Ceylin del Carmen Alvarado wordt derde op WK MTB voor beloften

zaterdag 10 oktober 2020 om 12:39
Ceylin del Carmen Alvarado wordt derde op WK MTB voor beloften

Ceylin del Carmen Alvarado - foto: Cor Vos

Ceylin del Carmen Alvarado is op het podium geëindigd op het beloften-WK mountainbike. In Leogang eindigde ze derde achter Loana Lecomte en Kata Blanka Vas. Zondag wisselt ze de mountainbike al in voor de crossfiets voor de Superprestige-cross van Gieten.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

“Het was een last minute-beslissing om hier te komen, nu ben ik blij dat ik terugkeer naar huis met een bronzen medaille”, zei Alvarado na afloop van het wereldkampioenschap cross-country. “Een andere renster had wat problemen bij de start, waardoor ik werd opgehouden. Loana is een geweldige renster, ze verdient de wereldtitel.”

De Nederlandse wilde in haar laatste seizoen als belofte nog wat extra ervaring opdoen op de mountainbike, vertelde ze. “Volgend jaar ben ik namelijk elite-renster. Ik heb een aantal goede wedstrijden kunnen rijden. Ik wil graag de andere disciplines blijven ontdekken en ik hoop meer mooie dingen te bereiken.”

Normaal gesproken gaat Alvarado zondag in hoogvorm van start in eigen land, in de veldrit van Gieten. Een jaar geleden stal ze daar al de show door vanaf de start de wedstrijd in handen te nemen en dat vervolgens niet meer uit handen te geven.

Dit artikel delen:

3 Reacties

FritsvanHoefelen 10 oktober 2020 om 12:58

Klasse Ceylin!

Arie den Blanken 10 oktober 2020 om 13:12

edit wf: niet doen

Pelsluis 13 oktober 2020 om 08:47

Je zou zeggen dat ze wel had moeten winnen. Het was niet supertechnisch en geen extreem klimwerk.
Nr. 2 is collega crosser die haar daarbij niet bijhoudt. En msn ook nog jonger is.
Waar is trouwens de uitslag? Of dan toch minstens de tijdsverschillen? Zou me niet verbazen als er minuten tussen zitten, toch kleine sport. Ja, ik weet: wanneer verschillen oplopen is er minder motivatie….

Headlines

Populair

Materiaalzone