Ceylin del Carmen Alvarado opent 2020 met zege in GP Sven Nys

woensdag 1 januari 2020 om 14:30
Ceylin del Carmen Alvarado opent 2020 met zege in GP Sven Nys

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de eerste cross van het nieuwe jaar op haar naam geschreven. De Nederlandse was in Baal de sterkste tijdens de GP Sven Nys. Lucinda Brand en Annemarie Worst completeerden een volledig Nederlands podium.

Tijdens de openingsronde was het Alvarado die al snel het initiatief nam. Enkel landgenote Worst kon volgen. Brand moest op een derde plaats in de achtervolging. Sanne Cant had haar start gemist en reed niet mee om de prijzen. Loes Sels had evenmin geluk. Zij kwam in de openingsronde op de dirt jumps stevig ten val.

In de modder rond de Balenberg probeerde Alvarado haar concurrente Worst tijdens de derde ronde te lossen. Ze slaagde erin om afstand te nemen en ging solo verder. Achter haar wist Brand aan te sluiten bij Worst, maar even later moest Worst ook Brand laten gaan.

Een ongenaakbare Alavardo gaf haar koppositie niet meer af en bezorgde haar nieuwe sponsoren Alpecin en Fenix de overwinning. Met een nieuwe zege in de DVV Trofee verstevigt zij met nog twee manches te gaan haar leidende positie.

DVV Verzekeringen Trofee 2019-2020
Uitslag manche 6: Baal

1. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Fenix) in 45m19s
2. flag-nl Lucinda Brand (Telenet-Baloise) op 56s
3. flag-nl Annemarie Worst (777) op 1m04s
4. flag-nl Yara Kastelijn (777) op 1m40s
5. flag-it Eva Lechner (Creafin-Fristads) op 1m57s
6. flag-us Katie Compton (Trek) op 2m06s
7. flag-hu Blanka Kata Vas (Doltcini-Van Eyck) op 2m23s
8. flag-be Ellen van Loy (Telenet Baloise Lions) op 2m35
9. flag-be Sanne Cant (Iko-Crelan) op 2m42
10. flag-be Laura Verdonschot (Pauwels Sauzen-Bingoal) op 2m52

Stand DVV Verzekeringen Trofee na 6 manches (van 8)
1. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Fenix) 4u18m31s
2. flag-nl Annemarie Worst (777) in 2m06s
3. flag-nl Yara Kastelijn (777) op 5m11s
4. flag-it Alice Maria Arzuffi (777) op 11m45s
5. flag-it Eva Lechner (Creafin-Fristads) op 12m20s
6. flag-be Sanne Cant (Iko-Crelan) op 13m37s
7. flag-be Ellen van Loy (Telenet Baloise Lions) op 14m31
8. flag-be Kim Van De Steene (Tarteletto – Isorex) op 15m19s
9. flag-us Katie Compton (Trek) op 19m11s
10. flag-nl Lucinda Brand (Telenet-Baloise) op 20m21s

Dit artikel delen:

19 Reacties

Brabander 1 januari 2020 om 14:39

Demonstratie van Alvarado. Wel jammer dat Brand haar start miste. Dit prachtige parcours liegt niet. Blanka Vas wederom de ‘exotische’ verrassing. Daar zit het nodige in. Sanne Cant rijdt gewoon achter de feiten aan. Die kwam er vandaag helemaal niet aan te pas

Pol 1 januari 2020 om 16:32

Sanne Want heeft onze Nederlandse dames weer heel veel zand in de ogen gestrooid.
Ze zal het wel rustig aandoen volgens onze Belgische commentatoren naar aanloop na het Belgische en wereldkampioenschap.

Brabander 1 januari 2020 om 16:48

Dat BK gaat haar zeker en vast wel lukken, maar het WK lijkt me schier onmogelijk. Dan moeten en Alvarado en Worst en Kastelijn en Brand een complete offday hebben en dan hebben we het over Vos nog niet gehad. Ik hoorde het commentaar van Wuijts ook met verbazing, hoor

Emergo 1 januari 2020 om 17:06

Dan is je blijkbaar niet opgevallen dat Alvarado (vooralsnog) bij de beloften van start gaat.

Pol 1 januari 2020 om 17:11

@Emergo Ik heb het niet over Alvarado gehad, er rijden nog 7 Nederlandse dames mee.
Goed lezen en dan reageren.

Emergo 1 januari 2020 om 18:34

Ites minder opgewonden mag. Ik reageer op Brabander.

Michelangelo 1 januari 2020 om 20:09

Benieuwd wat hiervan waar is.

Aan het begin van het seizoen sloeg ze de wereldbekers in de VS over om in de wedstrijden hier (NL/BL) top te zijn. Maar helaas….

En nu zou ze koersen laten lopen met het oog op het BK en het WK, aldus Wuyts.

Ik weet niet hoe goed Wuyts op de hoogte is van het kamp “Cant”. Als je hem hoort orakelen dan weet hij er alles van. En net als Hereijgers zal hij nooit iets negatiefs vertellen over Sanne: ook al rijdt de wereldkampioene als een fletse dweil in de rondte, dan praten ze nog over haar fabelachtige techniek. Van mij mogen ze eindelijk een keer zeggen hoe het is, in plaats van alles blijven goedpraten.

En als Cant zich echt spaart voor de kampioenschappen, dan hoop ik dat haar ploeg ook eens kijkt voor hoeveel wedstrijden ze haar nog betalen. Als ze zich spaart voor het WK (waar je in je landenshirt rond rijdt) dan zou ik als sponsor niet happy zijn. En vervolgens krijg je wel een vervelende onderhandeling, en de renster krijgt vervolgens nog extra startgeld.

Nu al benieuwd naar het WK. Eén geluk voor Sanne: Vooralsnog doet Alvarado mee bij de beloften….

tendam 1 januari 2020 om 21:26

@michelangelo
Ze zal niet vol gas gaan op dagen als deze, als ze merkt dat ze er al snel wordt afgereden en het klassement toch al niet meer kan winnen. Dus in zoverre klopt het waarschijnlijk wel. Maar ja, straks op het WK moet ze wel vermogens aantikken die ze nog amper heeft gehaald dit seizoen.

Samlambeej 1 januari 2020 om 22:06

Jullie zitten wel erg in met Sanne Cant he. Gruwelen bij de gedachte dat zij er dadelijk na een tweede stage weer staat en alsnog de Wereldtitel weggrist.

Terwijl… met 3 wereldtitels in de tas en een uitpuilende trofeekast thuis, geen reden om te wanhopen. Die onderhandelingspositie houdt ze nog wel even vast @Michelangelo. Toch die van De Turtles, he?

Brabander 1 januari 2020 om 18:29

Ik vrees dat Emergo het tegen ondergetekende had. Ik weet dat Alvarado bij de beloften start, maar dat zag ik dus ffkus over het hoofd. Waarvoor mijn excuses ;)

HennieK 1 januari 2020 om 19:32

Logische vergissing, Alvarado kan enkel verliezen bij de beloften, onbegrijpelijk als ze dit zouden doorzetten.

tendam 1 januari 2020 om 21:28

@henniek
Dat is waar, maar als het echt een soort halve wegrit wordt daar op dat vliegveld in Zwitserland krijgt ze het natuurlijk wel moeilijk tegen Brand. Dan maar liever die vrijwel zekere trui bij de beloften.

Beekman 1 januari 2020 om 22:27

@tendam, die gedachten heb ik ook, dat nog niemand anders hier zoiets neergezet heeft begrijp ik niet, of zijn ze zo overtuigd van haar kansen, is zeker een kanshebster maar voor mij word het Lucinda Brand, dus meer voor de zekerheid bij de junioren.

Jack_Ace 1 januari 2020 om 22:44

Als het echt een wegwedstrijd wordt daar in Zwitserland dan pakt Vos hem weer even mee.

koos verrek 1 januari 2020 om 22:53

Zo Ceylin, lekker hoor. Hebt die eigenlijk een vriend? K mag r wel! Ze moet wel WK elites doen

Brabander 1 januari 2020 om 23:02

Ze heet alleen wel Ceylin. Als je kans wil maken, lijkt het me beter om haar voornaam maar goed uit te spreken ;)

koos verrek 1 januari 2020 om 23:13

Ik heb m geedit, sorry Ceylin x

Jan Blokland 2 januari 2020 om 00:10

Ik blijf het al weken zeggen, en doe het nog een keer. Sanne Kant is kansloos op het WK. Daar heeft ze gewoon te weinig voor gepresteerd. Ik geloof trouwens dat ze helemaal niet zoveel slechter is geworden, maar dat de Nederlandse dames veel beter geworden zijn dit jaar. Met vier toppers als Worst, Brand, Vos, Kasteleijn is het onmogelijk voor Cant. En de daarop volgende jaren wordt het helemaal onmogelijk als je ziet wat daar nog bij komt met Alvarado, Van der Heijden, Pieterse, Thalita de Jong, wie weet ook nog Betsema en Van Anrooy. Wat een weelde.

Beekman 2 januari 2020 om 08:48

@Blokland, wel erg optimistisch wat voor een namen jij hier allemaal opnoemt. Ben zeker een fan van Thalita de Jong maar ze moet eerst nog maar eens zien of ze op haar oude niveau kan terug komen, en Betsema, tja dat weet je ondertussen met die schorsingen, dat is toch vaak einde verhaal. Maar inderdaad wat ik al lang zie, Cant was een technisch crosser met een sterk eindschot, daar heeft ze veel overwinningen aan te danken, dat zag je als de stuntelige wegrensters eens kwamen kijken en ze het nakijken heeft, nu er technisch en betere crossers zijn is ze nergens. Ja drie keer WK, maar ook twee keer door pech van anderen, Vos en Brand.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair