Ceylin Alvarado de beste in Ethias Cross Meulebeke

Ceylin Alvarado de beste in Ethias Cross Meulebeke

foto: Cor Vos

zaterdag 5 oktober 2019 om 14:32

Ceylin Alvarado heeft de zege gepakt in de Berencross te Meulebeke. De Nederlandse renster van Corendon-Circus bleef na meer dan veertig minuten crossen Annemarie Worst en Inge van der Heijden voor in een spurt.

In Meulendijke vond zaterdag de Berencross plaats, de tweede Ethias Cross van het seizoen. Voor wereldkampioene Sanne Cant was het de eerste cross van het veldritseizoen.

De wereldkampioene toonde direct na de start haar gretigheid. De Belgische veldrijder trok het pak op een lint, hetgeen resulteerde in een vroege afscheiding. Cant kreeg Annemarie Worst, Ellen van Loy, Inge van der Heijden, Manon Bakker, Ellen van Loy en Anna Kay met zich mee.

Onder meer Maud Kaptheijns, Alice Arzuffi en Ceylin del Carmen Alvarado werden op een gaatje gereden. Echter, een hergroepering volgde snel. Halverwege de cross werden de volgende speldenprikjes uitgedeeld.

Worst en Alvardo probeerden het een aantal keer: continu moesten rensters kraken, maar ook nu kwam het veld steeds weer terug bij elkaar. Voor Cant, die in de eerste ronde nog zo sterk oogde, was het harken. De wereldkampioene haakte aan tot het einde, maar in de laatste ronde werd duidelijk dat zij niet om de zege zou rijden.

Alvarado, Worst en Van der Heijden zouden dat wel doen. De Nederlandse rensters zorgden telkens voor druk, waardoor de overige rensters de tijd niet kregen om op adem te komen. Uiteindelijk zouden deze drie dames met elkaar om de zege spurten. In deze spurt trok de gretige Alvarado aan het langste eind.

foto: Cor Vos

flag-be Ethias Cross 2019-2020
Uitslag manche 2, vrouwen: flag-be Meulebeke
1. flag-nl Ceylin Alvarado
2. flag-nl Annemarie Worst
3. flag-nl Inge van der Heijden

Dit artikel delen:

8 Reacties

Dolfy 5 oktober 2019 om 14:54

Cant met veel foutjes wel, de Nederlandse vrouwen duidelijk de betere. Sterke sprint van Alvarado.

Pol 5 oktober 2019 om 15:12

En nu doen de grote Nederlandse kanonnen nog niet eens mee. Zijn nog met vakantie, wat moet dat worden dit cross jaar 2019 -2020 ?????

Franco Ballerini 5 oktober 2019 om 15:30

Deze drie behoren toch echt wel tot de beste Nederlandse veldrijdsters. Vergeet niet dat ze nog erg jong zijn en dat verbetering dit jaar zeker verwacht mocht worden.

Oblomov 5 oktober 2019 om 16:08

Vroeg of laat worden deze drie de grote Nederlandse kanonnen. Brand en Vos zijn al 30 en 32 jaar oud.

Pol 5 oktober 2019 om 18:41

Van Vleuten is ruim 36 jaar kan nog vele jaren mee. Ook Vosje en Brandje kunnen nog vele jaren mee.

Beekman 5 oktober 2019 om 18:21

Wellicht al een voorbode wat ik al lang voorspeld heb, zuurpruim Cant gaat het moeilijk krijgen met de sterker wordende opkomende Nederlandse dames, daarbij krachtmens Lucinda Brand en de herrezen Marianne Vos. Cant had gewoonweg te weinig tegenstand en kon vaak profiteren van haar techniek.

john 5 oktober 2019 om 23:52

Zo lang als Vos de gaten dicht rijd (nederlandse team genoot) op een WK voor cant zal die nog wel vaak WK worden

Beekman 6 oktober 2019 om 09:19

@John, dat zal ook van het parcours afhangen, op een zwaar parcours moet ze het zeker afleggen tegen een bijv. Lucinda Brand. Maar helaas voor zover ik begrepen heb dit jaar weer een snel parcours. Al twee keer min of meer de titel in haar schoot geworpen door respectievelijk de kettingproblemen van Vos, en de klungelige fietswissel waardoor Brand op haar snuffel ging.

Headlines

Materiaalzone

Populair