Chaves verwacht veel van laatste week: “Ben nog hongerig”

dinsdag 24 mei 2016 om 09:38
Chaves verwacht veel van laatste week: “Ben nog hongerig”

foto: ANSA/ALESSANDRO DI MEO

Esteban Chaves is tevreden met het verloop van de Giro d’Italia tot nu toe. Toch legt de Colombiaan zich niet zomaar neer bij een tweede of derde plaats op het eindpodium zondag in Turijn. “Ik ben net zo hongerig naar succes als elke andere renner en ik zal samen met mijn ploeggenoten mijn uiterste best doen”, vertelde de renner van Orica-GreenEDGE maandag op de rustdag.

Chaves staat momenteel tweede met een achterstand van iets meer dan twee minuten op Steven Kruijswijk. “Als we als team de goede lijn door kunnen trekken, zou dat fantastisch zijn. Als we een terugval krijgen, dan is dat nog geen ramp, want dan hebben we er tenminste alles aan gedaan.”

De Colombiaan, vorig jaar vijfde in het eindklassement van de Vuelta, verwacht dat de andere concurrenten ook nog de aanval op Kruijswijk zullen openen. “Ik denk dat Nibali en Valverde ook nog hongerig zijn. Zowel Astana als Movistar heeft nog geen etappe gewonnen. Valverde staat momenteel nog niet op het podium en Nibali zal zeker de Giro willen winnen. We zullen zien wat er nog gaat gebeuren.”

Dit artikel delen:

26 Reacties

Sephiroth 24 mei 2016 om 09:41

Ergo chaves is geen gegarandeerde bondgenoot voor Kruijswijk noch gaat hij perse verdedigend rijden :)

RainbowJersey 24 mei 2016 om 09:46

En toch denk ik dat Chaves meer op Nibali en Valverde zal letten dan op Kruijswijk. De kans is groter dat hij zijn podiumplek verliest aan die twee dan dat hij Kruijswijk voorbijgaat.

Tuubke 24 mei 2016 om 09:50

Tjallingii op Nos.nl: Chavez is 'concullega', heeft ook veel te verdedigen tegenover Nibali en Valverde, dus met zijn ploeg kunnen we wel samenwerken. Lijkt me realistisch.

krypton 24 mei 2016 om 09:53

Kijk maar uit voor die hongerklop dan Esteban.

xistnc 24 mei 2016 om 10:06

Na afloop van de rit zaterdag was duidelijk merkbaar, dat het tussen Steven en zijn Colombiaanse naamgenoot helemaal goed zit. No Problemo!

dons 24 mei 2016 om 10:09

Ja, er is al eerder gesproken over de “samenlopende belangen” van Movistar en Astana, maar dit geldt net zo veel voor het duo Steve & Steve. Ook als die kleine nog aan winst denkt zal hij zich eerst nog Nibali en Valverde van het lijf moeten houden.

Omhoog73 24 mei 2016 om 10:10

Plus 1 Krypton ;) , wordt nog een spannende week. De outsiders bovenaan en de “favorieten” erachter, omgekeerde wereld.
Echter ik ben bang dat er op de rustdag weer een ouderwetse Movistar/Astana/Katusha “maaltijd” is geprepareerd, en dat ze in een keer weer vliegen als jonge hindes.

Othello 24 mei 2016 om 10:15

Ja want Rabo heeft ook schoon de Giro gewonnen met Menchov… Wat een gewauwel en insinuaties over bepaalde ploegen en renners terwijl we weten uit het verleden dat iedereen gebruikte. En als je toch wilt insinueren: Kruijswijk is dan de grootste verdachte.

Ik hoop op een mooie koers en dan zien we wel over 10/20 jaar wat er echt is gebeurd.

Dekker 24 mei 2016 om 10:16

Ik hoorde dat ergens nog een stuurlint klaar ligt Esteban, misschien mag je een hapje mee eten :)

Sebas 24 mei 2016 om 10:19

Wordt er niet teveel ‘gehoopt’ op een coalitie tussen Chaves en Kruijswijk? Denk persoonlijk dat het daar nog te vroeg voor is. Kruijswijk zal nog maar eens zijn superioriteit moeten laten zien willen de concurrenten zich echt bij een podium plaats neerleggen. Dat geldt vooralsnog ook voor Chaves.

Turtlehead 24 mei 2016 om 10:20

…en 2e of 3 e worden is voor hem, net als voor Kruissie al een top-prestatie. Dus nu weten we nog niets.

denistel 24 mei 2016 om 10:21

zo wel hij als Krijswijk hebben weinig ploeggenoten die als het er echt om gaat kunnen helpen en tot nu toe is dat niet beslissend geweest maar dat kan nog gaan gebeuren.vandaag aparte rit vooral met die lange afdaling daar mut je scherp zijn anders kan daar een slag vallen.

Bertvd 24 mei 2016 om 10:32

Ik vind coalities niet zo nodig. Vooralsnog zal het niet iedereen tegen Kruijswijk zijn, omdat de onderlinge verschillen nog kleiner zijn. Men zal ook zeker naar elkaar kijken.

Jean Dumas 24 mei 2016 om 10:34

Astana zal ook veel werk opknappen; als Scarponi op kop begint te rijden staat Steven er alleen voor. Vooral letten op Chaves. Valverde kun je laten rijden.

Kwiat 24 mei 2016 om 10:42

Orica zal Lotto vast wel een handje willen toesteken als ze dezelfde belangen hebben. Daar is Orica echt niet te beroerd voor.

Maar Chavito zal Kruijswijk echt niet zo maar naar Turijn laten rijden. Hij gaat zeker nog aanvallen richting het roze, ook al is hij bezig met z’n andere concurrenten voor het podium. Chaves steekt echt in wereldvorm, waarom zou hij niet dicht bij Kruijswijk kunnen komen?

Koel 24 mei 2016 om 10:45

Als je hongerig bent, kun je je snel verslikken…

assen 24 mei 2016 om 10:47

Ik denk niet dat er al voor de start coalities zijn gesmeed; kan evt tijdens de koers nog. Al verwacht ik het vandaag niet. Als de situatie echter niet wezenlijk verandert voor zaterdag, dan zullen er dan wel coalities worden gesmeed; die etappe leent zich voor omwentelingen!

Jammer genoeg ben ik dan in Chicago en zal het waarschijnlijk niet live kunnen volgen. :-(

leegloper 24 mei 2016 om 10:48

Tsja, hangt nogal van koersverloop af.
Als Nibali met Valverde wegrijdt, terwijl Chavez nog bij Kruijswijk zit, dan zullen ze elkaar helpen. Maar als ze met z’n drieen een gaatje slaan in de afdaling, dan juist niet natuurlijk.

ddb 24 mei 2016 om 11:05

Zo zwak is de ploeg van Lotto toch helemaal niet. Kruijswijk zat meestal pas alleen als er nog maar een man of 20 in het elitegroepje zat. Alleen Astana, Cannondale en movistar hadden dan nog meerdere pionnen

Romāns Vainšteins 24 mei 2016 om 11:17

Als Kruijswijk en beste klimmer zijnde zou ik gewoon standaard de laatste km’s van elke klim lekker op kop doortrekken zodat de heren Valverde en Nibali lekker afgepeigerd de afdaling in moeten, dat demotiveert.

Reynaerde 24 mei 2016 om 11:22

Zolang Nibali en Valverde in zijn nek hijgen zie ik Chaves echt geen verschroeiende demarrages plaatsen met het risico op een counter te lopen. Pas als zij op significante achterstand rijden zie ik hem aan het roze denken. Met een tweede plaats en een etappe is hij natuurlijk al de koning te rijk.

fringale 24 mei 2016 om 11:36

Voor Chaves zal het hopen worden op een inzinking van Kruijswijk. Komt die er niet, gaat hij ook niets forceren denk ik. Voor Nibali ligt dat anders. Die heeft niets te verliezen, want kwam enkel voor eindwinst, en gaat dus proberen. En volgens mij is dat dan, net voor de top gevolgd door een snelle afdaling naar de finish…om dan slechts een handvol seconden terug te pakken.

Bertvd 24 mei 2016 om 12:54

@ Reynaerde: en dat vraag ik mij juist af. Als Nibali en/of Valverde een momentje zwakte vertonen (en waarom zouden we dat niet één momentje gaan meemaken de komende dagen), zie ik Chaves de deur wel in het slot gooien.

Mark 24 mei 2016 om 13:06

Mocht Kruijswijk op een of andere manier er niet in slagen de Giro te winnen dan hoop ik dat Chaves hem pakt. Hij verdient het ook deze Giro te winnen, rijdt sterk, attent, neemt zijn verantwoordelijkheid, valt aan en is respectvol naar iedereen.

CJJelle 24 mei 2016 om 13:16

Iemand zijn ogen wel is dicht gedaan bij een interview van Kruijswijk. Klinkt qua stem net als Gesink.

Headlines

Materiaalzone

Populair