Ceylin del Carmen Alvardo de beste in Ronse: “Ik ben enorm diep gegaan”

zaterdag 14 december 2019 om 15:07
Ceylin del Carmen Alvardo de beste in Ronse: “Ik ben enorm diep gegaan”

foto: Cor Vos

Ceylin del Carmen Alvarado was zaterdag de beste in een helse editie van de Hotondcross. “Ik ben enorm diep gegaan”, vertelt de veldrijdster van Corendon-Circus na haar zevende overwinning van het seizoen. “Vanaf ronde een heb ik tot het gaatje gereden.”

“Ik heb de hele wedstrijd mijn eigen tempo gereden”, gaat zij verder in het flashinterview. “Ik was vandaag duidelijk de sterkste. Er zijn een aantal foutjes gemaakt door de materiaalpost en door mij, maar ik heb een goede wedstrijd gereden.”

Alvarado zag vlak voor halverwege koers Annemarie Worst de aansluiting maken. Dat kwam mede door een foute fietswissel in de materiaalpost. “Die materiaalpost was te zwaar om te rijden, dus stapte ik af. De communicatie was vervolgens niet heel goed, waardoor mijn fiets eerder werd losgelaten dan zou moeten.  De verzorger kwam ten val en mijn stuur stond scheef, maar zulke dingen kunnen gebeuren.”

De Nederlandse wist zich weer te herpakken en nam opnieuw afstand van Worst. “Het was wel echt even balen”, vertelt ze over het moment dat haar concurrente weer de aansluiting wist te maken. “Ik bleef daarna mijn eigen lijnen rijden en probeerde kalm te blijven, maar dat was soms lastig.” Uiteindelijk kwam Alvarado met twintig seconden voorsprong op Worst over de finish.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair