Cees Bol na vierde plek: “Ik zat wat te veel in de wind”

dinsdag 10 maart 2020 om 19:26
Cees Bol na vierde plek: “Ik zat wat te veel in de wind”

foto: Cor Vos (archief)

Cees Bol moest in de derde etappe van Parijs-Nice genoegen nemen met de vierde plaats, achter winnaar Iván García, Peter Sagan en Andrea Pasqualon. “We hebben vandaag geweldig teamwerk verricht, maar ik zat in de finale wat te veel in de wind”, zo vertelt Bol na de finish in La Châtre.

De sterke sprinter van Team Sunweb was erg te spreken over zijn ploeggenoten. “Het was een hele hectische etappe, maar we zaten altijd goed gepositioneerd op de momenten dat het kon breken door de wind. We moesten in de finale wat improviseren en ons instinct volgen. Uiteindelijk wist Michael (Matthews, red.) mij in een goede positie af te zetten.”

“Ik zat vervolgens alleen wat te veel in de wind en verloor zo het momentum. Het was geen perfecte sprint, maar we koersen als ploeg wel sterk en zijn dichtbij een geweldig resultaat. Dat voelt goed”, zo concludeert Bol, die zondag al vijfde werd in de openingsetappe naar Plaisir.

Ploegleider Matt Winston spreekt op de website van Team Sunweb van een erg goede prestatie van zijn renners. “We reden vandaag echt als een blok en wisten elkaar te beschermen voor potentiële waaiers. We kunnen denk ik wel tevreden naar de tijdrit van morgen toewerken.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

ProfrondeZevenbergen 10 maart 2020 om 22:02

Goed om te lezen dat ze tevreden zijn met een vierde plaats en een goede teamprestatie. Wat zal het zijn als er een Sunweb wint?

Pietspeed 10 maart 2020 om 23:42

Mmm, ze steken wel erg veel energie voor een ereplaats. Sagan zie je ‘gewoon’ zichzelf handig continue uit de wind in voorste gelederen houden. Misschien ook een hele kunst?

Kevin Lowagie 11 maart 2020 om 09:36

Cees Bol was vorig jaar een nobele onbekende voor het grote publiek voor Nokere Koerse. Dit jaar sprint hij topvijf in Parijs- Nice. Dat kan je toch wel naar waarde schatten.

TJ 11 maart 2020 om 16:39

Zeker. Ook het feit dat iemand als Matthews voor hem werkt is tov vorig jaar al een enorme stap in zijn status binnen de ploeg.

Headlines

Materiaalzone

Populair