Chris Froome: “Geweldig om deze jonge jongens zo te kunnen helpen”

vrijdag 26 april 2019 om 19:47
Chris Froome: “Geweldig om deze jonge jongens zo te kunnen helpen”

foto: Cor Vos

Vol lof spreekt Chris Froome over het optreden van zijn jongere ploegmaats Pavel Sivakov en Tao Geoghegan Hart, die een knap een-tweetje scoorden in de Tour of the Alps. Voor de viervoudige Tourwinnaar stond de ronde tevens in het teken van het afscheid van Sky als hoofdsponsor.

“Het is bijzonder om uit elkaar te gaan met zo’n goed resultaat. Het is nu bijna tien jaar geleden dat Sky sponsor werd van de ploeg en het is toepasselijk dat de nieuwe generatie, één van onze jonge kanonnen, onze laatste rittenkoers als Team Sky heeft gewonnen”, meldde Froome in een ploegbericht. “Het was een geweldige koersweek. Tao en Pavel reden verbazingwekkend sterk en toonden veel volwassenheid toen de druk toenam. Ze toonden aan klaar te zijn voor de Giro.”

Toch werd de eindzege niet zonder slag of stoot binnengehaald door Sivakov, die in de slotetappe Fausto Masnada en Vincenzo Nibali nog zag flirten met zijn leiderstrui. Hij kon echter terugvallen op een sterke ploeg, waarin viervoudig Tourwinnaar Froome hoogstpersoonlijk het voortouw nam op de tweede en laatste klim naar San Genesio. Toen Masnada weer binnen schootsafstand was en ook de aanval van Nibali was afgeslagen, kon Sivakov opgelucht ademhalen.

foto: Cor Vos

“Ik zou liegen als ik zou zeggen dat de situatie compleet onder controle was!”, lachte Froome. “Er waren zeker een paar momenten in de finale waarin het elke kant op kon gaan, vooral omdat de kopgroep aan de laatste klim begon met een voorsprong van zes minuten. We moesten echt opschakelen en erachteraan gaan, soms ook wat gas terug nemen om er zeker van te zijn dat de trui om de schouders van Pavel bleef.”

Op schema voor juli
“Persoonlijk heeft deze koers me echt geholpen om verder te komen. Ik voel me een stuk beter dan in Catalonië en het was geweldig om hier met deze jonge jongens te rijden en ze zoveel mogelijk te helpen.” Volgens Froome ligt hij dan ook op schema voor juli als hij zijn vijfde Tourzege nastreeft. Hij miste weliswaar de UAE Tour en kwam ten val in de Ronde van Catalonië, maar sinds zijn trainingskamp in aanloop naar de Tour of the Alps voelt hij zich steeds beter.

“Ik voel me zeker beter en ik heb het gevoel dat ik op de goede weg ben voor juli. Ik sta waar ik moet staan. Hopelijk kan ik nu op dit momentum voortbouwen en volgende week een goede koers rijden in de Tour de Yorkshire en dan door naar de Dauphiné en de Tour.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

koos verrek 26 april 2019 om 20:22

Jaha die zit lekker op schema!

Headlines

Materiaalzone

Populair