Ceylin del Carmen Alvarado: “Het is pijnlijk, maar verliezen van Vos is geen ramp”

zaterdag 26 november 2022 om 15:15
Ceylin del Carmen Alvarado: “Het is pijnlijk, maar verliezen van Vos is geen ramp”

foto: Cor Vos

Ceylin del Carmen Alvarado eindigde in de X2O Trofee Kortrijk op de tweede plaats achter Marianne Vos. Ze werd geklopt in de sprint. “Het is wel pijnlijk, vooral als je zo dichtbij bent. Maar verliezen van Marianne Vos is natuurlijk geen ramp”, zei de renster van Alpecin-Deceuninck in het flashinterview na afloop.

“Het was zwaar”, vertelt Alvarado over de finale van de Urban Cross. “Ik wist dat het moeilijk ging worden om Marianne Vos te kloppen in de sprint, dus ik probeerde er van tevoren nog wel vanaf te raken. In de allerlaatste bocht moesten we beiden vanuit stilstand beginnen. Dat was misschien in mijn voordeel omdat ik als eerste eraan kon beginnen, maar ze was net wat sterker. Mijn benen liepen vol.”

Alvarado had een moeilijke start, waarbij ze noodgedwongen de allereerste post in moest. “Dat was niet de bedoeling. Er was een meisje die een hele wijde bocht en ik zat rechts van haar, waardoor ik geen andere optie had dan de post in te gaan en te wisselen”, aldus Alvarado, die daarna in de achtervolging moest. “Dat was niet makkelijk. Het was een snelle ronde, dan is het moeilijk om terug te komen. En je hebt rensters voor je die ook voor oponthoud zorgen. Het was niet gemakkelijk, maar ik was blij dat ik al vrij vroeg de aansluiting kon maken.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Boomie1 26 november 2022 om 15:40

Hmmm sportieve reactie

1
Boomie1 26 november 2022 om 15:40

Maar Vos weer de wieltjesplakker tactiek. Zou daar toch geen voldoening uithalen moest ik zo’n grote kampioene zijn als Voske

0
Thijs E 26 november 2022 om 18:05

Fraai is het misschien niet, effectief wel, het maakt van kampioenen juist de grote kampioenen. Vos kent haar sterke punten en gebruikt die optimaal om te winnen.

Iedereen in het veld weet wat er gaat gebeuren en toch brengen ze haar naar de streep, ondertussen elkaar in de vernieling rijdend. Blijkbaar liever een zeker podium voor Alvarado en Betsema dan gokken en eventueel Brand terug laten komen halfweg, om vervolgens slag om slinger te demarreren en Vos het te laten opknappen.

2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone