Ceylin del Carmen Alvarado maakt favorietenstatus waar op EK

Ceylin del Carmen Alvarado maakt favorietenstatus waar op EK

foto: Cor Vos

zondag 10 november 2019 om 11:52

Ceylin del Carmen Alvarado kon zondag alleen maar verliezen op het EK veldrijden voor beloften. Echter, de Nederlandse topfavoriet deed in Silvelle wat er van haar werd verwacht: Europees kampioene worden. De zilveren medaille ging naar Anna Kay, terwijl Marion Norbert het brons greep.

Ceylin del Carmen Alvarado zou ook bij de vrouwen de topfavoriet zijn geweest, maar desondanks besloot de Nederlandse om nog één jaar in de beloftencategorie voor de Europese trui mede te dingen.

Het bleek een goede keuze te zijn: Alvarado werd zondagmiddag Europees kampioen bij de beloften vrouwen, al ging dat uiteindelijk niet zonder slag of stoot. In de beginfase van de cross kwam de Nederlandse ten val, waarna ze even problemen had met haar schakelapparaat.

foto: Cor Vos

Zonder al te veel moeite kon Alvarado haar weg vervolgen, maar constant had zij een Britse renster in haar wiel zitten. Anna Kay wist de Nederlandse topfavoriet de gehele wedstrijd weerstand te bieden. Geheel onverwachts was dat ook weer niet: de 20-jarige Kay eindigde recentelijk nog als derde in Bern.

Op anderhalve ronde van het einde moest Kay een gaatje laten toen Alvarado versnelde. Echter, geheel breken deed de Britse nimmer. Alvarado moest druk op de pedalen houden om de Europese titel voor zichzelf op te eisen. Dat lukte Alvarado voortreffelijk, en dus mocht zij zich tot Europees kampioene kronen.

De Franse Marion Norbert bleek de best-of-the-rest te zijn. Zij eindigde als derde. Daarmee troefde ze de sterk gestarte Nederlanders Manon Bakker en Inge van der Heijden af.

foto: Cor Vos

Uitslag EK veldrijden 2019, flag-it Silvelle
Beloften vrouwen
flag-nr1 flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado in 46m23s
flag-nr2 flag-gb Anna Kay op 12s
flag-nr3 flag-fr Marion Norbert op 1m02
4. flag-nl Inge van der Heijden op 1m31s
5. flag-nl Manon Bakker op 1m35s
6. flag-it Francesca Baroni op 3m54s
7. flag-it Gaia Realini op 4m02s
8. flag-hu Blanka Vas op 4m23s
9. flag-gb Harriet Harnden op 5m14s
10. flag-ch Noemi Ruegg op 5m36s

Dit artikel delen:

12 Reacties

Oblomov 10 november 2019 om 12:09

Keurig.

Wat een rare omstandigheden overigens. Normaal zijn lichtgewichten kansloos op een vlak en modderig parcours, maar hier doen Pieterse, Michels en Kay in hun categorieën probleemloos mee omdat het half opgedroogd is.

ChefSpijker 10 november 2019 om 12:27

Kay was in Bern ook al erg sterk op een modderig, grotendeels vlak parcours. En uiteindelijk is de concurrentie erg matig hier. Op zich wel terecht dat de beloften dames ook hun eigen categorie hebben, maar nu heb je én bij de elite én bij de beloften een halfbakken deelnemersveld. Je had ze ook net als in de wereldbeker één wedstrijd kunnen laten rijden en dan twee titels uitdelen. Komt het niveau enkel ten goede.

Wheely 10 november 2019 om 12:30

Fijn, volgend jaar de titel pakken bij de profs en wie weet wat er daarna wel mogelijk is op de weg… Hup Ceylin!

john 10 november 2019 om 12:48

IK vraag me af wat heeft het voor een zin ,oke je bent kampioen u23 maar kan hem geen enkele cross aan trekken die Europese trui

ChefSpijker 10 november 2019 om 12:54

Eén keer, op het NK. Als ze daar ook nog niet bij de elite meedoet.

Oblomov 10 november 2019 om 13:19

Volgens die logica kun je ook wel afvragen wat het nut is om tweedejaars junioren en renners die aan hun laatste jaar als belofte bezig zijn een regenboogtrui te geven, die zullen afhankelijk van hun discipline ook niet of nauwelijks in die trui kunnen rondrijden.

Lekker in laten lijsten en aan de muur, zou ik zeggen.

KnightBiker 10 november 2019 om 15:13

Hier op dit EK misschien terecht, maar de concurrentie op het WK senioren is veel sterker, met oa Vos, Brand en misschien nog die Franse die er nog bij komen… dus WK U23 is een veel zekerder doel. Dan moet je ook het EK U23 doen

Franco Ballerini 10 november 2019 om 14:54

Heel mooi. Als je haar interview na afloop zag zou je bijna zeggen dat Engels haar moedertaal is.

LB108 10 november 2019 om 14:57

Klopt. Merkwaardig verschil met Yara

Guushovd 10 november 2019 om 16:02

Haar Engels is heel goed, maar wel met een duidelijk Nederlands accent. Misschien wat meer Engels sprekendenden in haar omgeving. Maar ik denk vooral gewoon een slimme meid.

Het Engels van Yara was vooral vrij slecht. Maar vond ik ook wel mooi. We hoeven niet allemaal een polyglot te zijn.

Marco Willems 10 november 2019 om 15:02

Ik vind het maar raar dat ze ervoor kiest hier mee te rijden ipv bij de dames. Je wilt jezelf toch uitdagen tegen de sterkste, die je zelfs al geklopt hebt dit jaar. Getuigt van weinig ambitie. Podium bij dames was me meer waard geweest dan winst bij beloften.

Oblomov 10 november 2019 om 16:32

Voor een podium (of meer) bij de elite heeft ze dadelijk nog tien jaar. Titels bij de beloftes moeten dit seizoen nog gebeuren. Als ze vorig jaar wereldkampioen was geworden, zou ze de overstap waarschijnlijk wel gemaakt hebben. Nu dat niet gebeurt is, is het logisch dat ze de kampioenschappen gewoon nog bij de beloftes rijdt.

Headlines

Materiaalzone

Populair