CCC bevestigt contractaanbieding Tourwinnaar Geraint Thomas

woensdag 8 augustus 2018 om 17:51
CCC bevestigt contractaanbieding Tourwinnaar Geraint Thomas

foto: Sirotti

Geraint Thomas heeft een voorstel ontvangen van de nieuwe fusieploeg van CCC en BMC. Sportief directeur Piotr Wadecki heeft bevestigd de Tourwinnaar, die einde contract is bij Sky, een contractaanbieding te hebben gedaan.

“Het klopt dat we met zijn manager hebben gesproken en dat we hem een aanbieding hebben gedaan”, bevestigt Wadecki tegen Cyclingnews na berichtgeving van het Poolse Przeglad Sportowy. “Ons team staat in het voorjaar in dienst van Greg Van Avermaet en voor rondes zoals de Tour zijn we nog op zoek naar een leider. Dus waarom zouden we Geraint geen aanbieding doen?”

Wanneer Thomas kiest voor de fusieploeg, die een Poolse licentie zal krijgen, hoeft hij geen concurrentie te verwachten voor het kopmanschap in de Tour de France 2019. “Die situatie is volledig duidelijk. Ik vraag mij af of dat ook zo is bij Sky…” Wadecki doelt daarmee op de concurrentiestrijd met teamgenoot Chris Froome.

“We wachten op een reactie van Thomas. Onze aanbieding ligt op tafel en het zou fantastisch zijn als hij het accepteert. We kunnen nog altijd twee of drie renners contracteren die hem kunnen helpen in de rittenkoersen.”

Dit artikel delen:

24 Reacties

ikbenprocycling 8 augustus 2018 om 17:55

En ze hebben Dumoulin aanbieding gedaan als zijn meesterknecht ?

Marcel1112 8 augustus 2018 om 17:59

Ik zou het doen als Thomas zijnde. Anders volgend jaar toch weer knechten voor Froome.

koos1 8 augustus 2018 om 18:03

Een aanbieding kunnen ze natuurlijk aan iedereen doen, ik zie Thomas daar echt niet heen gaan.
De ploeg wordt (zeggen ze) helemaal rond Van Avermaet gebouwd, dan zou Thomas geen enkele steun in de bergen gaan krijgen. De klimmers/klimknechten van BMC vertrekken ook allemaal.

john 8 augustus 2018 om 18:06

IK zie Rob Ruijgh er nog beginnen is een goede tour knecht

Domestique 8 augustus 2018 om 18:16

Bij Sky start Thomas wellicht op dezelfde hoogte als Froome en dan zien ze wel wie de beste is. In zo’n scenario kan hij eigenlijk beter blijven, want dan kan hij meeprofiteren van de sterkte van het Sky-team… Ook financieel kan Thomas zich elders waarschijnlijk niet verbeteren?

Scott Sunderland 8 augustus 2018 om 18:16

Thomas blijft natuurlijk gewoon bij Sky. Mooie salarisverhoging erbij en de vertrouwde omgeving. De manager van Thomas heeft kennelijk nog niet eens gereageerd op dit aanbod van CCC. Vermoedelijk heeft hij een bak vol liggen van diverse ploegen die allemaal beloven dat hij de absolute kopman voor de Tour zal zijn…

TykkeThor 8 augustus 2018 om 18:20

Geef het weinig kans maar voor de wielersport in het algemeen zou het goed zijn als Thomas weg gaat bij Sky.

vevie 8 augustus 2018 om 18:24

Iedereen die ook maar het idee heeft dat Thomas Sky verlaat, verwijs ik door naar een maatschappelijk werker. Die doet iedere keer een spelletje alsof hij wel zal ‘luisteren’ naar andere aanbiedingen terwijl hij er nooit de intentie heeft om Sky te verlaten. Tijd geleden nog op Cyclingnews gelezen dat ploegen moe zijn om moeite te doen voor Thomas wetende dat hij toch nooit echt ingaat op de interesse. Die gast doet bij elke onderhandelingsfase de laatste jaren zo. De BBC van Wales zei ook tijdens de Tour dat je Thomas ook best een gebrek aan ambitie kan verwijten. Heeft natuurlijk nu de Tour gewonnen, maar had vooral de laatste twee jaren zeker bij andere ploegen als absolute kopman kunnen starten. Je krijgt volgend jaar toch een moeilijke situatie in de Tour als zowel Thomas als Froome daar in topvorm aan de start willen staan.

Titaantje 8 augustus 2018 om 18:29

Sky’s droom is de nummers 1 en 2 afleveren voor de Tour, dat is inmiddels wel duidelijk. En het lijkt erop dat de neuzen voldoende dezelfde kant op staan om dat waar te maken zelfs bij de kopmannen (Froome heeft het geel dit jaar geen enkele keer aangevallen, Thomas was bereid om Bernal Froome te laten helpen). Volgend jaar een nieuwe kans. Ik zie het niet gebeuren overigens, deze Thomas had dit jaar alles mee. Als een Dumoulin niet lek rijdt, Froome niet valt en Nibali niet uitvalt dan eindigt hij dit jaar niet eens top 3.

Domestique 8 augustus 2018 om 18:34

@Titaantje: Nja totaal niet eens met dat laatste… Thomas is op geen enkel moment in de problemen gebracht… Ik had zelfs het gevoel dat hij de rest er dikwijls kon afrijden, maar niet Yatesiaans met zijn krachten wilde woekeren uit schrik voor een off-day.

Weet ook niet waar je je op baseert wat betreft Nibali, die kon bij momenten al met moeite mee…

Sebas 8 augustus 2018 om 18:45

Inderdaad @ Domestique .. Thomas was dik de sterkste deze editie.

Leuke info @ vevie!

Ik hoop dat ie op het aanbod ingaat ;)

itty 8 augustus 2018 om 18:47

Titaantje .

Martinbosui 8 augustus 2018 om 18:48

Koosje wel even serieus doen. Mochten ze zoals jij zegt inderdaad een ploeg rondom van Avermaet bouwen. Dan is dit natuurlijk voor het voorjaar en niet voor je groten rondes.

Marcel1112 8 augustus 2018 om 18:52

@titaantje: valpartij Froome en pech Dumoulin misschien 45 seconden. Nibali kwam er ook voor zijn pech niet in de buurt. Als het nodig was geweest had Thomas de tijdrit ook nog ruim gewonnen. Terechte winnaar dus en zonde als hij volgend jaar weer in dienst van moet rijden. CCC geeft ook aan 3 goede klimmers ter ondersteuning wil aantrekken en financieel denk ik dat ze ook een beter contract kunnen bieden dus wat Let Thomas?

t731 8 augustus 2018 om 18:54

Thomas gaat niet weg. Qua wielerploegen wil je een voordeel op de concurrentie qua knechten, begeleiding, doping, uci-invloed, materiaal. In minstens drie van de vijf is Sky marktleider. Bovendien, het is een Brit, dus hem gaan ze niet opdringen om volgend jaar voor Froome te knechten in de Tour. Hoewel ik niet uitsluit dat hij Giro + Vuelta gaat doen om de 3 grote rondes op zijn palmares te krijgen terwijl Froome dan zijn vijfde Tour wint.

Verweggistan 8 augustus 2018 om 19:04

Thomas heeft natuurlijk ook minder druk als medekopman/2e man bij Sky.
Maar bij CCC kan hij natuurlijk wel de tweede man zijn in het voorjaar, achter Greg :)

Slurpie Blauw 8 augustus 2018 om 19:37

Een heldendaad zou het zijn als ie Sky zou verlaten. Maar hij koerst laf, dus hij beslist laf!

Titaantje 8 augustus 2018 om 19:43

@Marcel: ik zou die valpartij Froome en lekke band van Dumoulin niet in seconden uitdrukken. Het zou voor een totaal andere koers hebben gezorgd in de twee weken in de bergen. Thomas had nooit het kopmanschap binnen Sky kunnen claimen met slechts enkele seconde voorsprong op Froome. En de enige reden dat Thomas nu zoveel overschot leek te hebben, is omdat hij op deze wijze kon koersen. Met Froome en Dumoulin op een paar seconde en een tijdrit te komen, had hij/Sky dat nooit kunnen doen.

En als Thomas de tijdrit makkelijk had kunnen winnen, had hij dat wel gedaan.

Romāns Vainšteins 8 augustus 2018 om 20:14

Valpartijtjes en materiaalpech terugrekenen in einduitslagen kan helemaal niet > dat is nou juist het mooie, elke meter moet je overleven.

Martino87 8 augustus 2018 om 22:41

Ik ben het er wel mee eens dat het enigszins heeft meegezeten voor Thomas. Als hij na een week achter Froome had gestaan had hij zich wellicht eerder in de knechtenrol geschikt.

Titaantje 8 augustus 2018 om 23:10

Romans, je hebt altijd veel wijsheid. Maar we hebben het over de mogelijkheden van Thomas in de Tour volgend jaar. Mijn stelling is dat die beperkt is, aangezien dit jaar alles meezat en ik heb dat verder onderbouwd. Wat is jouw mening?

Brummel 9 augustus 2018 om 07:56

@titaantje de bal is rond. In de tour nog wat ronder dan elders door alle valpartijen

EddyB1958 9 augustus 2018 om 09:01

Thomas heeft zijn Tour beet,Froome heeft er vier.
En daar zal het bij blijven,Bernal is de toekomst bij Sky.
Moest ik Thomas heten,ik koos voor de centen.

LutsenkoFan 9 augustus 2018 om 09:25

BMC moet eens stoppen met klassementsrenners aantrekken die totaal geen zekerheid bieden.

Van Garderen
Porte
Thomas nu

Headlines

Materiaalzone

Populair