Ceylin del Carmen Alvarado moet start MTB-seizoen uitstellen

vrijdag 29 april 2022 om 09:05
Ceylin del Carmen Alvarado moet start MTB-seizoen uitstellen

Ceylin del Carmen Alvarado moet nog even wachten voor ze weer in actie mag komen op de mountainbike. De veldrijdster van Alpecin-Fenix werd vorige maand geopereerd aan een polsblessure. Ze mag al wel weer trainen op de weg, maar mountainbiken is nog te gevaarlijk volgens de artsen.

Alvarado onderging na het veldritseizoen een ingreep aan een scheur in haar rechterpols. Ze moest daarna drie weken in het gips en loopt momenteel nog altijd met een polsbrace. De winnares van brons op het NK veldrijden mag daarmee wel trainen, maar mountainbiken is nog uit den boze. Die inspanning zou te veel vragen van haar pols.

Dat betekent dat Alvarado voorlopig haar seizoensstart op de mountainbike moet uitstellen. Begin mei staat een nieuwe controle gepland in het ziekenhuis, waarna mogelijk meer duidelijk wordt over het zomerprogramma. Alvarado mag ook op de weg uitkomen voor het team van Plantur-Pura.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Al Phila 29 april 2022 om 09:19

Jammer van het uitstellen van de ambities.

Omtrent de blessure en de timing van de communicatie heb ik wel vraagtekens. Op 15 april zat ze (naar mijn beste weten) al op de fiets en haalde me in op de Coll de Rates. Of ze een brace om had heb ik niet kunnen zien. Of het was een lookalike met eenzelfde fiets die ook hard kon trappen. Waarom het nieuws nu pas naar buiten komt, geen idee.

0
Wheely 29 april 2022 om 09:36

Een amateur inhalen op de racefiets is natuurlijk nog wel even wat anders dan vol gas met de profs mee doen op de MTB. ;)

Het is om haar pols te doen he.

0
Al Phila 29 april 2022 om 12:11

Dat begrijp ik (ik ben zelfs geen amateur maar simpelweg een recreant). Het gaat in de essentie erom dat ze al (minimaal) 2 weken aan het trainen is, en nu pas dit bericht naar buiten wordt gebracht. Dat snap ik niet. Waarom niet ‘gewoon’ begin april vertellen dat ze op trainingskamp gaat ?

0
Wheely 29 april 2022 om 15:18

Oh ja dat is Alpecin, altijd vaag in de communicatie

0
Al Phila 29 april 2022 om 16:02

Dat zal het zijn…… MvdP was ook al volop in training toen verteld werd dat hij voorzichtig mocht gaan fietsen. In de omgeving van Calpe kom je nog wel eens iemand tegen (zoals mij overkwam), en dan weet je meer dan via de officiële media (**,).

0
willempie72 29 april 2022 om 16:55

Het mooie van deze manier van communiceren is dat ze achter de verwachtingen en de druk aan komen en in het belang van de renner zijn. Niet meer vertellen en beloven dan nodig is. Ik houd daar wel van. Geen gezeur iedere week/weekend over MvdP bij de Ronde van Vlaanderen tot de het zo ver is. Lekker toch.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone