CEO Flanders Classics: “We houden rekening met afgelasting klassiekers”

dinsdag 10 maart 2020 om 14:08
CEO Flanders Classics: “We houden rekening met afgelasting klassiekers”

foto: Cor Vos

Diverse wielerwedstrijden over de hele wereld zijn vanwege het coronavirus uitgesteld ofwel geannuleerd. Ook in België staan wielerkoersen onder druk. Flanders Classics, organisator van zes grote voorjaarswedstrijden houdt ook ernstig rekening met het scenario dat koersen geannuleerd zullen worden.

“Ik denk dat het normaal is dat we ons zorgen maken”, zegt CEO Tomas Van Den Spiegel tegen VTM. “We moeten niet doen alsof er niets aan de hand is. We zijn ons ook aan het voorbereiden op een heel aantal scenario’s. Dat zijn we verplicht aan onszelf en alle stakeholders van het wielrennen. Met betrekking tot de grote events zijn er nog geen extra richtlijnen vanuit de overheid, daar zijn we op aan het wachten. Tegelijkertijd kunnen we sowieso wel preventieve maatregelen nemen. Dat gaat van handgel voorzien tot het instellen van veiligheidsparameters en eventueel het afsluiten van het rennerspark. Ook met crowdmanagement zijn we bezig.”

Van Den Spiegel deelt de bezorgdheid, maar hij zegt ook dat het voor hem vooral afwachten is. “We moeten ook gewoon luisteren naar de mensen die er meer van weten. Dan kijk ik vooral richting het ministerie van Volksgezondheid en viroloog Marc van Ranst. We hebben nu een tijdsbestek van enkele weken tot onze wedstrijden. Het is moeilijk in te schatten wat er zal gebeuren. We moeten elke dag de vinger aan de pols houden, proberen te anticiperen en ons indien nodig ook aan te passen.”

“Als we kijken wat er in buurlanden gebeurt kunnen we niet anders dan rekening houden met afgelastingen. Voorlopig werken we gewoon door om ervoor te zorgen dat alles klaar is indien we toch kunnen koersen. Economisch zou het grote gevolgen hebben, maar dat mag niet onze raadgever zijn. We gaan niet tot de laatste dag wachten om een beslissing te nemen.

Flanders Classics organiseert de komende weken Gent-Wevelgem (29 maart), Dwars door Vlaanderen (1 april), de Ronde van Vlaanderen (5 april), de Scheldeprijs (8 april) en de Brabantse Pijl (15 april).

Dit artikel delen:

25 Reacties

Wheely 10 maart 2020 om 14:20

Mijn voorstel zou zijn, kom als sport (UCI!?) met een gezamenlijk plan. Zet desnoods juist de voorbereidingskoersen on hold gedurende deze maand en laat de monumenten wel doorgaan, desnoods iets later. Het gehele Vlaamse voorjaar door laten gaan lijkt me inmiddels een utopie.

0
Romāns Vainšteins 10 maart 2020 om 14:34

Perfect idee dat ook gewoon haalbaar is.

Logische slachtoffers marginale rondjes zoals belgie, nederland, duitsland, polen, turkije tot dauphine en tds (waar de kasseikleppers in algehele zin niet veel te zoeken hebben) aan toe. Ook canada kanonnenvoer bij uitstek.

En zoals PN aantoont, we hebben maar een gemotiveerd startertje of 125 nodig om er geweldige tot aan zelfs betere koersen van te maken, wie zien wel wie de start haalt/durft aan te gaan en er komt er eentje als eerste binnen, meer is er niet nodig,.

0
leegloper 10 maart 2020 om 14:57

Iets later? Dan kun je nog beter even snel de monumenten naar voren halen, als je ze wil rijden. Dan klopt er niets meer van de trainingsopbouw natuurlijk, maar dan hebben we nog wel de wedstrijden.

0
vanSpringel 10 maart 2020 om 14:41

Koerske meer of minder ? wie maalt erom. Verstandig het volledig voorjaar te skippen en dan over de bouwvak heen eens zien hoe het met de zaak is gesteld. Prima sabbatical inlassen is voor veel topsporters niet eens zo’n slechte zaak.

0
ChefSpijker 10 maart 2020 om 14:54

Moeten ze nog wel een werkgever hebben voor 2021. Denk je dat de economische schade onderschat.

0
leegloper 10 maart 2020 om 14:59

Als RVV zonder publiek wordt gereden langs de gehele route, geeft dat wel een apart beeld. En dan moet politie wel echt toezien dat de wielerfans niet toch langs het parcours gaan staan.

0
Taliesin 10 maart 2020 om 15:39

ik zoek ook maar naar strohalmen, maar wellicht dat ze een eendagswedstrijd anders behandelen dan een rittenkoers, zoals Van Aert hoopt. Laat die wedstrijden in godsnaam gewoon doorgaan, het is al een totaal deprimerende situatie aan t worden waarbij je niks meer mag doen.

0
De Brigadier 10 maart 2020 om 15:47

RCS (Tirreno, MSR, Strade) heeft al data rondom Lombardije uitgezocht, die Vlaamse koersen zullen een blok gaan maken tijdens de Vuelta mag je veronderstellen. Voor de verandering eens niet een doodbloedend wielerjaar, waar het WK en Lombardije als reddingsboei dienen.

Iets om ongelofelijk verlekkerend naar uit te kijken, al moeten we de komende weken even in gedwongen koersquarantaine.

0
Romāns Vainšteins 10 maart 2020 om 15:57

Misschien is het onderhand hier eens tijd voor :

https://www.youtube.com/watch?v=TBtOy0uYLGE

0
koos verrek 10 maart 2020 om 16:13

Situatie in Belgische ziekehuizen zou ‘chaotisch’ zijn… Ziet er niet best uit joh…

0
djerkson 10 maart 2020 om 17:58

Waar haal je deze totaal van de pot gerukte informatie? Precies of we een ontwikkelingsland zijn.

0
Maillot à Pois 10 maart 2020 om 19:16

Van Elio Di Rupo
https://m.hln.be/nieuws/binnenland/di-rupo-onduidelijkheid-over-de-te-nemen-maatregelen-extreem-chaotisch-in-ziekenhuizen~a1c156e7/

Voorlopig nog erg weinig corona patiënten in onze ziekenhuizen, maar ik kan me voorstellen dat er nogal wat onrust is bij het verplegend personeel. Wellicht zal dat in Nederland ook wel zo zijn.

0
koos verrek 10 maart 2020 om 19:36

Dank maillot

0
harryjohan71 10 maart 2020 om 19:59

In NL is Noord Brabant er het ergste aan toe. Daar hebben ook medewerkers van ziekenhuizen Coronavirus. Voor de rest van NL is er nog zeker geen paniek.

0
Wheely 10 maart 2020 om 17:24

België kondigt zojuist verregaande maatregelen aan, grote evenementen moeten worden afgelast. Lijkt me gedaan voor de Vlaamse koersen.

0
Brabander 10 maart 2020 om 17:31

Ow jee. Wat een vreselijk voorjaar zeg. Kom je net uit die deprimerende winter, krijg je dit :(

0
Wheely 10 maart 2020 om 17:53

Tip, zoek zelf de frisse buitenlucht op en zie het als extra vrije tijd die voor ons gecreëerd wordt, heerlijk!

0
djerkson 10 maart 2020 om 17:59

Alle indoorevenementen met meer dan 1000 man worden geadviseerd niet door te gaan, maar het laatste woord ligt bij de provincies zelf. Nuances.

0
Bulcke 10 maart 2020 om 17:59

Dat gaat alleen over evenementen van meer dan 1000 man die binnen plaatsvinden toch?

0
xistnc 10 maart 2020 om 18:02

Wie moet zoiets besluiten in België? Als eerst alle parlementen en regeringen er een handtekening onder moeten zetten, zijn ze nu al te laat voor komende klassiekers.

0
Wheely 10 maart 2020 om 18:08

Klopt inderdaad lees het nu ook, enkel nog indoor evenementen maar het voorspelt niet veel goeds of juist wel dat is maar hoe je er tegen aankijkt.

@xistnc
Geen idee, de koning?

0
Maillot à Pois 10 maart 2020 om 19:11

De koning alvast niet.

Volksgezondheid is een federale bevoegdheid, dus gewoon de Belgische regering. Hebben ze de andere regeringen of parlementen niet voor nodig. Die kunnen wel bijkomende maatregelen nemen, zoals de Brusselse regering intussen gedaan heeft.

0
Ligthning 10 maart 2020 om 20:09

Zoals steeds door bepaalde volgers en paniekzaaiers zoals koos verrek, Wheely, verkeerde informatie, uit de context gerukt of whatever. In België gaat enkel om binnenactiviteiten. En het gaat om een aanbeveling. Elke club kan zelf beslissen of dit gevolgd wordt. Straks wordt er een basketbalwedstrijd gehouden met 1400 toeschouwers. Geen afgelasting. Voor buitenactiviteiten is er helemaal geen beperking.

0
Wheely 10 maart 2020 om 21:34

Heeft helemaal niks met paniekzaaien te maken, afgelasten is iets waar we nu als volgers gewoon rekening mee moeten houden en dan moet je daar gewoon vrij over kunnen discuseren. Jouw verhaal en mening kennen we inmiddels wel.

0
Gibi Baronchelli 10 maart 2020 om 21:16

Olympische wegrit afgelasten lijkt mij goed idee. Maakt ineens veel ruimte vrij op de kalender voor meer waardevolle wedstrijden.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone