CCC-manager Ochowicz: “Ik dacht dat wij Dennis zouden halen”

donderdag 19 december 2019 om 09:48
CCC-manager Ochowicz: “Ik dacht dat wij Dennis zouden halen”

foto: Cor Vos (archief)

Rohan Dennis was dicht bij een terugkeer bij zijn oude ploeg. Dat zegt manager Jim Ochowicz van CCC, dat in 2019 BMC opvolgde. “We zijn heel erg ver geweest met de onderhandelingen. Ik dacht dat het ook ging gebeuren”, zegt hij tegen Cyclingnews.

Ochowicz wist wel dat hij daadwerkelijk een krabbel nodig had van de regerend wereldkampioen tijdrijden, die afgelopen seizoen na een ruzie ontslagen werd door Bahrain Merida. “Je hebt niets tot het contract echt getekend is, maar ik dacht dat we goed op weg waren”, aldus Ochowicz.

‘Ik hoop dat zijn keuze voor Team Ineos goed uitpakt’
Uiteindelijk koos Dennis voor Team Ineos. “Ik weet niet wat zijn reden daarvoor is geweest. Het is wel teleurstellend. Bij zijn nieuwe ploeg is het druk. Ze hebben 25 rockstars, wij hebben er zes”, zegt Ochowicz. “Ik dacht dat hij zich bij ons makkelijker zou kunnen settelen en weer had kunnen koersen, maar het is goed zo. Ik ben blij voor hem. Als hij tevreden is met zijn keuze, dan hoop ik dat het voor hem goed uitpakt.”

CCC wilde meedenken met de persoonlijke doelen van de Australische tijdrijder voor 2020. Dennis kreeg van de Poolse ploeg de volledige vrijheid in aanloop naar de tijdrit van de Olympische Spelen. “Ik dacht dat we een goed pakket hadden gevonden met elkaar. Hij heeft eerder voor ons gekoerst, we weten hoe we met hem moeten samenwerken en we voelden dat we hem verder konden helpen met groeien om zijn doelen te bereiken”, aldus Ochowicz.


Dit artikel delen:

8 Reacties

Secondant 19 december 2019 om 10:14

Benieuwd wie die zes rockstars van CCC dan zijn.
Op zeker Van Avermaet, Trentin en ik denk dat Ochowiz ook Zakarin en Masnada ertoe rekent. Wie zijn dan 5 en 6? Zijn Bevin en Geschke de rockstars?

Pizzi 19 december 2019 om 11:11

Bevin en De Marchi dan maar?

Panache 19 december 2019 om 12:24

Hij bedoelt gewoon speerpunten, dus: Bevin, Masnada, Sajnok, Trentin, Van Avermaet, Zakarin.

moa 19 december 2019 om 10:32

CCC toch, hoe kan je nu rekenen op de trouw en het eergevoel van deze clown?

Jean Dumas 19 december 2019 om 11:01

CCC had Dennis wel kunnen gebruiken.

Samlambeej 19 december 2019 om 13:47

De technologische en fysiologische begeleiding is vele malen beter bij Ineos. Bij CCC had ie ook een goeie fiets en carte blanche. Maar mochten die kansen niet komen dan komt Dennis wel weer in opstand.

Pietspeed 19 december 2019 om 15:09

Gewaagde stelling… ‘vele malen beter’… Hoe kom je aan die wetenschap? Is er ooit vwb deze aspecten een onderzoek onder de WT teams geweest?

Samlambeej 19 december 2019 om 17:40

Bolletjes op de pakken, 3D-geprinte stuurtjes, wat het fysiologische betreft: geen ploeg weet beter in de grijze zone te opereren en ze beheersen ook het uitmageren zonder 'burn-out' als geen ander.

Headlines

Materiaalzone

Populair