Chris Froome: “Ik was altijd een beetje bang voor de Giro”
foto: LaPresse
zondag 27 mei 2018 om 20:07

Chris Froome: “Ik was altijd een beetje bang voor de Giro”

De naam van Chris Froome is vanavond gegraveerd in de Trofeo Senza Fine. De Brit verzekerde zich na een geneutraliseerde koers door Rome van de eindoverwinning in de Giro d’Italia. “Ik knijp mijzelf nog steeds. Ik kan niet geloven dat ik nu hier sta”, zegt hij in het flashinterview.

De tijdsverschillen werden al vroeg vastgezet door het gevaarlijke parcours in Rome, waarna Froome geen risico nam en op achttien minuten van ritwinnaar Sam Bennett over de meet kwam. Dat deed hij geflankeerd door zijn ploeggenoten van Sky. “Het was geweldig om de sfeer optimaal te kunnen proeven hier in Rome. Alle monumenten, het publiek, dat stelde zeker niet teleur”, geeft hij aan.

Met zijn eindwinst schrijft Froome historie. Niet alleen heeft hij zelf nu alle drie de grote rondes gewonnen, hij schaart zich ook in een rijtje met Eddy Merckx en Bernard Hinault, die drie grote rondes achter elkaar wisten te winnen. “Ik denk dat het nog niet helemaal ingedaald is. Het zal de komende dagen wel komen als ik daar wat tijd voor heb. Het is ongelooflijk, dit is de droom. Om alle drie de leiderstruien te hebben in tien maanden tijd. Dat is ongelooflijk”, laat Froome weten.

“Ik was altijd bang om naar de Giro te komen en er een doel van te maken, omdat deze koers heel veeleisend is. Het is zo anders dan elke andere wedstrijd. Ik kan het zelf nog niet echt geloven”, sluit de Brit af.

RIDE Magazine
54 Reacties
Sorteer op:
28 mei 2018 12:08
@Bunny: "wat zouden al die marginal gains nu kunnen zijn? "

Door het gebruik van Salbutamol verlies je gewicht terwijl je wel je spieren behoud. E.e.a. wordt hier uitgelegd:

https://pvcycling.wordpress.com/2017/12/16/the-truth-behind-chris-froomes-doping/


Ook wordt hier getwijfeld aan zijn astma verleden.
28 mei 2018 12:15
@TVM: Als je Froome de grootste ronderenner van de afgelopen 20 jaar noemt met alle verdachte situaties eromheen, dan vergeet je toch echt Armstrong. In een tijd dat iedereen gebruikte won hij 7 keer de tour. Of Froome en anderen nu wel of niet gebruiken zullen we misschien wel nooit te weten komen. Daarnaast hebben die andere groten in je rijtje (hoogstwaarschijnlijk) ook doping gebruikt.
Ik hoop dat er nog een tijd komt zonder TUE's en dat doping altijd gevonden kan worden. Tot die tijd is het erg moeilijk om te bepalen wat er eerlijk is en of er met gelijke middelen (pun intended) wordt gestreden.
28 mei 2018 12:36
@Bunny: er werden testosteronpleisters bezorgd bij Sky, pijnstillers misbruikt, injecties met cortisonen vlak voor grote rondes, verdachte pakketjes bezorgd én hier werd vooral heel schimmig over gedaan....
28 mei 2018 19:02
@sprintmaster. Thnx! Zeer plausibel en hem interessant. Heb die publieke inhaler ook altijd hem raar gevonden

Reacties zijn gesloten.