Cees Bol wint Sluitingsprijs-kermiskoers in Zele

donderdag 10 oktober 2019 om 09:53
Cees Bol wint Sluitingsprijs-kermiskoers in Zele

foto: Cor Vos (archief)

Cees Bol heeft in België de Oost-Vlaamse Sluitingsprijs gewonnen. De Nederlandse sprinter van Team Sunweb was in Zele de beste in deze sterke kermiskoers over 154 kilometer. Hij kwam solo over de finish, voor een andere Nederlander: Daan Hoole van SEG Racing Academy.

Van de vijftig deelnemers aan de kermiskoers voor voornamelijk profs reed slechts de helft de wedstrijd uit. Bol kwam na bijna drie en een half uur in zijn eentje over de meet. Zijn voorsprong op belofterenner Hoole was veertig seconden. Dries De Bondt van Corendon-Circus werd op 57 seconden achterstand derde.

Op de erelijst van de Oost-Vlaamse Sluitingsprijs volgt Bol de Belg Joeri Stallaert op. Volgende week dinsdag is de Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen, de traditionele afsluiter van het Belgische wielerseizoen.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Oblomov 10 oktober 2019 om 10:31

Absurd dat Bol van ellende kermiskoersen moet rijden omdat Sunweb geen ploeg stuurt naar Binche, de Ardennen en Zeeland. Reed vorig jaar top 10 in zowel Binche als Famenne.

FritsvanHoefelen 10 oktober 2019 om 12:38

Bol moet zondag starten in “Parijs”

Charlie33 10 oktober 2019 om 11:04

Sunweb heeft dit jaar al zoveel gewonnen. Fijn dat ze het deze tijd van het jaar rustig aan doen.

xistnc 10 oktober 2019 om 11:06

Edit redactie: Bedankt

Waarvoor precies? Het is kennelijk nog steeds een 'sterke' kermiskoers, wat dat ook mag zijn.

Grobbel 10 oktober 2019 om 11:45

Het was voor mij even verwarrend, maar dit is dus blijkbaar niet dezelfde Sluitingsprijs die jarenlang 1.1 was en sinds vorig jaar ook afdaalde naar de kermiskoerscategorie (die zou volgende week rond Putte-Kapellen moeten plaatsvinden). Dit is tevens de allereerste keer dat Wielerflits aandacht schenkt aan deze specifieke koers in Zele, als de tags onderaan het artikel kloppen tenminste.

Nelson 10 oktober 2019 om 12:23

Rond deze tijd van het jaar is er overal wel een sluitingswedstrijd, dit was de laatste wedstrijd van het jaar in de provincie Oost-Vlaanderen en dus niks te maken met de echte sluitingsprijs volgende week in Putte Kapellen. Raar dat wielerflits van deze kermiskoers wel melding van maakt. Van een ‘sterke’ kermiskoers heb ook nog nooit gehoord, in deze waren er trouwens slechts vijftig deelnemers, voornamelijk elite zc en beloften.

wielrenner 10 oktober 2019 om 16:36

Vind ik ook merkwaardig.

west 10 oktober 2019 om 16:40

Pure willekeur. De ene keer wordt een Belgische kermiskoers alleen op .be benoemd en nu opeens ook weer op .nl en om het makkelijk te maken doen we vaag over welke sluitingsprijs het betreft.
Bericht van martin op het verbeterpuntenforum eerder in september op de vraag waarom Nederlandse winnaars in Belgische kermiskoersen alleen op .be genoemd worden :

Quote:
Bij de afweging van het wel/niet maken van een bericht kijken we naar het niveau van de koers en de nationaliteit van de renner. We maken van alle zeges van een Nederlandse renner in een UCI-koers een bericht. Vandaar dat we bijvoorbeeld over de overwinning van Roy Eefting in de Tour of Xingtai berichten.

De Tour of Xingtai is een UCI-wedstrijd, de GP Briek Schotte niet. In België is dit wel een wedstrijd met enige status, vandaar dat we ervoor gekozen hebben om er op .be wel over te berichten.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair