maandag 3 juli 2023 om 21:43

Cees Bol over lanceren Cavendish in eerste massasprint: “Gehoopt hem iets verder te kunnen brengen”

Video Cees Bol hoopte vandaag Mark Cavendish van dienst te zijn in jacht op het Tourrecord van Eddy Merckx, maar het mocht niet baten in Bayonne. De Brit blijft op 34 etappezeges staan, nadat hij vandaag als zesde over de finish kwam. Bol reageert bij WielerFlits op zijn rol in de eindsprint en blikt vooruit op de etappe van morgen.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We bleven goed bij elkaar, maar ik had gehoopt hem iets verder te kunnen brengen. Dat lukte niet helemaal. Ik had achteraf hem iets eerder beter moeten afzetten. Al met al denk ik wel een goede eerste dag met wel wat verbeterpunten, maar vooral ook een hoop goede punten”, analyseert Bol de derde etappe van de Tour de France 2023.

Vandaag lijkt het weer een dag voor de sprinters te worden, waar Bol dus opnieuw kan werken voor Cavendish. “Dinsdag is het op papier een nog grotere kans. We gaan er gewoon vanuit, maar het zal in principe altijd een sprint worden.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
4 juli 2023 03:06
Iets verder
Achteraf iets eerder beter

Kan iemand hier een touw aan vastknopen?
4 juli 2023 06:04
Ja. Hij heeft hem te laat goed afgezet.
4 juli 2023 06:24
Hij wilde cavendish lang er uit de wind houden masr hield dat niet vol waardoor hij cavendish te ver na achter afzette. Hij had beter zijn inspanning wat minder lang kunnen doortrekken maar cavendish wel vooraan kunnen afzetten

Reacties zijn gesloten.