Chicchi wint eenvoudig Nokere Koerse, Van Poppel derde

woensdag 14 maart 2012 om 16:42

Francesco Chicchi heeft zonder al te veel tegenstand Nokere Koerse gewonnen. In een sprint op Nokere berg versloeg de Italiaan van Omega Pharma-Quick Step met afstand Kris Boeckmans (Vacansoleil-DCM) en de Nederlander Boy van Poppel (Unitedhealthcare Pro Cycling).

Een groep van dertien man met onder meer de Nederlanders Arnoud van Groen, Stefan van Dijk en Steven van Vooren vormde de ontsnapping van de dag. De groep wist zich met moeite los te weken van het peloton. Het verschil kwam nooit boven de twee minuten. De ploeg van Landbouwkrediet leidde het peloton en liet de voorsprong van de vluchters gecontroleerd uitlopen. Met nog 45 kilometer te gaan zette Vacansoleil-DCM twee mannetjes op kop van het peloton om de kloof te dichten. Onder leiding van Thomas De Gendt werd het verschil van één minuut en twintig seconden in amper vier kilometer dichtgereden.

In de voorlaatste ronde probeerde een groep van 23 renners met Tom Leezer (Rabobank), Stefan Schumacher (Christina Watches), Tosh van der Zande (Lotto-Belisol) en Niko Eeckhout (Ann Post-Sean Kelly) weg te geraken. Het inmiddels op hol geslagen peloton gunde hen weinig ruimte. In gestrekte draf koerste het peloton af op een massasprint. Bij de boog van de tien kilometer plaatste de jonge Dennis Vanendert (Lotto-Belisol) een aanval maar die werd direct in de kiem gesmoord.

Het peloton onder leiding van Omega Pharma-Quick Step raasde op Nokere berg af. Een valpartij in de laatste kilometer reduceerde het aantal deelnemers aan de massasprint tot een dertigtal renners. Ondanks twee fietswissels eerder in de wedstrijd wist Chicchi kinderlijk eenvoudig te winnen.

Uislag Nokere Koerse 2012 (1.1)
1. Francesco Chicchi (Italië/Omega Pharma-Quick Step)
2. Kris Boeckmans (België/Vacansoleil-DCM)
3. Boy Van Poppel (Nederland/Unitedhealthcare Pro Cycling)
4. Andre Schulze (Duitsland/Team NetApp)
5. Michel Kreder (Nederland/Garmin-Barrecuda)
6. Giorgio Brambilla (Italië/Leopard-Trek)
7. Pieter Vanspeybrouck (België/Topsport Vlaanderen-Mercator)
8. Maxime Vantomme (België/Katushua Team)
9. Alexander Porsev (Rusland/Katushua Team)
10. Baptiste Planckaert (België/Landbouwkrediet-Euphony)

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair