Cees Bol baalt: “Ze hebben er een mooie etappe van gemaakt, helaas”

Cees Bol baalt: “Ze hebben er een mooie etappe van gemaakt, helaas”

foto: Cor Vos

vrijdag 4 september 2020 om 18:57

Cees Bol zag in de zevende etappe van de Tour de France een mogelijke nieuwe sprintkans in rook opgaan. Dat gebeurde al binnen tien kilometer, op de eerste klim van de dag. “Ze hebben er een mooie koers van gemaakt, helaas”, kon de sprinter van Team Sunweb nog een beetje lachen.

Bol had een waaieretappe verwacht, maar niet dat het spektakel al zo vroeg in de rit zou beginnen. “Ze trokken de waaier bovenop de klim helaas”, vertelt hij tegen de NOS. Ook sprintcollega’s als Caleb Ewan, Sam Bennett, Elia Viviani en Alexander Kristoff misten de slag. “We werden allemaal gelost op die klim. Ook al reed ik zo hard als ik kon.”

Team Sunweb liet alle renners afzakken om Bol terug te brengen naar het peloton. Maar dat bleek een mission impossible. “Achteraf was dat niet zo’n goede beslissing, maar goed. Dat is een foutje. Het is klote voor de jongens die goed mee zaten, zij hadden iets kunnen proberen wellicht’, aldus Bol.

De zevende etappe was een van de weinige sprintkansen van deze Tour de France, weet ook Bol. “Het is super zonde, maar het is niet dat ik voor mezelf een slechte klim reed aan het begin. Gasten zoals ik worden er gewoon afgereden. Er waren op papier zeven kansen voor ons, en dan zijn het er in realiteit een stuk of vijf. Vandaag was het dus niet voor ons”, blikt hij terug.

Dit artikel delen:

14 Reacties

pirazzi 4 september 2020 om 19:10

Samen uit, samen thuis bij team Sunweb!

getteman 4 september 2020 om 19:23

Rare beslissing van de ploegleiding. Met een soren kragh andersen in een eerste waaier kan je toch wel wat aanvangen denk ik dan.

rvb 4 september 2020 om 19:24

Geen klim gezien.

Equipe Essenbourgh 4 september 2020 om 19:51

Misschien moet je eens vanaf het begin kijken in plaats van het laatste kwartier

Caravaggio 4 september 2020 om 19:51

Bol kan enorme wattage trappen in de sprint, maar bij een echt harde koers lijkt hij vooralsnog toch te kort te komen. Als hij op dit vlak kan verbeteren, komen er in de toekomst vast nog mooie resultaten uit de bus gevallen in de Tour.

Niet verrassend uiteraard dat Sunweb tactisch de verkeerde beslissing neemt. Ze lijken al een tweetal jaar bewust zo vaak mogelijk foute beslissingen in én naast koers te nemen.

Titaantje 4 september 2020 om 23:55

Ach, is het echt de foute keuze? Ze hebben hier geen klassementsambities, en in die 1e waaier zouden een Roche of Benoot toch ook niks kunnen verder. Hun beste kans vandaag was Bol en daar hebben ze het voor geprobeerd. Morgen weer een dag. Lekker aanvallen, Roche heeft denk ik bollentrui ambities

Etika 4 september 2020 om 20:01

Ik vind dat geen verkeerde beslissing. Het was de gok waard.

Pietspeed 4 september 2020 om 20:24

Natuurlijk hadden ze Matthews mee moeten nemen. Had zeker mee gezeten, en kans op zege gehad. Misschien niet mee vanwege al bekende onderhandelingen.

FritsvanHoefelen 4 september 2020 om 20:37

Na zeven dagen mag je het eindelijk plaatsen. Klasse

Polleke 4 september 2020 om 21:11

Tja…dit scenario stond niet in een protocol, dan zijn ze bij SW snel de draad kwijt…de hele ploeg laten wachten was natuurlijk kolder…

S. Morgenstern 4 september 2020 om 21:18

Wat hebben ze verloren door te wachten op Bol?

ssj 4 september 2020 om 21:50

Een mooie 5e plek voor SKA

S. Morgenstern 4 september 2020 om 22:01

Precies. Prima keuze dus om met Bol voor winst te gaan.

Polleke 4 september 2020 om 22:10

Mijn hoogbejaarde moeder zei het meteen….die komen niet meer terug, terwijl haar interesse niet eens de koers is maar de mooie landschappen….

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair