Cees Bol baalt na beuk van Gaviria in massasprint: “Had veel erger kunnen aflopen”

vrijdag 13 mei 2022 om 11:49
Cees Bol baalt na beuk van Gaviria in massasprint: “Had veel erger kunnen aflopen”

Cees Bol heeft vlak voor de zevende etappe in de Giro d’Italia voor het eerst gereageerd op zijn sprint van donderdag, toen hij in volle sprint in aanvaring kwam met Fernando Gaviria. “Ik wilde net mijn sprint aangaan, maar werd toen van mijn fiets gereden. Dat is wel balen”, vertelt Bol aan Eurosport.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“We hebben goed teamwork laten zien met de lead out. We hadden echt veel snelheid”, beschrijft de Nederlandse sprinter van Team DSM, die werd geloodst door Alberto Dainese. Beide ploeggenoten werden vervolgens bijna omver gebeukt door Gaviria. “Ik ben wel blij dat ik niet gevallen ben en dat niemand anders gevallen is. Maar het is wel jammer voor een mooie uitslag.”

“Het kwam ongelukkig uit, omdat Alberto later van kop af stuurt. Maar het begint ermee dat Gaviria in een gat duikt waar geen ruimte is. Dat is ook bestraft door de UCI en geeft ook aan bij wie de verantwoordelijkheid lag”, aldus Bol, die de situatie wel kan relativeren. “Het is niet het einde van de wereld. Het had veel erger kunnen aflopen, maar jammer is het wel. Uit de voorbereiding op de sprint halen we wel vertrouwen. Er had iets moois in gezeten.”

De zevende etappe naar Potenza kent meer dan 4.500 hoogtemeters. “Dat wordt afzien”, kan Bol lachen. “Maar we hebben wel sterke klimmers, dus ik wil ze zo goed mogelijk proberen te helpen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Aanklampen 13 mei 2022 om 11:55

Bol die iets moois ziet in een sprint, dat is zijn gebruikelijke riedeltje.. dit seizoen eerder 2 stappen achteruit dan vooruit

Groetjesaandevoetjes 13 mei 2022 om 12:08

Op deze foto lijkt het net also Bol Gaviria een beuk geeft. Maar deze foto is van het moment dat Gaviria de beuk al heeft uitgedeeld.

Posterix 13 mei 2022 om 13:25

Bol is weer op niveau aan het komen en uit zijn reactie blijkt dat hij de “coöperate” van team DSM dondersgoed heeft begrepen. Die gaat nog heel leuke dingen laten zien voor het team en voor zichzelf!
Ik zie en hoor veel liever hem dan de egotripjes die (onder andere) in te kleine gaatjes duiken, of hun “ik” maar niet opzij kunnen zetten

Jaepa 13 mei 2022 om 17:37

Dat cooperation is wel zulk gezwam. Samenwerken doen ze bij ieder team, daar is echt niets bijzonders aan.

Headlines

Materiaalzone