Chris Froome debuteert in San Juan voor Israel Start-Up Nation

donderdag 17 december 2020 om 08:32
Chris Froome debuteert in San Juan voor Israel Start-Up Nation

foto: Cor Vos

Chris Froome maakt al vroeg in het nieuwe jaar zijn debuut voor Israel Start-Up Nation. De Britse kopman trekt naar Argentinië om daar de Vuelta a San Juan te rijden. De achtdaagse rittenkoers begint op 24 januari 2021.

Froome reageert vanuit de Verenigde Staten op het nieuws. De viervoudige Tourwinnaar trainde daar de afgelopen weken in Californië. “Deze wedstrijd tekent het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn carrière”, aldus de Brit. “Ik kijk ernaar uit om te koersen met nieuwe ploeggenoten en om alles aan het rollen te brengen in het nieuwe avontuur dat voor mij ligt.”

Rik Verbrugghe, die tot voor kort nog bondscoach van België was, legt uit dat Froome de Vuelta a San Juan gaat gebruiken om in vorm te komen. “Hij gaat niet naar Argentinië om de ronde te winnen”, erkent de Belgische ploegleider. “We zien het als een perfecte kans voor Chris om te beginnen aan een proces dat toewerkt naar een piek, verder in het seizoen.”

Israel Start-Up Nation gaat voor ritzeges in Argentinië. De WorldTour-ploeg heeft de selectie zelfs al op papier. Naast Froome starten ook Rudy Barbier (die in 2020 een rit won in San Juan), Guy Niv, Tom Van Asbroeck, Alex Cataford en Patrick Bevin in de Vuelta a San Juan.

Dit artikel delen:

11 Reacties

hartstikkebedankt 17 december 2020 om 09:19

Eens kijken wanneer ze wel durven te zeggen dat het niet enkel in opbouw is maar dat Froome er start om te winnen.

0
doorak 17 december 2020 om 13:38

Heeft niets te maken met durven. Heeft alles te maken dat terug komen op redelijk tot topniveau na een zwaar ongeluk of lange fysieke/psychische malaise niet evident is en daar geen vaste planning op te maken is. Zie niet alleen Chris Froome maar ook Tom Dumoilin en anderen.
Het is soms erg onzeker en evengoed lukt het soms niet ondanks alle inspanningen en ondersteuning. Geduld is een schone zaak zeggen de Chinezen.

0
Frank V 17 december 2020 om 13:56

Maar hij rijdt toch voor een Israëlisch team?

0
krypton 17 december 2020 om 09:48

Logisch. Hij is er duidelijk nog lang niet, dan maar vroeg de benodigde extra wedstrijdkilometers in de benen proberen te krijgen.

0
davyduck 17 december 2020 om 10:18

Dat is toch helemaal niet logisch.
Het was de bedoeling dat hij vorig jaar de tour ging rijden (om te winnen). Uiteindelijk is dat niet doorgegaan omdat hij er fysiek niet klaar voor bleek nadat hij erdoor zakte in dauphinee.
Daarna heeft hij er in de tireno en vuelta voor spek en bonen bijgereden.
In San Juan gaan we 5 maand later zijn, en hij is nog niet klaar om een wedstrijd (van laag niveau) te rijden om te winnen.
Hoe lang kan je niet klaar zijn om een wedstrijd te rijden om te winnen.
Je zou toch denken dat je die vuelta gebruikt om op te bouwen en er na een korte winter meteen te staan. Goed begonnen … En eens je goed begonnen bent, is er tijd zat om even gas terug te nemen en dan op te bouwen richting tour.

0
lo squalo dello Stretto 17 december 2020 om 10:12

“Naast Froome starten ook Rudy Barbier (die in 2020 een rit won in San Juan), Guy Niv, Tom Van Asbroeck, Alex Cataford en Patrick Bevin in de Vuelta a San Juan.é

Alle respect voor die jongens, maar zou Froome het zelf ook niet triest vinden om dit als ploeggenoten te zien tov de INEOS-selectie ? Natuurlijk komen er later op het seizoen nog betere ploeggenoten bij, maar toch.

0
Domestique 17 december 2020 om 10:15

En dan checkt hij zijn bankrekening als het salaris van januari erop staat en klaart de wereld weer op.

Had trouwens gemist dat San Juan dit jaar doorging. Leuk, binnen een maandje weer koers!

0
SoloSlim 17 december 2020 om 11:03

Idd, was deze eerst niet afgelast?

0
dynamo 17 december 2020 om 11:34

jah, soms moeilijk winnen zonder goede knechten, ken er 1 rijd bij bahrein meribah :)

0
dynamo 17 december 2020 om 11:35

mc laren dus)

0
FDJ 17 december 2020 om 13:30

Ik zou het verstandiger vinden als ploegen zo vroeg in het seizoen renners niet de halve wereld over laten vliegen en 2021 dus een traditionele start krijgt. De meeste renners wonen in Girona, Andorra, Monaco en vanuit daar zijn koersen als Etoile de Besseges, Ruta del Sol en Valencia prima opties om het seizoen te beginnen en niet door allerlei vluchten en reisveperkingen een gemankeerde seizoenstart te krijgen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone