Chantal Blaak soleert naar de zege in Omloop het Nieuwsblad

Chantal Blaak soleert naar de zege in Omloop het Nieuwsblad

foto: Cor Vos

zaterdag 2 maart 2019 om 15:31

Chantal Blaak heeft de Omloop het Nieuwsblad op haar naam geschreven. De renster van Boels-Dolmans reed weg op de Muur van Geraardsbergen en zag haar zege daarna niet meer in gevaar komen. Marta Bastianelli en Jip van den Bos sprintten meer dan een minuut later naar de plekken twee en drie.

Niet alleen de mannen, maar ook de vrouwen openen hun seizoen in de Omloop het Nieuwsblad. Waar het bij de mannen rustig begon, was het bij de vrouwen de hele dag volle bak koers: de Omloop werd zelfs heel even stilgelegd omdat de vrouwen de mannen bij dreigden te halen.

Dit kwam onder meer door de vele aanvallen tijdens de wedstrijd. Lucinda Brand reed een agressieve koers, net als Annemiek van Vleuten en Bastianelli. Hun aanvallen leidden echter niet tot beslissende momenten in de koers, in tegenstelling tot Blaak. Toen zij met nog veertien kilometer te gaan aanviel op de Muur, liet zij Anna van der Breggen, Ashleigh Moolman, Marta Bastianelli en Floortje Mackaij achter. Zij kwamen niet meer terug, waarna Blaak haar eerste feestje van het seizoen kon vieren.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Vlinder 2 maart 2019 om 15:36

YESSSSS!!!

0
titanio82 2 maart 2019 om 15:55

Yes, ze doet het weer. Fantastische renster!

0
Brabander 2 maart 2019 om 16:07

Blaak begint toch ook een indrukwekkend palmares bij elkaar te rijden zeg. Annemiek van Vleuten ook chapeau na haar zware blessure

0
petoi 2 maart 2019 om 17:24

Chantal profiteert wel ontzettend van de breedte van haar ploegen. Kwart van haar palmares komt voor een deel op conto van een ploeg die haar vlucht afschermt.

Zo wordt ze een van Nederlands beste renster, één van Nederlandse beste renster met passend palmares.

0
Brabander 2 maart 2019 om 17:39

Klopt zeker wat je zegt. Anna van der Breggen liet duidelijk een gaatje vallen ja. Maar je moet er uiteindelijk toch zitten en als iedereen naar Anna en Annemiek zit te loeren is zij wel de perfecte om er tussenuit te muizen en dat ook af te ronden. Zie ook het WK in Bergen en de Amstel vorig jaar.

0
ikbenprocycling 2 maart 2019 om 17:32

Wow, solo 16km tegen het pak overige Nederlandse toppers.

0
Bikeage 2 maart 2019 om 19:39

Mooie winst, helaas erg weinig aandacht voor op Sporza.

En hoe mooi was het geweest als die koers niet geneutraliseerd was, maar de dames gewoon de heren hadden ingehaald? :)

0
ikbenprocycling 2 maart 2019 om 19:52

Ha ja dat was schitterend geweest

0
Snuf 007 3 maart 2019 om 10:04

Is toch niet zo gek dat er zo weinig aandacht voor is? Werd weer gedomineerd door Nederlandse rensters, waarvan 90 procent ook nog in dezelfde ploeg rijdt. Zal net als vorig jaar wel weer hetzelfde worden dit jaar.

Doet natuurlijk niks af van de prestatie van Chantal, alleen zonde voor de internationalisering van het dameswielrennen gezien veel goede buitenlandse rensters ook bij Boels rijden

0

Headlines

Populair

Materiaalzone