Cees Bol op waarde geklopt: “Maar geloof in een overwinning is weer gesterkt”

Cees Bol op waarde geklopt: “Maar geloof in een overwinning is weer gesterkt”

foto: Cor Vos

Cees Bol en Team Sunweb deden woensdag alles goed, maar Wout van Aert bleek simpelweg te sterk te zijn. Bol strandde daardoor op de tweede plaats. “Ik kan mezelf niks verwijten, maar ik baal wel. Wout van Aert is nu gewoon de beste wielrenner ter wereld.”

“Mijn geloof in een overwinning is nu wel weer gesterkt. Het is een droom om eens te winnen in de Tour de France.”, gaat Bol verder voor de camera van de NOS. “Als het nog een keer gaat lukken deze Tour dan zal het weer met een goede trein zijn. Ze hebben snel geleerd van de vorige keer (de etappe naar Sisteron, red.). Iedereen durfde nu van elkaars kracht uit te gaan.”

Mooie woorden dus voor zijn ploeg, die het heft in de laatste kilometers zelf in handen nam. “In het hedenhaagse wielrennen zien we bijna nooit meer dat een trein van vier kilometer het redt tot de finish. Het tempo lag zo verschrikkelijk hoog dat niemand georganiseerd langszij kon komen. Ik had er daarna ook nog wel wat op zitten.”

Ondanks de mooie tweede plaats overheerst de bittere nasmaak. Vooral de fotografen na de finish moesten het ontgelden. “Het blijft natuurlijk balen, maar we hebben het heel goed gedaan. Ik werd alleen na de finish omver geduwd omdat fotografen een kiekje wilden maken van Wout. Ik schoot vervolgens uit mijn slof. Sorry daarvoor. Ik hoop dat iedereen het kan begrijpen”, eindigt hij.

Samenvatting etappe 5:

Dit artikel delen:

17 Reacties

Wheely 2 september 2020 om 18:49

Mijn zegen heeft ie!

boenk 2 september 2020 om 19:38

Hij wil een zegen in de TDF, met die van jou is hij niks.

Krul 2 september 2020 om 18:58

Dit was wel zijn beste kans op rit winst. Volgende week dinsdag en woensdag zijn nog vlak, maar kans op waaiers en zie Ewan en Bennett in de pure sprint eerder winnen en dan nog rit 19 en 21 waar sprint kansen zijn waarvan ik hem Champs Elysees ook nog niet zie winnen.

ChefSpijker 2 september 2020 om 19:05

Waarom zou hij in een waaierrit niet kunnen winnen? Ze hebben immers geen klassementsman om naar om te kijken bij Sunweb. Toen INEOS het probeerde vandaag, zat juist Sunweb eerste rang. Prima ploeg voor dat werk.

Gilberto 2 september 2020 om 20:25

Hulde voor Ineos overigens!

Crevaison 3 september 2020 om 09:20

Etappe 7 wordt er ook nog gesprint.
Dus nog in totaal 5 kansen.

Franco Ballerini 2 september 2020 om 19:06

Indrukwekkende sprinttrein van Sunweb vandaag, maar een achterhaald concept. TJV probeert al jaren een sprinttrein op te zetten, maar Groenewegen heeft 95% van zijn overwinningen op eigen kracht gehaald. Cees moet net als Dylan leren te profiteren van andere ploegen die nog wel in deze tactiek geloven en leren het goede wiel te pakken, dan voorzie ik mooie resultaten.

ChefSpijker 2 september 2020 om 19:10

Ik denk dat een type als Cees baat heeft bij een sprinttrein. Lijkt nog niet die hoge topsnelheid van een Dylan of Ewan te kunnen fabriceren. Hem juist in winnende positie afzetten (en hopen dat er niet zo'n veel snellere man in zijn wiel zit) lijkt dan de juiste formule. Zoals hij ook in de Algarve won. Was ie daar gestart in het wiel van Fabio, had hij waarschijnlijk niet gewonnen. Vandaag pech met Wout in zijn wiel. Had een Mezgec of Sagan net voor Wout gezeten, dan had Cees gewonnen.

Panache 2 september 2020 om 19:22

Dit was toch gewoon een bewijs dat zo’n trein werkt? Van Aert zat mooi in de trein en piloot Bol werd nog 2e.

Franco Ballerini 2 september 2020 om 19:48

De enige manier waarop ik een sprinttrein zie werken is als er onmiddellijk achter de gewezen sprinter een ploeggenoot zit die voorkomt dat er van geprofiteerd wordt. Dat kan door een gat te laten vallen, je breed te maken, of desnoods een kwak uit te delen. Dat laatste klinkt na Polen als een groot taboe, maar is wel de realiteit. Zie bijvoorbeeld:

https://www.wielerflits.nl/nieuws/tim-merlier-kreeg-kwak-van-jakobsen-rechtgebleven-dankzij-wereldsave/

Titaantje 2 september 2020 om 19:07

Hij doet het echt goed, boven mijn verwachtingen. Gewoon blijven proberen. De lead out vandaag was echt goed, die zege valt vanzelf een keer.

peterwinnen 2 september 2020 om 19:28

Sunweb loochenstraft de kritiek op de ploeg. Ze hebben denk ik perfect gezien dat er in de Tour kansen liggen gezien het deelnemersveld. En straks hebben ze weer kansen in de Giro omdat ze daar in tegenstelling tot anderen met een sterke ploeg aan de meet verschijnen.
Dat noem ik nou visie ;-)

Gilberto 2 september 2020 om 20:26

Ze hebbe in ieder geval veel talentvolle jongens die er aan zitte te kome

Romāns Vainšteins 2 september 2020 om 19:50

Half wiel. Dat is erg dichtbij. Hup Cees!

Santiago Blanco 2 september 2020 om 20:55

Cees Bol nieuwe Hollandse held! Komt helemaal goed met hem.

Frank V 2 september 2020 om 21:00

Voor de samenvattingvideo krijg ik een reclamevideo van HEMA.

Ok… die zitten hier ook goed geplaatst.

horsm 2 september 2020 om 22:29

Toch boven verwachting, Bol.

Headlines

Materiaalzone

Populair