Ceylin del Carmen Alvarado oppermachtig in Superprestige Gieten

zondag 13 oktober 2019 om 14:27
Ceylin del Carmen Alvarado oppermachtig in Superprestige Gieten

foto: Cor Vos

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de eerste manche van de Superprestige in Gieten gewonnen. De Nederlandse van Corendon-Circus was op een lastig parcours in Drenthe soeverein. Ze kwam solo over de streep, ruim voor wereldkampioene Sanne Cant en Yara Kastelijn.

Alvarado vroeg weg, Worst zakt weg
Al in de eerste ronde was het Ceylin del Carmen Alvarado die zich aan kop nestelde. Daarachter vormde zich een achtervolgende groep, met onder meer Annemarie Worst, Sanne Cant, Yara Kastelijn en Ellen Van Loy. De Europees kampioene viel echter halverwege weg uit de achtervolging en strandde buiten de top-10.

foto: Cor Vos

Alvarado was ontketend en breidde ronde per ronde haar voorsprong uit in de blubber van Gieten. Normaal gesproken staat de Nederlandse cross bekend om het mulle zand, maar door de regenval van de laatste dagen was het zand harder geworden en lagen her en der plassen. Cant en Kastelijn waren in de vierde van zes rondes nog de enige achtervolgers.

Cant en Kastelijn doen mee om podium
Twee rondes voor het einde was de voorsprong van Alvarado vijftig seconden op Kastelijn, die afstand had genomen van wereldkampioene Cant. De Belgische wist vlak voor het ingaan van de slotronde weer terug te keren bij de Nederlandse belofte, maar dat was al op een minuut van Alvarado.

In de laatste ronde bleef de 21-jarige Alvarado ongestoord doorrijden. Na de winst in de Berencross van Meulebeke en de GP Pelt tekende ze voor haar derde zege in vier crossen dit seizoen. Cant reed nog weg van Kastelijn in de strijd om de tweede plek. De wereldkampioene moest gisteren in Kruibeke nog afstappen.

foto: Cor Vos

De lach van Van Vleuten
Annemiek van Vleuten was een opvallende deelneemster in Gieten. De regerend wereldkampioene op de weg had veel plezier onderweg, maar moest anderhalve ronde voor het einde afstappen omdat ze gedubbeld werd door de koplopers.

Alvarado: “Ik was gebrand om vandaag te winnen”
“Ik voelde mij echt super goed”, reageerde Alvarado na haar overwinning. “Ik was gebrand om vandaag te winnen, want gisteren was ik heel slecht. Ik reed een goed tempo door en Annemarie (Worst, red.) kon niet mee, dus toen was ik los. Het was echt niet makkelijk, maar ik heb een paar rondes heel gecontroleerd gereden. Aan het einde had ik nog wat over, maar ik reed wel lekker door. Dit geeft heel veel vertrouwen, mijn vorm is nog steeds goed en ik hoop dat ik die door kan trekken.”

Superprestige 2019-2020
Uitslag manche 1: Gieten

1. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
2. flag-be Sanne Cant
3. flag-nl Yara Kastelijn
4. flag-it Eva Lechner
5. flag-be Ellen Van Loy
6. flag-nl Maud Kaptheijns
7. flag-nl Manon Bakker
8. flag-be Laura Verdonschot
9. flag-nl Shirin van Anrooij
10. flag-nl Geerte Hoeke

Dit artikel delen:

13 Reacties

Barry Batsbak 13 oktober 2019 om 14:35

Pff, knappe demonstratie van Alvarado. Het mooist vond ik Van Vleuten die breeduit lachend uit koers genomen werd vanwege gigantische achterstand. Die heeft lol gehad.

Dolfy 13 oktober 2019 om 14:41

Ze gaat ook de Nacht van Woerden rijden zei ze, Van Vleuten op de Belgische TV.

Dolfy 13 oktober 2019 om 14:44

Een mooie maar zware editie. Alvarado duidelijk de beste. Cant lijkt er door te komen, zeker na die opgave van gister. Worst bekoopt dan weer dat ze gister zo huishield.

Brabander 13 oktober 2019 om 14:44

Ceylin is wel de te kloppen vrouw op dit moment zeg. Je zag al lang aankomen dat er veel talent in haar zat, maar het wachten was nog op de eerste vette vis, die in Brussel vorig jaar kwam. Dat ze nu al gelijk de zeges aaneenrijgt is wel bijzonder
Yara Kastelijn is ook lekker bezig trouwens

Oblomov 13 oktober 2019 om 15:00

Mooi dat ze het ook in de modder kan. Dat geploeter is toch de achilleshiel van een aantal Nederlandse vrouwen: Worst, Van der Heijden, maar ook Vos.

BenderBeach 13 oktober 2019 om 16:43

Dat ploeteren kan Manon Bakker (7e) ook goed.

petoi 13 oktober 2019 om 14:50

Ik ben vooral blij voor Yara Kastelijn dat ze dit niveau haalt. In haar juniorentijd was het al de vrouw die ging komen en de druk + blessureleed hebben haar jaren tegengehouden. Verloor even de lol in de sport maar sinds dit jaar bij Worst en 777 gaat ze steeds beter rijden. Hoop voor haar dat ze zo het hele seizoen kan rijden.

Oblomov 13 oktober 2019 om 14:55

De vrouwen streden dit weekend dapper de strijd tegen het vooroordeel dat vrouwenwedstrijden spannender zijn.

john 13 oktober 2019 om 14:55

Ik zou maar oppassen met zo veel overwinningen te pakken .vorig jaar deed dit ook een goede renster die word nou om onduidelijke reden van de fiets gehouden

Emergo 13 oktober 2019 om 14:57

Gaan we weer.

Guushovd 13 oktober 2019 om 16:52

Als jij leert correct Nederlands te schrijven, dan is je opmerking alleen nog maar potsierlijk wat betreft de inhoud.

Barry Batsbak 13 oktober 2019 om 18:03

Kansloze post.

vanSpringel 13 oktober 2019 om 18:39

Wie was da dan Zjon ?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair