Chris Froome: “Beslissing over Giro-deelname moet ik nog nemen”

woensdag 31 oktober 2018 om 18:43

foto: Sirotti

Chris Froome weet nog niet of hij in 2019 zijn titel zal proberen te verdedigen in de Giro d’Italia. In december zal hij daarover pas een beslissing nemen, zei hij vandaag tijdens de presentatie van het parcours. De komende editie wordt gekenmerkt door het aantal tijdritkilometers, bijna zestig – verdeeld over drie individuele tijdritten.


Chris Froome was vandaag als special guest aanwezig tijdens de presentatie van de 102e editie van de Giro d’Italia. Samen met Italiaans kampioen Elia Viviani mocht hij zijn licht laten schijnen over het parcours van La Corsa Rosa. “Deze Giro belooft erg explosief te worden, dat maakt het zeker interessant”, zei Froome.

“Deze editie van de Giro ziet er erg goed uit en kan alleen door een complete renner worden gewonnen. De bergen en tijdritten zijn in evenwicht in dit parcours. Ook is er een georganiseerde ploeg nodig. De etappe met de Gavia en de Mortirolo is een beest! Die komt na een rustdag en op die dag staan de ware kampioenen op uit het peloton”, blikte hij vooruit.

De 33-jarige Brit won vorig jaar het eindklassement en reed zich daarmee in een illuster rijtje; hij heeft alle grote rondes nu minstens één keer op zijn naam geschreven. Of hij er volgend jaar opnieuw bij is in Italië, liet hij nog in het midden. “Die beslissing moet ik nog nemen. Tijdens het trainingskamp in december hak ik de knoop door.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Martino87 31 oktober 2018 om 18:55

Nou die rijdt gewoon de tour.

Mark 31 oktober 2018 om 19:27

Klopt, hij moet nog in het rijtje van tourwinnaars komen met 5 overwinningen.

Al kan dat eventueel ook met een Giro deelname voorafgaand.

assen 31 oktober 2018 om 20:20

Nee Mark, onderzoek wees uit dat zowel hij als Tom minder goed waren in de TdF dan in de Giro. Dat risico gaat hij niet weer nemen, vermoed ik.

Als Tom en Froome niet de Giro vooral hadden gereden, dan had Thomas waarschijnlijk de TdF niet gewonnen.

jooprioolpijp 31 oktober 2018 om 20:41

Ik lach me dood als Froome en TD allebei de Giro doen, maar dat gaat niet gebeuren. Froome -> TdF. Combi kan niet, hebben ze vorig jaar, met meer tijd tussen Giro en Tour gemerkt, zoals hierboven gezegd. Wellicht TD, Thomas en Yates in Giro? Ook leuk.

Stenalic 31 oktober 2018 om 21:15

Gelul. Next.

girardengo 1 november 2018 om 11:54

Diplomatieke reactie.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Giro 2019

Headlines

Materiaalzone

Populair