Ceylin del Carmen Alvarado: “Alles op alles gezet om alleen binnen te komen”

vrijdag 1 januari 2021 om 14:54

Ceylin del Carmen Alvarado wist in een modderig Baal na een spannende driestrijd Lucinda Brand en Denise Betsema te verslaan. Solo kwam de regerend wereldkampioene als eerste over de finish. “Het was een hele zware, spannende strijd. Ik ben blij dat ik het af kon maken”, vertelde zij na afloop tegen Sporza.

De cross liep uit op een spannende strijd tussen de Nederlandse dames. “We hebben elkaar allemaal een beetje afgemat,” kijkt Alvarado terug. Zij wilde graag een sprint voorkomen. “In de laatste ronde kwam mijn schoen los te zitten. Ik had geen tijd om het vast te maken. Ik was bang dat indien het tot een sprint zou komen, ik uit mijn schoen zou schieten. Dus ik heb alles op alles gezet om alleen aan te komen.”

Ze besliste in de slotronde het rechtstreekse duel met Brand in haar voordeel. De twee gelden als topfavorietes voor het WK Veldrijden, later deze maand in Oostende. “Ik wist dat mijn vorm de afgelopen weken steeds beter werd. Ik benaderde steeds dichter de vorm van Lucinda. Vandaag bevestigt voor mij dat ik op de goede weg ben,” besluit zij.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Murcia 1 januari 2021 om 16:13

Een pareltje in en buiten het veld. Wordt inderdaad weer beter maar koerste vandaag in de finale ook gewoon slim. Kan de druk van het moeten winnen op het WK steeds meer bij Lucinda leggen en dat zou nog wel eens gunstig voor haar kunnen uitpakken.

HSV 1 januari 2021 om 18:21

Die open lach van haar geeft haar een enorme gun-factor! Naast de panache waarmee ze koerst.

HSV 1 januari 2021 om 18:19

Ze wordt idd tactisch ook uitgekookter. Vindt haar toch de vrouwelijke evenknie van Mathieu. Iets minder overheersend maar toch zelfde soort type renner.

freirefreire 2 januari 2021 om 00:27

Gebaseerd op de afgelopen weken verdient Brand een regenboogtrui. Maar ze zal toch alle registers open moeten trekken om dat voor elkaar te boksen. Het is spannend bij de dames.

Headlines

Materiaalzone

Populair