Cavendish: “Wil mijn excuses aanbieden aan Petacchi”

zondag 8 mei 2011 om 20:55

Nadat hij op enkele centimeters geklopt was door Alessandro Petacchi, ontstak Mark Cavendish in woede. De Britse spurtbom van HTC-HighRoad vond dat de Italiaanse ritwinnaar van zijn lijn was afgeweken en liet zijn onvrede daarover duidelijk merken, iets waar hij nu spijt van heeft. “Het was niet eerlijk om de frustraties over mijn eigen verlies af te reageren op Alessandro.”

foto: Sirotti

“Iedereen kent de mentaliteit van sprinters: het is winnen of niets. De adrenaline die door je lijf giert tijdens een massasprint is niet voor te stellen”, zo verklaart Cavendish zijn uitbarsting. Daarnaast geeft de Brit in dat zijn frustraties niet zo zeer tegen Petacchi gericht waren, als wel tegen de juryleden in het wielrennen: “Altijd als ik één centimeter van mijn lijn ga, word ik wél gediskwalificeerd. Maar dit is niet de fout van Petacchi. Hij gebruikte tactiek om mij tegen te houden, en tactiek is ook onderdeel van sprinten.”

Hoewel hij de rit niet wist te winnen, mag Cavendish morgen wel starten in de roze leiderstrui, die hij twee jaar geleden ook al eens droeg. “De roze trui dragen is altijd prachtig, maar in dit Italiaanse jubilieumjaar is het nog extra speciaal.” Aan hoeveel dagen hij het roze kan behouden, denkt de Brit nog niet al te veel: “Ik hoop de trui natuurlijk nog een tijdje te blijven dragen, maar als het niet lukt dan zij het zo. De komende etappes zijn in ieder geval niet makkelijk.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone