Champoussin lacht: “Ik had het geluk dat de favorieten elkaar aankeken”
foto: Cor Vos
zaterdag 4 september 2021 om 19:03

Champoussin lacht: “Ik had het geluk dat de favorieten elkaar aankeken”

Clément Champoussin boekte zijn eerste profzege zaterdag in de Vuelta. Een beetje geluk kwam daarvoor wel om de hoek kijken, aangezien de favorieten niet reageerden op de versnelling van de Fransman. “Ik was niet gevaarlijk voor ze. Dat is mijn geluk.”

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

In het flashinterview vertelt hij verder over zijn ritzege: “Onderaan de klim had ik het heel zwaar. De favorieten hadden het echter ook zwaar, denk ik, al gingen ze op de steile stukken wel steeds te hard voor mij. Gino Mäder bracht ons in de laatste kilometers terug naar de groep en toen besloot ik op hoge snelheid erlangs te gaan. De laatste kilometer was niet heel lastig en zo kon ik vooruit blijven.”

Na drie lastige weken, waarin Champoussin wel eens derde en vijfde werd, had de Fransman deze zege niet meer zien aankomen. “Het ging met ups en downs”, eindigt hij lachend. “Zonder mijn ploeg had ik dit niet gekund. Ik wil in het bijzonder Calmejane en Dewulf bedanken.”

 
6 Reacties
Sorteer op:
4 september 2021
Nee, de favorieten hadden het niet ook heel zwaar. Verder een hele dikke proficiat! Hopelijk nemen Verstappen en Hamilton morgen geen voorbeeld aan de wanvertoning van de toppers in de Vuelta vandaag…,
  4 september 2021
  Russel er op drie rondjes voor het einde voorbij, zou ik best leuk vinden.
  4 september 2021
  Daarom is wielrennen juist veel leuker dan F1. Het gaat niet alleen om hard rijden.
  4 september 2021
  Dit was nog niet eens Russel, maar inderdaad, stel je eens voor...
4 september 2021
Mooi dat niet opgeven ook eens loont.
  4 september 2021
  Dat wel, misschien is dit de charme van de wielersport. En ik geef toe: als Taco van der Hoorn, Nikky Terpstra of een andere Nederlander dit geflikt had, stond ik boven op de bank.

Reacties zijn gesloten.