Cees Bol zevende bij debuut voor Astana: “We moeten nog aan elkaar wennen”

maandag 30 januari 2023 om 16:35
Cees Bol zevende bij debuut voor Astana: “We moeten nog aan elkaar wennen”

foto: Cor Vos

Cees Bol maakte vandaag in de openingsetappe van de Saudi Tour zijn debuut voor Astana Qazaqstan. De 27-jarige Nederlander kwam er in de sprint niet echt aan te pas en werd zevende. “Maar een zevende plek op onze eerste dag is oké”, vertelde Bol na afloop.

Bol mag de komende dagen zijn eigen kans gaan in de Saudi Tour. Mark Cavendish zal pas in de Tour of Oman (11-15 februari) zijn eerste wedstrijdkilometers afwerken in het tenue van Astana Qazaqstan. Bol kwam in de eerste sprint echter niet verder dan een zevende plaats.

“Met nog anderhalve kilometer te gaan, verloren we op een rotonde wat posities. Dat kostte mij een topresultaat, maar een zevende plek op de eerste dag is oké. We moeten nog aan elkaar wennen, sommige dingen moeten beter. Maar daar gaan we aan werken”, aldus Bol.

De ritzege ging naar een landgenoot van Bol. Topfavoriet Dylan Groenewegen (Team Jayco AlUla) verwees Dušan Rajović (Bahrain Victorious) en Max Walscheid (Cofidis) naar de plaatsen twee en drie.

Lees ook:
Dylan Groenewegen is, ondanks drie lekke banden, de snelste in openingsrit Saudi Tour
Dit artikel delen:

10 Reacties

Posterix 30 januari 2023 om 18:26

Ik zie hem nogsteeds meer als een klassieker man met snelle benen, dan als pure sprinter. Ik denk dat ie dit voorjaar best boven komt drijven. Dat hij hier en daar wat punten kan rapen voor de ploeg in een sprint is mooi meegenomen. Denk dat ie voor Cav meer gaat betekenen in sprints.

1
Japiejo 30 januari 2023 om 21:44

Het zou wel een verademing zijn als Bol gewoon eens zegt dat hij de benen niet had. Ipv weer een verhaal bij welke rotonde of putdeksel ‘we’ een fout hebben gemaakt.
Die sprintbenen van Parijs Nice ‘21 moeten toch nog ergens zijn?

1
pipo de clown 31 januari 2023 om 09:33

Moet het sprinten vergeten . En richten op klassiekers

1
Dikke Vrouw 30 januari 2023 om 21:32

Hup kees bol

0
Thom Bijzitter 31 januari 2023 om 07:43

Zeer matig van Cees, zeker met oog op valpartijen, lekke banden concurrentie en deelnemersveld is dit niet best.

0
mokum the best 30 januari 2023 om 22:23

Cees is een goeie coureur voor Sloten

-1
Aanklampen 30 januari 2023 om 17:48

Man man man, Cees wordt 7e in een heel matig veld, als je ziet wiel allemaal voor hem eindigt.. die Rajkovic ging ook vroeg zelf aan en wordt derde. Als je dat nou eens probeert Cees ipv altijd een reden te hebben waarom het niet lukt.. MI een van de meest overschatte sprinters. Cees overkomt altijd dingen ipv zelf iets te forceren

-3
Shinzawai 30 januari 2023 om 18:48

Het is zeker geen topprestatie, maar het is wel zijn eerste koers voor een nieuwe ploeg met allemaal nieuwe teamgenoten. Even geduld dus voor je hem afserveert.

2
VerstandOpNul 30 januari 2023 om 18:58

Ik had ook wel even een deja-vu naar die Tour dat hij elke keer zn excuus al klaar had. Maar de titel dekt hier wel niet helemaal de lading..

0
Aanklampen 30 januari 2023 om 19:39

Mijn inziens maakt het niet heel veel uit of je nieuw bent als het veld zo matig is. Cees moet zelf initiatief nemen zoals die rajkovic doet. Zoals Verstand al zei, Cees heeft altijd wel een excuus. Anders word ie net als Max K, altijd maar tussen 5 en 10..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone