Cavendish wil ooit nog eens Zesdaagse van Gent winnen met Keisse

maandag 18 november 2019 om 14:18
Cavendish wil ooit nog eens Zesdaagse van Gent winnen met Keisse

foto: Cor Vos

Het lukte ze afgelopen week niet, maar Mark Cavendish heeft nog altijd de hoop dat hij met Iljo Keisse de Zesdaagse van Gent kan winnen. Dat zei de Brit na afloop van de editie die afgelopen weekend eindigde. De Belgisch-Britse tandem werd vierde in het Kuipke.

“We mogen ons hoofd omhoog houden en kunnen zeggen dat we alles gegeven hebben”, vertelde Cavendish. “Na mijn valpartij op de eerste avond was het lastig om te herstellen en om de achterstand in te halen. Maar we hebben alles gedaan tot het einde.”

‘Cav’ wist de Belgische zesdaagse wel al eens te winnen. Dat deed hij in 2016 met landgenoot Bradley Wiggins. Twee jaar daarvoor werd hij met Keisse tweede in het Kuipke.

“Wat het resultaat ook is, voor iemand van onze generatie is het een eer om in Gent met Iljo Keisse te rijden. Bedankt voor je vriendschap, je geduld en je hart deze week. We zeiden het al in 2014 en dat staat nog steeds: op een dag zullen wij hier samen winnen”, aldus Cavendish tegen zijn ex-ploegmaat van Etixx-Quick-Step.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone