Chris Froome: “Ik ben blij dat ik niet zwaarder geblesseerd ben na vandaag”

Chris Froome: “Ik ben blij dat ik niet zwaarder geblesseerd ben na vandaag”

foto: Sirotti

vrijdag 4 mei 2018 om 17:29

Chris Froome stelde vandaag teleur in de openingstijdrit van de Giro d’Italia. De kopman van Sky staat na een dag al op 37 seconden achterstand van Tom Dumoulin, die gezien wordt als zijn grote concurrent om de eindzege. Froome relativeert zijn tijdverlies na een valpartij in de verkenning. “Ik ben blij dat ik niet zwaarder geblesseerd ben na vandaag”, zegt hij op de ploegsite.

“Ik verloor mijn voorwiel in een bocht”, beschrijft Froome zijn crash. “Ik testte een bocht op wedstrijdsnelheid, ongeveer twintig of dertig kilometer per uur. Een valpartij zal altijd pijn doen, maar ik ben blij dat het niets serieus was. Uiteraard zag ik wat er gebeurde met Kanstantsin Siutsou die in het ziekenhuis ligt, dus ik ben gewoon blij dat ik niet zwaarder geblesseerd ben na vandaag. Dat is wielrennen en het hoort allemaal bij de sport.”

“Ik vertrouw niet op mijn tijdritten om hier de Giro de winnen met Tom hier. Hij reed geweldig vandaag. Om hier te komen en zo uit te pakken is serieus indrukwekkend. De felicitaties zijn voor hem”, aldus de Brit, die 21e staat na de eerste dag. “Rohan Dennis en Tom zijn de twee gasten die tijd op mij gepakt hebben, maar er zijn andere klassementsrenners in mijn buurt. Er is nog een lange weg te gaan.”
Dit artikel delen:

15 Reacties

thijssss 4 mei 2018 om 17:37

Zijn tijdsverlies valt eigenlijk nog wel mee. Hij zal vast relatief vierkant door de bochten zijn gegaan na die val, en dat kost echt wel 10-20 seconden op dit parcours. Tom moet niet denken dat hij van hem af is

Eckhart 4 mei 2018 om 17:39

Raar dat hij Dennis roemt terwijl een Yates toch gevaarlijker is?

ruudenkit 4 mei 2018 om 17:40

Wederom realistiche en sympathieke reactie van Froome.
Tweespalt bij mij ten opzichte van froome.
Schimmigheid vs sympathie

ruudenkit 4 mei 2018 om 17:44

Waarschijnlijk vind hij 17 sec in de buurt in tegenstelling tot de achterstand op Dumoulin en Dennis.

stephano 4 mei 2018 om 17:59

Het is natuurlijk moeilijk in te schatten wat het effect van de val is geweest uitgedrukt in seconden tijdverlies. Al met al vermoed ik dat hij sterker wordt gedurende de komende 3 weken.

Merlinappa 4 mei 2018 om 18:00

Ik zie Froome Tom niet losrijden in de bergen eerlijk gezegd. Vorig jaar reed Tom in z’n eentje na het poep-incident net zo hard omhoog als de favorieten, en was sneller in de afdaling. Tom is gewoon een formidabele klimmer.

krypton 4 mei 2018 om 18:21

@Merlinappa
Aan het begin van de Giro was Dumoulin bergop echt geweldig. In die vorm rijden heel weinig mensen hem los. De laatste twee (?) bergetappes verloor hij echter best stevig en zat hij er echt doorheen. Ik hoop dat dit niet weer het geval is. Tot nu toe lijkt Tom de laatste dagen slecht te verteren, zowel in de vorige Giro als in de Vuelta daarvoor.

vevie 4 mei 2018 om 18:23

Merlinappa: Dumoulin gaat het echt wel heel moeilijk krijgen in de bergen. 8 aankomsten bergop, waar hij zeker in enkele ritten het lastig gaat krijgen met Froome, Pinot, Aru en Pozzo. En onderschat Chaves en Yates niet die ook om beurten zullen gaan aanvallen.

Velominatus 4 mei 2018 om 18:36

Wat valt die Froome tegen zo zonder salbutamol ;)

jan jansen 4 mei 2018 om 18:36

De val van Froome;
https://www.lequipe.fr/Cyclisme/

Slurpie Blauw 4 mei 2018 om 18:44

The charming Britishman. Dit is gewoon meer druk leggen op TD. Maar dat hij tegenviel staat buiten kijf.

Merlinappa 4 mei 2018 om 19:19

@Vevie & Krypton

Van de aankomsten bergop zijn er 5 of 6(als ik het goed heb) die een vrij vlakke aanloop hebben, dat is perfect voor Tom. Heeft ie zelf ook wel eens gezegd en vaak genoeg bewezen, daarin is ie vrijwel nooit te kloppen. Natuurlijk gaat ie het moeilijk krijgen, maar vorig jaar had ie maar twee wat zwakkere dagen, de laatste 2 bergetappes. In de eerste verliest ie 1:10 op Quintana, en de tweede dag maar 0:15. Verder is ie (buiten het poepincident om) nooit in de problemen geweest. En hij reed de laatste dag een geweldige TT, dus zó slecht verteerd hij die laatste dagen ook weer niet.

assen 4 mei 2018 om 19:36

De weg naar Parijs is nog ver (geen verschrijving)

Wildebert 4 mei 2018 om 21:51

Kras op Chris.

Gelegevaar 4 mei 2018 om 22:23

Week 3 wordt nog wel een pittig verhaal voor Sunweb en Dumoulin denk ik. In die etappes is dit verschil nog niets.

Headlines

Materiaalzone

Populair