Ceylin del Carmen Alvarado, de vrouwelijke versie van Mathieu van der Poel?
© Cor Vos
dinsdag 16 juni 2020 om 10:28

Ceylin del Carmen Alvarado, de vrouwelijke versie van Mathieu van der Poel?

Ze is ploeggenote van Mathieu van der Poel. Net als hij ook wereldkampioen veldrijden. En ook zij droomt van goud op de Olympische Spelen in 2024. En ja, net als Van der Poel wil ook zij daarna carrière maken op de weg. “De vergelijking klinkt vaker, maar ik ben mijn eigen weg gegaan”, vertelt Ceylin del Carmen Alvarado.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Met 17 zeges, waaronder de wereldtitel en het nationaal kampioenschap, was de winter van Ceylin del Carmen Alvarado bijna perfect. De Rotterdamse met Dominicaanse roots zal de komende jaren meer en meer de cross combineren met het mountainbiken en het wegwielrennen. Op weg zal ze team vormen met onder meer Sanne Cant en Annemarie Worst. “In de cross zijn we tegenstanders”, vertelt Alvarado aan het AD. “Op de weg is dat anders, omdat we daar nog niet de ervaring hebben tussen de grote namen. Ik moet nog uitzoeken waar mijn kansen liggen. Maar voor het opbouwen van mijn wegcarrière heb ik nog heel lang.”

Naast het veldrijden, ligt haar prioriteit de eerste jaren echter in het mountainbiken. Net als in de cross wil ze ook in deze discipline doorstoten naar de wereldtop, met de Spelen van Parijs (2024) als ultieme doel. “Vorig jaar heb ik de smaak te pakken gekregen met wedstrijden om de wereldbeker, het hoogste niveau. Dat ging nog niet supergoed, maar ik vond het wel heel leuk om te doen. Het was de bedoeling dat ik dit jaar meer ervaring zou opdoen. Mijn coach Kristof De Kegel zegt dat ik nog veel groeicapaciteit heb. Ik heb bewust gekozen voor de mountainbike op de Spelen, omdat ik daar nu veel meer kans maak dan op de weg. Maar na de Spelen is het klaar, want ik wil ook graag een wegcarrière.”

Waarmee steeds meer de vergelijking met Mathieu van der Poel wordt gemaakt. Posterboy versus postergirl, ploegmaats, allebei drager van de regenboogtrui, allebei publiekslieveling, …  “Ik weet dat dat gezegd wordt. Maar het is helemaal niet zo dat ik hetzelfde wil als wat Mathieu doet. Het heeft geleid tot iets wat ongeveer hetzelfde is, maar we zijn niet dezelfde personen. Ik ben mijn eigen weg gegaan.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
16 juni 2020 10:40
Ja, natuurlijk, dat is een vrouwelijke van der Poel, dat zie je zo aan die foto, t’ism, eh ‘r.
    16 juni 2020 11:36
    Ze hebben dezelfde neus. En dezelfde strepen/lijnen onder de ogen. Zelfde lippen.
    Ondanks dat ze zo op elkaar lijken vind ik ceylin toch leuker om te zien :p
16 juni 2020 12:31
Pas maar op, dadelijk voelt ze zich seksistisch benaderd.
'Update: Alvardo heeft gereageerd: "Ik ben meer dan de vrouwelijke versie van een goeie veldrijder, ik ben wie ik ben, ik ben uniek, ik ben Ceylin Del Carmen Alvarado."
    16 juni 2020 13:18
    * Ceylin del etc.
16 juni 2020 12:59
Liever geen vergelijkingen maken.
Laat ze lekker allebei doen waar ze zin in hebben
16 juni 2020 13:07
Waarom vergelijken?
Boasson Hagen was al de nieuwe Eddy.
Evenepoel is de nieuwe Eddy.
Gaan we nu al beginnen met de vrouwelijke versie van ook..

Iedere renner/renster geeft het beste van zich/haarzelf om eigen naam te maken niet te vergeleken worden met ...
    16 juni 2020 14:06
    Waarom niet vergelijken? Het is toch leuk om in te schatten wie renners van hetzelfde kaliber zijn en wie vergelijkbare carrières kunnen hebben? Hoor je iemand ooit zeggen dat nieuwe aanstormende talenten niet uniek zijn en alleen maar kopieën van? Nee, natuurlijk is eenieder anders en natuurlijk zijn er ontelbare factoren die een carrière totaal de andere kant op kunnen sturen. Maar als je niet meer mag dromen en vooruit kijken wordt het leven wel erg saai.

    Ohja, het zou juist een eer moeten zijn om vergeleken te worden met gevestigde grootheden. Jij doet alsof het een belediging is...
16 juni 2020 14:42
tis wel een leuk setje zo
16 juni 2020 15:49
Maar Van der Poel is de mannelijke Marianne Vos. Dat maakt Alvarado de vrouwelijke mannelijke Marianne Vos. Nu nog een mannelijke Alvarado vinden!
16 juni 2020 18:28
Ik zie toch liever Ceylin del Carmen Alvarado

Reacties zijn gesloten.