Cees Bol boekt ritzege in Tour de Bretagne, Jarno Mobach leidt klassement

Door , zondag 29 april 2018 om 16:51
Cees Bol boekt ritzege in Tour de Bretagne, Jarno Mobach leidt klassement

foto: WielerFlits

Cees Bol heeft SEG Racing Academy een overwinning bezorgd in de Tour de Bretagne. De 22-jarige renner ontsnapte in de laatste twee kilometer van de vijfde rit uit een kopgroep, waarna hij in Plancoët als winnaar over de streep kwam in de Franse UCI-2.2-wedstrijd. Een andere landgenoot, Jarno Mobach, is de nieuwe leider in het klassement.

De tweede plaats ging naar Fabian Schmidt van Côtes d’Armor-Marie Morin-Véranda Rideau, voor Kristoffer Skjerping van Joker-Icopal. Bol is het gehele seizoen al ere- en podiumplaatsen aan het verzamelen, zo werd hij afgelopen weekend nog tweede in de Arno Wallaard Memorial. Dit is zijn eerste UCI-seizoenszege. De Tour de Bretagne duurt nog tot en met dinsdag.

De nieuwe leider in het klassement is de 19-jarige Jarno Mobach van de opleidingsploeg van Sunweb. Hij werd zesde in de daguitslag en krijgt de gele trui over van de Noor Herman Dahl.

Dit artikel delen:

7 Reacties

TheArt 29 april 2018 om 16:53

Dit zat er al het hele seizoen aan te komen, maar gelukkig voor hem is het eindelijk raak!

koningg1 29 april 2018 om 16:59

Zeker gegund. Benieuwd voor welke ploeg hij volgend seizoen mag uitkomen?

Verweggistan 29 april 2018 om 17:13

Cees vindt dat die kermiskoers ook telt ;)

ghostwriter 29 april 2018 om 17:20

Ik hoop dat Bol volgend jaar een kans krijgt bij Roompot. Op termijn lijkt hij me een goede wielrenner voor de Jumbo ploeg maar doordat hij in 2017 geen (of nauwelijks) wedstrijdkilometers heeft gereden heeft zijn ontwikkeling even stilgestaan. Hij is een goede hardrijder die ook nog eens behoorlijk explosief is. Volgens mij kan hij uitgroeien tot een goede wielrenner voor de klassiekers en als sprintaantrekker worden gebruikt.

Edjahh 29 april 2018 om 17:31

Is Cees familie van Jetse trouwens? :)

Duvel 29 april 2018 om 17:59

Zijn talent komt dit jaar weer bovendrijven. Mooi om te zien. Opkrabbelen na een mindere periode maakt hem alleen maar sterker.
En nee, hij is geen familie van Jetse.

tetedelacourse 30 april 2018 om 20:29

En laten we niet vergeten dat een 19-jarige Zeeuwse jongeman hier “gewoon” ff de leiderstrui pakt. Ook niet voor niks in de opleidingsploeg van Sunweb natuurlijk.

Headlines

Materiaalzone

Populair