dit is helemaal niet toevallig natuurlijk.

Nibs 7 september 2017 om 10:46

Trouwens het het zijn die arrogantie en intimidatie gecombineerd met tue s voor wiggins, brailsfords domme leugens en verdachte prestaties van meerdere renners die mij sky doen wantrouwen.

Vlinder 7 september 2017 om 10:52

@Nibs; Waar staat dan ‘dat Nibali dan maar voor de ritwinst moet gaan’, heb ik iets gemist?
En wat zou Froome volgens jouw dan moeten zeggen?

LyndaLid 7 september 2017 om 11:05
Quote:
Inderdaad RV, dat is het domste kulargument dat ik ooit gehoord heb.

Ogh, over domheid gesproken. Er wordt letterlijk geschreven "typisch Sky". En om aan te geven dat dat weer van die uit de duim gezogen nonsense is verwijs ik naar interviews met Contador. Die rijdt niet voor Sky toch?

Nergens suggereert iemand dat interviews met Froome interessant zijn. Dat zou bijna net zo dom zijn als zeggen dat een nietszeggend interview typisch voor Sky is. De enige die nog weleens een spraakmakend interview gaf was nota bene Bradley Wiggins.

Tommetjen 7 september 2017 om 11:05

Die jongens zijn hier om te fietsen en niet om ons van fraaie verhalen te voorzien. Daar hebben we Tankink, Sjaak Polak en Sifan Hassan voor…

Geurt Harm 7 september 2017 om 11:14

Zou ik idd ook gezegd hebben als ik Froome was, maar ondertussen is de Vuelta weer een beetje spannender en ik hoop zeer dat er vandaag ook wat spektakel komt. Bertje ruikt bloed en wat mij betreft mag ie met een spectaculaire Vuelta-zege afscheid nemen, al hoop ik dat ie nog een jaartje doorgaat na zo’n resultaat. Volgens mij stopt hij te vroeg.

Panter 7 september 2017 om 11:18

Froome maakt zich zeker zorgen hoor en nibali die heeft zeker nog niet alles gegeven hij gaat voluit gaan op de angliru. Zal zeker gebrand zijn op revanche op de angliru waar hij tegen horner toen de vuelta verloor door al van heel ver aan te gaan. Nogmaals de angliru is een klim waar je man tegen man moet strijden en je niks hebt aan je sterke team. Toch denk ik dat nibali een 20 tal seconden tekort gaat komen. De verassing verwacht ik van contador hij kan nog gevaarlijk worden. Ik zie hem zeker op het podium maar winst zit er mss in als froome ineenzakt!!

Romāns Vainšteins 7 september 2017 om 11:19

Ik moet Linda gelijk geven dat Wiggins, itt tot zijn coureurschap, een fijne vent was op het gebied van interviews.

Sunrider 7 september 2017 om 11:27

Je gaat de tegenstander ook niet wijzer maken toch? Vind Froome altijd een nette spreker alhoewel zijn interviews weinig nieuwswaarde hebben net als van willekeurig welke andere renner.

nederbelg 7 september 2017 om 11:29

Toen ze de Angliru gingen interviewen over Froome, kregen ze geen antwoord. Het is volgens mij dan ook wederzijds.

Jacco van Stierop 7 september 2017 om 11:37

“… een fijne vent was op het gebied van interviews.”

https://www.theguardian.com/sport/video/2017/mar/02/bradley-wiggins-police-bbc-reporter-package-video

Headlines

Materiaalzone

Populair