Chris Froome: “Leuk om het anders aan te pakken”

woensdag 2 januari 2019 om 19:57
Chris Froome: “Leuk om het anders aan te pakken”

foto: VK/PN/Cor Vos © 2018

Voor Chris Froome begint dit seizoen anders dan afgelopen jaren. Waar hij in 2016 en 2017 startte in Australië met de Cadel Evans Road Race en de Herald Sun Tour en in 2018 in Spanje, trapt hij het wielerjaar ditmaal af in Colombia. Daar wil hij de basis leggen voor een vijfde eindzege in de Tour de France. Zijn titel in de Giro d’Italia gaat hij niet verdedigen.

‘Leuk om het anders aan te pakken’
“Mijn wedstrijdprogramma is dit seizoen een beetje anders. Ik begin het jaar met de Colombia Tour voor de verandering. Daar doen we tevens een hoogtestage, voordat we naar de UAE Tour gaan”, zegt hij in een perscommuniqué van zijn ploeg Sky. “Het zijn wedstrijden die ik nog nooit reed, maar ik kijk ernaar uit. Het is leuk om het eens anders aan te pakken.”

De Brit verbleef in november al enkele dagen in Colombia, waar hij onder meer meedeed aan een toertocht van oud-ploegmaat Rigoberto Urán. “Er heerste een geweldige sfeer en het was mooi om te zien hoe gepassioneerd de Colombianen zijn over onze sport en hoe nauw ze het volgen. Als het weer net zo druk wordt als afgelopen jaar, hebben we er een geweldige tijd.”

Ook de Tour de Yorkshire staat wellicht op zijn programma. Froome reed de ronde in zijn thuisland nog nooit. “Ik zou graag vaker koersen in Engeland. Toen Yorkshire de start van de Tour de France een paar jaar geleden had binnengehaald, was de sfeer er fantastisch. Elk jaar is de wedstrijd gegroeid en ik zou er komend jaar graag bij zijn.”

Geen Giro, Tour is hoofddoel
Sky meldde gisteren dat Froome zijn titel in de Giro niet verdedigt en dat hij op jacht gaat naar een vijfde Tourzege. “Het was een lastige beslissing om niet terug te keren in de Giro. Ik hield er geweldige herinneringen aan over, maar met de Tour als mijn hoofddoel is het waarschijnlijk beter dat ik de Giro oversla”, lichtte hij al toe.

De Brit noemt het parcours van de Tour ‘beslist lastig’ en ‘uitdagend om meerdere redenen’. “Meer dan ooit ligt de nadruk op de beklimmingen, met hoge aankomsten bergop. Dat is een belangrijk element om me goed op voor te bereiden. Het wordt heel belangrijk om van tevoren tijd door te brengen op grote hoogte.”

Voorlopig programma flag-gb Chris Froome voor 2019
flag-co Tour Colombia (12-17 februari)
hoogtestage
flag-ae UAE Tour (24 februari-2 maart)
flag-gb Tour de Yorkshire (2-5 mei)
flag-fr Tour de France (6-28 juli)

Dit artikel delen:

4 Reacties

Romāns Vainšteins 2 januari 2019 om 20:09

” Het wordt heel belangrijk om van tevoren tijd door te brengen op grote hoogte ”

Dat wordt het volgende achteroorkrabmoment ja. Wanneer de gehele top 10 van d tour de 2,5 maand ervoor boven de boomgrens doorbrengt omdat je anders niet meer mee kan. Is gewoon hetzelfde als EPO toedienen maar dan op natuurlijke wijze, je zal het maar moeten doen zeg.

0
Secondant 3 januari 2019 om 06:22

Ach, dit is niet te verbieden natuurlijk. Ook geheel niet wenselijk.
En renners die de potentie hebben om top-10 te rijden zullen dit toch wel kunnen verdragen? Lekker familie en/of vrienden regelmatig laten overkomen. Zo eenzaam zal het niet zijn.

0
Japsie 3 januari 2019 om 08:08

Zal nog wel een Dauphine aan worden toegevoegd.

0
Thomas Hermans 4 januari 2019 om 16:55

Zou ook gewoon eens fijn zijn als er geen een Sky renner een grote ronde wint dit jaar.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone