Ceylin del Carmen Alvarado niet in Wereldbeker van Hulst

zondag 2 januari 2022 om 12:39
Ceylin del Carmen Alvarado niet in Wereldbeker van Hulst

foto: Cor Vos

Ceylin del Carmen Alvarado laat vandaag de Wereldbeker in het Zeeuwse Hulst aan zich voorbijgaan. De Nederlandse kampioen van Alpecin-Fenix, zaterdag nog knap tweede in de Grote Prijs Sven Nys in Baal, ontbreekt op de definitieve startlijst van de cross in Hulst.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De 23-jarige Alvarado, die bezig is aan een moeizaam seizoen, reed gisteren naar eigen zeggen haar beste wedstrijd van het seizoen. In Baal vocht ze een duel op het scherpst van de snede uit met wereldkampioene Lucinda Brand. Die laatste moest bijzonder diep gaan om Alvarado van zich af te houden, maar Brand slaagde er uiteindelijk wel in om als eerste over de streep te komen.

Alvarado was echter zichtbaar tevreden met haar tweede plaats. “Ik ben heel blij, want ik heb me echt vermaakt. Het was lang geleden dat ik zo veel plezier heb gehad. Ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd. Nu ging het heel goed. Hopelijk kan ik dit doortrekken.” Dat zal echter niet gebeuren in Hulst, aangezien de Nederlandse heeft besloten om alsnog te passen voor de dertiende manche in de Wereldbeker.

Alvarado doet overigens al lang niet meer mee voor een goed klassement in de Wereldbeker. De Nederlands kampioene vindt zichzelf na twaalf manches niet terug bij de eerste tien.

Volledige deelnemerslijst bij de vrouwen

Dit artikel delen:

2 Reacties

5211 2 januari 2022 om 13:31

Is duidelijk nog niet hersteld. Mooie prestatie gisteren maar mogelijk toch te diep moeten gaan voor wat anders bij een goede “conditie” en herstel starten vandaag weer zou moeten kunnen.

Voorzichtig terug opbouwen met 1 doel, het WK.

0
Wheely 2 januari 2022 om 13:48

We gaan d’r missen maar wat ze gisteren liet zien geeft goede moed.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone