Cees Bol: “Kans op een massasprint is vandaag fifty-fifty”

vrijdag 16 juli 2021 om 11:57
Cees Bol: “Kans op een massasprint is vandaag fifty-fifty”

Bol (links) met Nils Eekhoff - foto: Cor Vos

Voor Cees Bol was het de voorbije dagen afzien in de Pyreneeën, maar vandaag is het voor de Nederlander van Team DSM wellicht weer tijd om voor de ritzege te sprinten. Of krijgt een sterke kopgroep een vrijgeleide richting de finish? “Ik denk dat de kans op een sprint fifty-fifty is”, klinkt het voor de start in gesprek met Sporza.

Bol is de voorbije etappes door de Pyreneeën behoorlijk goed doorgekomen. “Ik heb afgezien in de Pyreneeën, maar het is wel relatief goed gegaan. Echt rustig aan gaat het nooit, maar ik heb nooit echt moeten forceren”, aldus de 25-jarige renner, die vandaag zal hopen op een nieuwe massasprint. “Als er een sprint komt, dan ben ik er klaar voor.”

“We zijn als ploeg echter ook klaar voor een ander scenario. Dat zal ook wel moeten. De kans op een massasprint is zeker realistisch, maar het kan ook de andere kant opgaan. Het is denk ik fifty-fifty.” Bol was de voorbije weken al goed voor vier top 10-noteringen in de sprint, maar kwam nog niet in de buurt van een ritoverwinning. “Het is tot nu toe net niet.”

“Maar we begonnen wel vaak in een goede positie aan de sprint”, is bij Bol het glas halfvol. “Verder had ik een goede lead-out, maar er zijn wel wat dingetjes die beter konden. We gaan vandaag proberen om dat beter te doen.” Bol kijkt tot slot niet te veel naar de Deceuninck-Quick-Step-trein van Mark Cavendish. “We hopen zelf een goede lead-out te doen”, klinkt het.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Ronellenfitsch 16 juli 2021 om 12:09

Nou, laat die jongens uit de trein, zelf ook niet traag dan vooral eens plan b inzetten. Alsnog voorbereiden voor een 6e plek van Bol kan altijd nog …

0
SolitaryShell 16 juli 2021 om 12:12

Er komt inderdaad wel of geen massasprint. Goed gezien Cees.

0
Turtlehead 16 juli 2021 om 12:26

En als die er komt, zullen we er zeker van leren.

0
VerstandOpNul 16 juli 2021 om 12:57

En de kans dat Cees een eventuele sprint wint is….

0
Sunny W 16 juli 2021 om 12:59

Glas is halfvol…. Sponsor DSM drinkt intussen z’n gifbeker helemaal leeg. 0,0 aan publiciteit in de ronde waar voor een sponsor zoveel te halen is. Het team speelt geen rol in finales en klassementen. Cees Bol gaat daar niks aan veranderen vrees ik

0
Tram Bankink 16 juli 2021 om 13:57

Misschien moeten ze eens een keer heel goed kijken naar de sprinttrein van Deceuninck! Waarom niet een keer iets heel anders doen? Geen eigen sprinttrein maar aanhaken bij bijv Matthews. Die zit er elke keer dichtbij.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone