CCC-Polsat-Polkowice blijft toch bestaan

maandag 28 november 2011 om 17:23

foto: Tour de Pologne

CCC-Polsat-Polkowice zal volgend seizoen dan toch nog steeds in het peloton te zien zijn. Meer dan twee maanden geleden maakte de oudste, grootste en meest succesvolle Poolse ploeg nog bekend dat ze na 2011 zou ophouden te bestaan, maar volgens VeloNation keert ze nu op die plannen terug.

Co-sponsor Polkowice wordt de nieuwe hoofdsponsor van het team, dat in 2012 dus CCC Polkowice zal heten. De ploeg zet wel een stapje terug en zal uitkomen in het continentale circuit. “Maar die beslissing is niet het gevolg van financiële problemen. Ze heeft te maken met onze human resources”, benadrukt de ploeg.

Sportief gezien is de ploeg sterk onthoofd: van de achttien renners die onder contract lagen, hebben er al elf een nieuwe werkgever gevonden. Onder hen kopmannen Mariek Rutkiewicz en André Schulze (NetApp) en ook Tomasz Marczynski en Jacek Morajko (Vacansoleil-DCM). Met de selectie van twaalf renners beperken de ambities zich daardoor tot het opleiden van Poolse talenten en op termijn ook tot een terugkeer op het ProContinentale circuit.

Selectie CCC Polkowice voor 2012
Tomasz Kiendys, Pawel Charucki, Rafal Ratajczyk, Adrian Honkisz, Sylwester Janiszewski, Mateusz Taciak, Bartlomiej Matysiak, Kamil Zielinski, Dariusz Batek, Piotr Gawronski, Lukasz Owsian en Grzegorz Stepniak.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone